50 to świetny aparat. Jeżeli ktoś ma większą łapkę (jak ja) to zdecydowanie warto doinwestować w gripa. Przydałby sie pomiar punktowy. A jakkomuś nie odpowiada srebrny kolor to trzeba polować na czarna wersję, parę razy pojawiła sie na Allegro, ostatnio poszła chyba za 700 zł.
X
-
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2 -
Mnie brakowalo kiedys spota ,dlatego w koncu przesiadlem sie na trojke.50-ka to jedna z bardziej udanych konstrukcji ze sredniej polki Canona.Mam go do dzis i nie sprzedam,po prostu-za dobry jest,jeszcze sie przyda.Moge polecic z reka na sercu kazdemu ,to bedzie dobry zakup.Komentarz
-
-
Zobaczcie co ten osobnik relict wypisuje na aukcjach:Zamieszczone przez macx15ja kupiłem od handlarza w idealnym stanie za grosze .Polecam uzytkownika relict
"Przedmiotem aukcji jest lampa błyskowa CANON SPEEDLITE 160A. Jest to profesjonalna lampa o bardzo dużej mocy jak i dużych możliwościach. Jest to mocna lampa o mocy lp. 16, pracuje w trybie programowym, posiada własny pomiar światła..."
LOL, ROTFL...
Czy teraz już rozumiecie, dlaczego nie polecam kupować od handlarzy.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
gwozdzt jak kupowałem mojego eosa 50e t5o był zgodny w 100% z opisem. No ichyba ktoś jak sie chociaż ciutke zna na fotografi rozróżni zabawke od dobrego sprzetu. Ja nikomu nie karze kupować ja tylko mówię gdzie ja kupiłem i paru znajomych i że nikt się nie przejechałKomentarz
-
To miałeś szczęście. Ja swego czasu miałem same nieudane transakcje z handlarzami: EOS 100 chory na migawkę, EOS 500N z zajechanym spustem migawki (nie było dwukliku, tylko właził jak do g..na).Zamieszczone przez macx15...jak kupowałem mojego eosa 50e t5o był zgodny w 100% z opisem...
I dopiero EOSa 50 udało mi się kupić bezusterkowego, ale może to dobrze świadczy tylko o tym aparacie, a nie o sprzedawcach ;-)
Ale też oczekuję podobnego podejścia od sprzedawcy, że zna się troszkę na tym czym handluje, a nie wypisuje takich herezji, jak ten o lampie.Zamieszczone przez macx15No ichyba ktoś jak sie chociaż ciutke zna na fotografi rozróżni zabawke od dobrego sprzetu.
A ja nikomu nie zabraniam, tylko dałem przykład, jacy to "uczciwi" i "rzetelni" są handlarze. I chyba nie będziemy się o to kłócić?Zamieszczone przez macx15Ja nikomu nie karze kupować ja tylko mówię gdzie ja kupiłem i paru znajomych i że nikt się nie przejechał
Mam nadzieję, że EOT.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Niestety handlarze tez dziela sie na cwaniakow i na profesjonalistow. Drogie rzeczy trzeba kupowac od sprawdzonych i najlepiej zadac gwarancji, choc na rozruch i sprawdzenie. Taki przyklad - korpusy M42 w stanie idealnym.
Jak 30-letni korpus moze byc idealny ? Moze - jak sie na niego jedynie patrzy. Ale jak sie sprawdzi swiatlomierz, to okazuje sie, ze plynie, a np. wszystkie uszczelnienia dawno sie wykruszyly. Nawet EOSa prosto sprawdzic - bierze sie film i robi zdjecia na roznych czasach/roznych trybach.
Moim zdaniem kazdy solidny sprzedajacy powinien zrobic taki test, albo dac gwarancje kupujacemu na sprawdzenie.Komentarz
-
zgodze sie z wami i nie przekonuje nikogo do zakupów u handlarzy ja kupiłem u niego bo sprawdzony był wiec to moja opinia. Wiadomo najlepiej przemacać sprzęt przed zakkupemKomentarz
-
tylko jak to zrobić, jeżeli kupujący i sprzedający są na przeciwległych krańcach polski?....Zamieszczone przez macx15zgodze sie z wami i nie przekonuje nikogo do zakupów u handlarzy ja kupiłem u niego bo sprawdzony był wiec to moja opinia. Wiadomo najlepiej przemacać sprzęt przed zakkupem
pozdro.,
m.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Ludzie Dziękuje wam Bardzo ja też rozważałem kupno tego modelu i teraz niemam wątpliwości JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI
Komentarz
-
-
No fakt... od ponad roku mam 50e i jestem zadowolony... to jest mój drugi aparat z AF (poprzedni 500N) po Zanicie 12XP i jestem zadowolony. Ma wszystkie potrzebne funkcje choć mogli by w tych Canonach nie profi robić prawdziwe spoty i podświetlanie wyświetlacza (to ostatnie to strasznie boli - nosze mini latarke :P )
Naprawde świetny sprzęt... choć ostatnio miałem z nim wypadek... zmieniałem klisze w tłumie ludzi (msza polowa) i przy wkładaniu kliszy ktoś mnie szturchnał i puknąłem w lamelki migawki...
i został taki ślad jakby coś z nimi byo nie tak i wydaje mi się ża zaczął gubiś czasy a a daługi potrafi się przywiesić i nie zamknąć...
Nie wiecie może gdzie to można naprawić/wymienić i ile to kosztuje ? Zwłaszcza o koszt chodzi... czy to się opłaca ???
Z góry dzieki i POZDRAWIAM !!!Komentarz
-
-
Najprawdopodobniej będzie migawka do wymiany i za to na Żytniej skasują ładnych kilka stówek :-(
Zastanawiam się czy bardziej by się nie opłacalo kupić cały sprawny aparat na Allegro (spokojnie za 400zł da się kupić).Pozdrowienia, Tomek
Komentarz

Komentarz