X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jotes25
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3608

Stara prawda, że lepiej brać gorszą puszkę i inwestować w szkła. Te ostatnie posłużą Ci z 10 lat albo i dłużej, a 500D będzie pewnie najdalej za 1,5 roku

Komentarz

• slawi_3000
      Uzależniony
      • 2006
      • 568

Trudno jest coś bardzo wiarygodnego powiedzieć, ale profesjonalni użytkownicy Nikona z USA też zauważyli, że szumów jest (1600) jakby mniej. 10MP i mniejsze szumy + umiarkowana cena ($900 z kitem)+odkurzacz to byłoby zabójcze dla Alfy (16% rynku przejęte od C) i dla D80. Tym bardziej, że wielkość 400-ki jest generalnie uważana za + w tym segmencie. No, zapowiada się ciekawie.
      Ostatnio edytowany przez slawi_3000; 5583.

Komentarz

• Fotos
        Początki nałogu
        • 2005
        • 406

>>dlaczego tak uważasz?

W 400D sa trzy istotne nowe rzeczy: matryca, AF i odkurzacz.
        W tescie o AF i odkurzaczu nie ma ani slowa, o szybkosci dzialania (np. zdjecia seryjne tez). Co do samej matrycy to przydalby sie testy ISO na roznych czasach i na jakims stalym obiektywie ( nie mam zaufania do testow z kitowcem ). Poza tym ciekawe czy Canon zmienil cos w redukcji szumu w 400D, choc jesli o poziom szumu to ja sie jakichs rewelacji w stosunku do 350D nie spodziewam.
        Na pewno na dpreview bedzie porzadny test, poczekajmy.

Komentarz

• panek
          Coś już napisał
          • 2006
          • 68

to z tamtego wynika ze to tzn canon 350D nie rózni sie wiele od tej 4setki... jak juz cos sie okaze , to napewno na www.dpreview.com
          W planach : 350D + Kit +grip + 50mm

Komentarz

• alien
            Początki nałogu
            • 2004
            • 412

to z tamtego wynika ze to tzn canon 350D nie rózni sie wiele od tej 4setki... jak juz cos sie okaze , to napewno na www.dpreview.com
            Masz racje oba aparaty nie różnią się bardzo od siebie...wydaje mi się jednak ,że zmian i tak jest więcej niż wszyscy oczekiwaliśmy i na pewno żadna nie umknie Phil'owi podczas jego recenzji
            ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Zmian jest niewątpliwie więcej niż w 20D-30D, pytanie czy są one bardziej znaczące? A co do porównań to powtarzam to już jak mantrę to ciągle porównania papierowe trzeba czekać na rzetelne sample. Z tych co są wynika że szumi może nie mniej niż 350 ale trochę inaczej ale to tylko takie moje spekulacje.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...