X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Silent Planet
    Uzależniony
    • 2004
    • 832

Zamieszczone przez XLesio
    jak dasz mi za mojego 300v 250 PLN (a co mi tam - nawet 200), to sprzedaję ci puszkę (na gwarancji) razem z kitowym 28-80!

Nie oszukujmy się.. Za 250 PLN to można upolować Eosa 30 w doskonałym stanie. Niestety (taka swoista schizofrenia - śmiech przez łzy.. ) puchy poszły w dół jak barszcz.
    Wybacz, nie jestem na bieżąco.
    Ale masz rację - śmiech przez łzy.
    W ramach ciekawostki - moja 300v obchodzi dziś piąte urodziny ( tak, wypiję za jej zdrowie piwko ). Dokładnie pięć lat temu dałem za nią 1.700 PLN.
    is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• XLesio
      Uzależniony
      • 2008
      • 515

Zamieszczone przez Silent Planet
      moja 300v obchodzi dziś piąte urodziny ( tak, wypiję za jej zdrowie piwko ). Dokładnie pięć lat temu dałem za nią 1.700 PLN.
      To i ja sięgam po Żywca w jego imieniu. Niech mu się szczęści, a migawka sprawną zawsze będzie
      Skoro wdajemy się w dywagacje, to ja w maturalnej śliniłem się na widok Eosa 3000 za ~ 2k PLN...
      No ale wtedy automat Kodaka kosztował 5 stówek , a moja służbowa cyfra Olympusa (2.3 mln pix..) około 3.5k
      "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
      EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
      C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• jac123
        Coś już napisał
        • 2006
        • 60

jednak 50e

Ja jednak stawiam na 50e, cena 150 zł za body, kto da mniej?

Komentarz

• jceel
          Początki nałogu
          • 2007
          • 282

Hm... jak ma być małe to może EOS IX i pochodne? Tyle że dochodzi tutaj kwestia cropa
          EN57D DIGITAL.

Komentarz

• an_zak
            Początki nałogu
            • 2006
            • 427

Oraz kwestia ograniczeń materiałowych - w tym trudności kupieniem czegokolwiek, co do tej puszki wlezie ;-)

Komentarz

• FlatEric
              Uzależniony
              • 2007
              • 572

A ja ostatnio widziałem w stolnicy APS normalnie w sprzedaży w sklepie - aż mi z wrażenia szczęka opadła. Co prawda wybór nie był powalający (o ile w ogóle był ).

Pzdr

Grzesiu
              SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
              Analogowy DeviantArt
              Wypociny formalne
              Wypociny techniczne

Komentarz

• RNz
                Uzależniony
                • 2007
                • 708

A ja się czasem zapuszczam w podejrzane dzielnice i wtedy mam 300-tke z podpiętym heliosem ze starego zenita przez M42
                Ewentualne straty - jakieś 200 zeta...
                Możliwość uwiecznienia "podejrzanych dzielnic" - bezcenna :-)

Komentarz

• jceel
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 282

Zamieszczone przez RNz
                  A ja się czasem zapuszczam w podejrzane dzielnice i wtedy mam 300-tke z podpiętym heliosem ze starego zenita przez M42
                  Ewentualne straty - jakieś 200 zeta...
                  Możliwość uwiecznienia "podejrzanych dzielnic" - bezcenna :-)
                  Hm... masz na myśli Katowice? A to możliwe... ja się cieszę, że w Częstochowie podejrzane dzielnice są na tyle bezpieczne że nie muszę szukać zastępczego zestawu by się tam zapuszczać.
                  EN57D DIGITAL.

Komentarz

• aligator16
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 457

Zamieszczone przez XLesio
                    Silent -
                    Nie oszukujmy się.. Za 250 PLN to można upolować Eosa 30 w doskonałym stanie. Niestety (taka swoista schizofrenia - śmiech przez łzy.. ) puchy poszły w dół jak barszcz.
                    Dobry człowieku powiedz mi gdzie takowego EOS'a 30 za 250zł znajdę?? Bo z chęcią z takiej okazji skorzystam

Komentarz

• Tilt
                      Dopiero zaczyna
                      • 2004
                      • 36

No ja to dziwny jestem bo do streeta używałem EOSa 3 z Tessarem T*45/2.8 (naleśnik) oraz Distagonem T*28/2.8 i jakoś dawało radę...
                      Ale oczywiście im aparat mniejszy i lżejszy tym teoretycznie większy komfort fotografowania... Ja osobiście do tego typu zdjęć poleciłbym jakiegoś Canoneta dalmierzowego względnie coś z serii 300 i podobne i jakas mała stałka typu 28/2.8.
                      Canon EOS R6 | EF16-35L | EF35L | RF70-200L | RF100-400

Komentarz

• XLesio
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 515

Zamieszczone przez aligator16
                        Dobry człowieku powiedz mi gdzie takowego EOS'a 30 za 250zł znajdę??
                        Trochę cierpliwości, odrobina poszukiwań i krztyna szczęścia
                        A tak naprawdę przekopywanie eBaya: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...MEWN:IT&ih=011
                        Koszt całkowity razem z wysyłką i po przewalutowaniu - 170 PLN. Stan igła.
                        Powodzenia
                        Ostatnio edytowany przez XLesio; 16566.
                        "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
                        EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
                        C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

Pracuję...