X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kacpeeeer
    Zablokowany
    • 2007
    • 95

50e i małe pytanie

Witam
    Mam pytanie dotyczące pracy 50e otóż czy przy kilkukrotnym naświetlaniu klatki będzie działał tryb seryjnych zdjęć czy nie?
  • mate00sh
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1312

Spróbuj na sucho, ustaw ile klatek chcesz naświetlić i przełącz na seryjne. Ja mam teraz film, więc nie sprawdzę.

Komentarz

• Kacpeeeer
      Zablokowany
      • 2007
      • 95

tylko że nie sprawdzisz tego czy sie przewija film czy nie

Komentarz

• rbit9n
        Bywalec
        • 2007
        • 223

jak to przy wielokrotnej ekspozycji tryb seryjny miałby działać? i przewijać film? takie rzeczy to tylko w erze. (jak przewinie do następnej klatki, to już nie będzie multi-ekspozycji).
        Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Komentarz

• chavez
          Początki nałogu
          • 2006
          • 337

Ja rozumiem to tak, że Kacper chce naświetlać seryjnie cały czas tą samą klatkę, bez przesuwania filmu.

Komentarz

• Kacpeeeer
            Zablokowany
            • 2007
            • 95

tak o to mi chodzi, chce uzyskać sekwencje ujęć na jednej klatce i pytam się czy taka opcja zadziała jak napisałem czy nie chodzi mi o to żeby była sekwencja ale żeby to było na jednym zdjeciu

Komentarz

• FlatEric
              Uzależniony
              • 2007
              • 572

Witam żółtego braciszka!
              Z instrukcji obsługi 50E wynikałoby pośrednio i bardzo interpretacyjnie, że trzeba każdorazowo naciskać na spust. A podobnie jak Mate00sh mam film w aparacie i nie mam jak sprawdzić.
              ALE - przeprowadziłem przed chwilą próbę na pustym 300V - i tam rzeczywiście przy włączonym wielokrotnym naświetlaniu działa tryb zdjęć seryjnych! Aparat naświetla kolejne ekspozycje serią, za jednym przyciśnięciem spustu, szybkostrzelność odpowiada normalnej, jak z przewijaniem filmu. Zapewne więc w 50E będzie tak samo. QED

Pzdr

Grzesiu
              Ostatnio edytowany przez FlatEric; 11251.
              SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
              Analogowy DeviantArt
              Wypociny formalne
              Wypociny techniczne

Komentarz

• rbit9n
                Bywalec
                • 2007
                • 223

tak rozumiem o co chodzi. w minolcie d5 można ustawić wielokrotną ekspozycję i tryb seryjny, ale zrobi dwie klatki i się wyłącza wielokrotna ekspozycja. a czy przewija? nie wiem, nie mam w środku filmu, a bez filmu przewijanie nie funkcjonuje.
                nie wiem, czy do tego celu, nie byłaby lepsza lampa stroboskopowa.
                Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Komentarz

• Ryszard-san

Witam, właśnie zrobiłem test z filmem, tryb seryjny działa, nie przewija filmu aż licznik serii dojdzie do 1

Pozdrawiam Ryszard

Komentarz

Pracuję...