X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

A mi sie nie wydaje zeby to byl problem aparatu a zwykle, fizyczne ograniczenie kondensatorka lampy wbudowanej skonfrontowane ze zbyt wysokimi oczekiwaniami.

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

Zamieszczone przez Vitez
      A mi sie nie wydaje zeby to byl problem aparatu a zwykle, fizyczne ograniczenie kondensatorka lampy wbudowanej skonfrontowane ze zbyt wysokimi oczekiwaniami.
      I dużym prądem pobieranym z akumulatora aparatu - chwilówkę wytrzyma ale już kilka z rzędu to może mu się nie spodobać bo akumulatory Li-ION słabo znoszą duże obciążenia i to może być powodem ww. opisanej sytuacji, zakup lampy na "paluszki" będzie lepszym pomysłem

Pozdr
      Artur

IMHO to dziwny pomysł robić taki wolny stroboskop z wbudowanej lampy, lepiej włączyć spawarkę w CF
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• TomPo

Witam

...i tak mialem kupic lampe Teraz kupie ja szybciej. Nie ma to jak dobra motywacja

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i testy.

pozdro
        Tomek

Komentarz

• himi
          Zablokowany
          • 2006
          • 2638

podzielam zaskoczenie, seryjne z lampą pop up? Kurna, ale 400 d ma wypas.

Komentarz

• TomPo

Zamieszczone przez himi
            podzielam zaskoczenie, seryjne z lampą pop up? Kurna, ale 400 d ma wypas.
            Witam

Zaskaczonie??? W 350D tez masz. Zdjecia seryjne to seria zdjec jedno po drugim z wcisnietym spustem. Nikt nie mowi ze musza byc 3-4 na sekunde. Moga byc dwa na 10s.

pozdro..
            Tomek

Komentarz

• Korba

Zamieszczone przez szpindek
              Myśle, że jest to problem softwareowy.
              Ja mam to samo. Jednak mysle ze nie jest to problem softwarowy.
              Moim zdaniem wcale nie jest to problem.
              Ta sytuacja opisana jest wyraznie w instrukcji - zachowanie calkowicie normalne

Nie mam niestety przy sobie polskiej instrukcji ale w angielskiej na stronie 54 jest szare pole w ktorym to jest opisane

Pozdrawiam,
              Robert

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Zamieszczone przez TomPo
                Witam

Zaskaczonie??? W 350D tez masz. Zdjecia seryjne to seria zdjec jedno po drugim z wcisnietym spustem. Nikt nie mowi ze musza byc 3-4 na sekunde. Moga byc dwa na 10s.

pozdro..
                Tomek
                Oczywiśice wszystko jest kwestią nazwania i definicji . Ja troche inaczej rozumiem zdjęcia seryjne ale co tam .

Ja myslę, że jest jak pisał Vitez. Może dochodzić jeszcze kwestia tego, że coś się w środku grzeje i przez to sprawność działania całego układu spada. Ja bym polecał kupić nawet prostą zewnetrzną lampę i nie katować aparatu.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• TomPo

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Ja myslę, że jest jak pisał Vitez. Może dochodzić jeszcze kwestia tego, że coś się w środku grzeje i przez to sprawność działania całego układu spada. Ja bym polecał kupić nawet prostą zewnetrzną lampę i nie katować aparatu.
                  Witam

Kupuje Canona 430Ex - i tak mialem kupic

PS. Moze jest lepsza lampa w tym przedziale cenowym?

pozdrawiam..
                  Tomek

Komentarz

• bogist
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 55

Zamieszczone przez TomPo
                    Witam

Kupuje Canona 430Ex - i tak mialem kupic
                    Tylko nie kupuj nic więcej bo w torbie Ci się nie zmieści
                    Nova 1 AW to świetna torba na mały aparat (400d) z jednym obiektywem i lampą.
                    Mam ją i wszystko było perfect aż wymyśliłem sobie drugi obiektyw
                    EOS400D+ Tamron 17-50/2,8+ Canon 100/2,0+Tokina 12-24/4,0+Canon 580EX
                    ...a wszystko to głównie po to by dzieci na fotach wychodziły śliczniutkie

Komentarz

• VANT
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 185

@bogist @TomPo
                      że tak przy okazji zapytam jak pakujecie aparaty do tej torby...mam takową i pakuję puche lcdkiem w dół....
                      Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Komentarz

• TomPo

Zamieszczone przez VANT
                        @bogist @TomPo
                        że tak przy okazji zapytam jak pakujecie aparaty do tej torby...mam takową i pakuję puche lcdkiem w dół....
                        Witam

Ja klade aparcik LCD bokiem (do boku torby). Przegroda oddziela mi dol, i tam mam dodatkowe miejsce na np lampe (ktora dopiero kupie).

pozdro
                        Tomek
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 3030.

Komentarz

• VANT
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 185

@TomPO
                          czyli LCD jes do boku torby?? bo niebardzo rozumię "LCD bokiem"......
                          Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Komentarz

• Nortberg
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 35

Zamieszczone przez Vitez
                            Popieram.
                            Dodatkowo jak latwo przeczytac w instrukcji obslugi jest napisane ze takie zjawisko ma miejsce jak sie robi serie zdjec, moze rowniez wystapic jak sie lampa nagrzeje.
                            Ogólnie po kilkudziesieciu zdjeciach zalecaja 10 minutowe studzenie lampy.

Komentarz

• rogal41

kupilem kilkadni temu 400 i mam problem ,czy ty jak robisz zdjecie w full automacie na obiekt kilka metrow niewazne jaka lampa to czy masz na histogramie niedoswietlenie bo u mnie to niewazne czy automat czy manual dopiero jak walne +2 na lampe to dopiero mam pelny histogram

w sumie troche to zle ujolem, czodzi o to ze niewazne jaka lampe zaloze zakladalem 430 mam w posiadaniu i 550 pozyczona flesz na wprost odleglosc 2.5 3 m i jedyne co mam na histogramie to niedoswietlenie i niewazne czy P czy AUTO czy manual , niedoswietlenie i brak ostrosci kolega przyniusl 300 i sa ostrzejsze niz moje z 400. Jezu ale bubla kupilem

no wlasnie ja mam zewnetrzna lampe 430 kilka metrow odleglosci i niewazne auto, P czy manual niedoswietlenie

Komentarz

• ErnestPierwszy
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 734

To nie problem z lampą tylko ograniczenie samej lampy. Jak dobrze pamiętam to podobnie miałem na 350D. Tylko, że ja zaraz kupiłem 430EX i z wbudowanej lampy korzystam rzadko.

Nie katuj lampki tylko kup zewnętrzną.

Komentarz

Pracuję...