miełm 1ds, robiłem nim foty... matryca jest lepsza od 5d (którym robię teraz), chodzi o lepsze oddanie szczegółów.... balans bielis do ****, jakoś nie trafiał w punkt, współpraca z 550 EX także nie powalała szczególnie w przypadku oświetlania przedmiotu przede wszystkim lampą ( bez światła zastanego), wiem, że z dwóch ds'ów które były we firmie jeden już nie chodz
X
-
-
na plus dla mnie przemawia fakt ze 1ds to byl flagowy model
a tez nie chcialbym sie wkopac w nieudany zakup jest to jednak sporo zlotowekKomentarz
-
topowy topowym ale uzywany... jeśli interfoto da ci gwarancę jakąś a ty w przeciągu trwania tejże będziesz go katował, testował itp i nic się z nim nie stanie to oznaczać może tylko i wylacznie dobry egzemplarz ale nie zmenia to faktu że to jest aparat technologicznie sprzed 4-5 lat.... przetransponuj sobie t 4-5 lat na komputrey i zdasz sobie sprawę jaka jest różnica technologiczna....Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
to zależy czy aparatem zarabiasz czy nie bo jeśli zarabiasz to piątka (zanim doczekasz się następcy piątke możesz miec już zamortyzowaną) jeśli reporteżysz
to 1d mark II ale jeśli pstrykasz kwiatki i żonę i dziecko i swojego pieska to 30D
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Do tych ostatnich zastosowań, to nawet Nikon wystarczy
Komentarz
-
Powiem tak fotografuje wszystkiego po troche
troche zarabiam Szczerze mowiac to chyba poczekam na to az 1d mark troche stanieje Piatka wydaje mi sie troche przybajerzona
Komentarz
-
-
No niekoniecznie... a gdzie LCD 2.5" i (najważniejsze) Direct Print?
Komentarz
-
Komentarz
-
Na dpreview.com pisali, że bardzo ważną cechą, odróżniającą nowe EOSy od starych jest oszczędność energii.
Chyba ten stary DS bierze dużo prądu. A to już jest coś, co powinno skłaniać do zastanowienia się nad zakupem starego body. Nie wiem czy są dostępne zamienniki aku, bo oryginaly sporo kosztują a trzeba posiadać ich kilka.
Sam nie wiem, musisz poczytać na sieci.Komentarz
-
piątka jest zbajerzona? hm... hm.... nie wiedziałem
.... faktem jest że nie jest jakoś specjalnie uszczelniona ale zbajerzona? zbaje żona? czyja żona?
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Mysle ze najlepsza metoda bedzie wyprobowanie sprzetu Oba aparaty i Ds i 5tke widzialem wirtualnie dawnego eosa 1 i eosa 5 namacalnie i mimo wszystko ze 1 byla starszym modelem byla duzo lepsza Nawet dla samej "magii" trzymania jej w dloniach Tego nikt mi nie powie Cos takiego mial rowniez w sobie T90 z ktorym kilka lat temu sie rozstalem i zawsze go dobrze wspominam nie mowiac optyce do niego
Po 20D jedynym sensownym wyjsciem jest jedynka albo piatka - na pewno nie 30 d ktory jest praktycznie takim samym aparatem Musze pogadac z intefoto moze bylaby mozliwosc popstrykania przez pare dni do przetestowania
Komentarz
-
Tak ogolnie, wszystko zalezy od tego w jakim stanie technicznym jest rzeczony egzemplarz. Jezeli stan techniczny nie budzi watpliwosci i cena jest akceptowalna przez Twoja kieszen - to lykaj to body bez zastanowienia. Tylko uwazaj - bo "jedynki" to drogie zabawki, pozniej wszystko inne bedzie tylko zabawka.
Mowie to na podstawie moich doswiadczen z 1D( oczywiscie bardzo pozytywnych)Komentarz
Komentarz