X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KKE
    Bywalec
    • 2005
    • 162

Ja mysle, ze autor tego postu sobie zazartowal, ze swoje preferencje do eos 5D ustalil na podstawie wygladu zdjecia na wyswietlaczu.

Jest to skadinand sluszne spostrzezenie i zadko poruszane w testach sprzetu. Mnie tez sie wydawaje ze zdjecia na wyswietlaczach Canona wyglada lepiej niz Nikona )
    1D i obiektywy Canona

Komentarz

• Wini
      Początki nałogu
      • 2005
      • 460

Zamieszczone przez KKE
      . Mnie tez sie wydawaje ze zdjecia na wyswietlaczach Canona wyglada lepiej niz Nikona )
      Żartujesz, prawda? Albo nie oglądałeś zdjęć na na wyświetlaczch
      Wini

Komentarz

• VanMurder
        Uzależniony
        • 2007
        • 600

SAMOCENZURA
        pozdrawiam
        Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790. Powód: za dużo głupot powypisywałem:)
        mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• Andee
          Uzależniony
          • 2005
          • 503

Mniej fanatyzmu, wiecej rozsadku, oto przepis dla tego watku (i forum)...

P.S. Ze sprzedawca w kwiaciarni powinno sie rozmawiac o zakupach (bukiecie, wiencu), albo biuscie, tylku lub nogach klientki. Jezeli natomiast rozmawia sie o aparacie fotograficznym swiadczy to o, no o czym (i skad wogole taki temat)...?
          Ostatnio edytowany przez Andee; 2865.
          Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• VanMurder
            Uzależniony
            • 2007
            • 600

właśnie przeczytałem swój własny post i nie mogę się nadziwić jakie głupoty wypisałem!!!

Andree dzięki za sprowadzenie na ziemię
            mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• kanonier
              Bywalec
              • 2006
              • 100

Bicie piany rulez !!!

Brawo Panowie Dyskutanci, brawo :^)))

Caly watek, tysiace slow, setki zdan a wszystko bezwartosciowe.

P.S. jesli kto napisal cos sensownego, a ja nie zauwazylem w tym oceanie piany,
              przepraszam i prosze o wskazanie tego sensownego momentu.
              Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

W sumie to ja nie wiem dlaczego wątek o takim tytule (który z definicji musi się przerodzić we flame, niezaleznie od forum ) nie został spacyfikowany od razu ;-) To co, w całości do Pralni?
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• fotosc
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 72

a ja mam nikona i kilka do tego obiektywow i z niego nie zrezygnuje , ale pstrykam canonem
                  Sylwester

www.sylwestercwalinski.com

Komentarz

• trampek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1546

wczoraj mialem okazje bawic sie dlugo D200 z Nikkorem 70-200/2,8VR i SB800. Sam mam to co w stopce. Musze powiedziec ze w porownaniu z D200 20d to zabawka dla dzieci. Juz nawet nie mowie o LCD (bo w 30d jest jur porownywalny) ale panel kontrolny robi wrazenie!!!!!!!. W wizjerze miod: wszystkie parametry wyswietlone wlacznie z ISO. maatowk precyzyjna, linie podzialu, no miod.Mnogos funkci i kastomizowania aparatu powala!!!!!!!! Caly korpus z gripem lezy swietnie (choc nie lepiej niz 20d+bg-e2).Moj subiektywny odbior jako Canonowca jest wysmienity. Z oczywistych wzgledow troche trudny w obsludze ale to kwiesia czau. Powiem ze moglbym zgrzeszyc dla tego aparatu przejsciem na strone kokurenta
                    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• hyzop
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 413

No, ale są ważne jeszcze fotki, przejrzałem wiele galerii nawet tych dobrych fotografów i jakoś mi zawsze wyglądało, że zdjęcia są jakoś mało plastyczne, no chyba, że ktoś poda jakiś powalający link. Inna sprawa, którą zauważyłem, to, że sporo ludzi po zakupie 200-setki, szybciutko (2tyg, miesiąc) przeszło na 5D.

Komentarz

• adam_k
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 235

Ja zmieniłem D2x na 5D i jestem zadowolony :-)
                        Wreszcie mam zdjecia nad którymi nie musze siedzieć
                        po nocach aby je poprawiać wiec porównywanie D200 do 5 to tylko sprawa pocieszania się właścicieli D200. No moze mozna porównać D200 z 20D

Komentarz

• trampek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1546

w poscie swoim nie porownywalem zdjec!! bo i tak mysle ze wazniejszy bedzie tu obiektyw. co do 5d to juz zbieram....
                          R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• habakuk
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 575

jako autor wątku, skrobne trzy słowa, może na szczęśliwe zakończenie

zostałem przy d200. miałem możliwość potestowania 5d, porówania przy podobnych szkłach. plastyka obrazu, detal i czystość zdjęcia na wysokich czułościach - mocna przewaga 5d. system dla mnie obcy. ergonomia - sprawa dyskusyjna, canon całkiem wygodnie leży, ale d200 lepiej, zdecydowanie. co ważne - na miniatrukach podwieszanych w sieci i na odbitkach - róznice nie rażą.

zostałem przy d200, do ciemniejszych miejsc dokupiłem d50, który - oj! będzie grzmiało - na wysokich czułościach jest niewiele słabszy od 5d. no i kocham dalej nikona, podwójnie już teraz.

dzięki za wszystkie uwagi, ciepło pozdrawiam z czarno-żółtego forum

Komentarz

• kjoanna
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 494

Zamieszczone przez hyzop
                              Inna sprawa, którą zauważyłem, to, że sporo ludzi po zakupie 200-setki, szybciutko (2tyg, miesiąc) przeszło na 5D.
                              rowniez znam takie przypadki.

CB

Komentarz

Pracuję...