A mi sie nie wydaje zeby to byl problem aparatu a zwykle, fizyczne ograniczenie kondensatorka lampy wbudowanej skonfrontowane ze zbyt wysokimi oczekiwaniami.
X
-
-
I dużym prądem pobieranym z akumulatora aparatu - chwilówkę wytrzyma ale już kilka z rzędu to może mu się nie spodobać bo akumulatory Li-ION słabo znoszą duże obciążenia i to może być powodem ww. opisanej sytuacji, zakup lampy na "paluszki" będzie lepszym pomysłem
Pozdr
Artur
IMHO to dziwny pomysł robić taki wolny stroboskop z wbudowanej lampy, lepiej włączyć spawarkę w CF
5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Witam
...i tak mialem kupic lampe
Teraz kupie ja szybciej. Nie ma to jak dobra motywacja 
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i testy.
pozdro
TomekKomentarz
-
-
Komentarz
-
Ja mam to samo. Jednak mysle ze nie jest to problem softwarowy.
Moim zdaniem wcale nie jest to problem.
Ta sytuacja opisana jest wyraznie w instrukcji - zachowanie calkowicie normalne
Nie mam niestety przy sobie polskiej instrukcji ale w angielskiej na stronie 54 jest szare pole w ktorym to jest opisane
Pozdrawiam,
RobertKomentarz
-
Oczywiśice wszystko jest kwestią nazwania i definicji
. Ja troche inaczej rozumiem zdjęcia seryjne ale co tam
.
Ja myslę, że jest jak pisał Vitez. Może dochodzić jeszcze kwestia tego, że coś się w środku grzeje i przez to sprawność działania całego układu spada. Ja bym polecał kupić nawet prostą zewnetrzną lampę i nie katować aparatu
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Witam
Kupuje Canona 430Ex - i tak mialem kupic
PS. Moze jest lepsza lampa w tym przedziale cenowym?
pozdrawiam..
TomekKomentarz
-
EOS400D+ Tamron 17-50/2,8+ Canon 100/2,0+Tokina 12-24/4,0+Canon 580EX
...a wszystko to głównie po to by dzieci na fotach wychodziły śliczniutkie
Komentarz
-
@bogist @TomPo
że tak przy okazji zapytam jak pakujecie aparaty do tej torby...mam takową i pakuję puche lcdkiem w dół....Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....
+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszczeKomentarz
-
Witam
Ja klade aparcik LCD bokiem (do boku torby). Przegroda oddziela mi dol, i tam mam dodatkowe miejsce na np lampe (ktora dopiero kupie).
pozdro
TomekOstatnio edytowany przez Gość; 3030.Komentarz
-
@TomPO
czyli LCD jes do boku torby?? bo niebardzo rozumię "LCD bokiem"......Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....
+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszczeKomentarz
-
Popieram.
Dodatkowo jak latwo przeczytac w instrukcji obslugi jest napisane ze takie zjawisko ma miejsce jak sie robi serie zdjec, moze rowniez wystapic jak sie lampa nagrzeje.
Ogólnie po kilkudziesieciu zdjeciach zalecaja 10 minutowe studzenie lampy.Komentarz
-
kupilem kilkadni temu 400 i mam problem ,czy ty jak robisz zdjecie w full automacie na obiekt kilka metrow niewazne jaka lampa to czy masz na histogramie niedoswietlenie bo u mnie to niewazne czy automat czy manual dopiero jak walne +2 na lampe to dopiero mam pelny histogram
w sumie troche to zle ujolem, czodzi o to ze niewazne jaka lampe zaloze zakladalem 430 mam w posiadaniu i 550 pozyczona flesz na wprost odleglosc 2.5 3 m i jedyne co mam na histogramie to niedoswietlenie i niewazne czy P czy AUTO czy manual , niedoswietlenie i brak ostrosci kolega przyniusl 300 i sa ostrzejsze niz moje z 400. Jezu ale bubla kupilem
no wlasnie ja mam zewnetrzna lampe 430 kilka metrow odleglosci i niewazne auto, P czy manual niedoswietlenieKomentarz
-
To nie problem z lampą tylko ograniczenie samej lampy. Jak dobrze pamiętam to podobnie miałem na 350D. Tylko, że ja zaraz kupiłem 430EX i z wbudowanej lampy korzystam rzadko.
Nie katuj lampki tylko kup zewnętrzną.Komentarz
Komentarz