X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • (olo)
    • 2007
    • 11

Spust?

Tydzień temu odebrałem aparat 300 d, w którym wymienioną migawkę. Dziś, po tygodniu i 500 zdjęciach coś się stało ze spustem. Teraz spust migawki potrzebuje dużo większej siły nacisku Trzeba Dość mocno go wcisnąć i czasami robi od razu zdjęcie. Jest to dość kłopotliwe. Co to i od czego? Panowie pewnie wiedzą ;-)
  • snow
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1145

Musisz wysłać do serwisu na wymiane mikorprzełącznika

Komentarz

• (olo)
      • 2007
      • 11

Ktoś się orientuje, czy w Bydgoszczy lub Gdańsku to naprawią od ręki? Czy tylko Żytnia ;-(

Komentarz

• Follman
        Bywalec
        • 2005
        • 188

A na gwarancji czy nie ?? Bo jak nie to sam rozbierz.

:
        KLIKNIJ

Komentarz

• (olo)
          • 2007
          • 11

Aparat bez gwaranacji, z czego tydzień temu odebrałem go z Żytniej po wymianie migawki. Sam się chyba nie pokuszę... bo i skąd mikroprzełącznik wziąć ;-)

Komentarz

• Matsil
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2022

Zamieszczone przez (olo)
            Aparat bez gwaranacji, z czego tydzień temu odebrałem go z Żytniej po wymianie migawki. Sam się chyba nie pokuszę... bo i skąd mikroprzełącznik wziąć ;-)
            Mi przy okazji czyszczenia matrycy w 350D sami na Żytniej wymienili spust bez prośby z mojej strony. Ponoć był już zużyty. Aparat był na gwarancji, więc nic nie zapłaciłem ale ponoć grosze to kosztuje.
            R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Komentarz

• TOPOL
              Początki nałogu
              • 2004
              • 321

Sam koszt części to 20 PLN, natomiast nie wiem ile robocizna, bo wymieniali mi go przy okazji innej naprawy.

Jakby co, to ten mikroprzełącznik wygląda tak:
              http://www.topol.pl

Komentarz

• lukasz_mar
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 38

Też mam ten problem

W moim 300 D podbna usteka się objawiła. Od razu chce robić zdjęcie, bez ustawiania ostrości. Obdzwoniłem kilka serwisów i dowiedziałem się żę naprawa ma kosztować w zależności od miejsca gdzie dzoniłem od 150 do 300 zł + przesyłka. Wychodzi sporo. Aparat po gwarancji możę jednak rozbiorę go i sam sobie wymienię. Warto spróbować. Gdzie można taki przełączniki zakupić?

Komentarz

• ewg
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1079

Włącznik na fotce wyżej wygląda na rozbieralny. Regenerował ktoś z powodzeniem?

Komentarz

• satyr

Witam!
                    A czy ktoś wymieniał spust migawki w serwisie na żytniej i nie była to wymiana gwarancyjna? jeśli tak to bardzo proszę o odpisanie za ile w canonowskim serwisie to robią. Właśnie mi padł spust migawki i mam dylemat czy jechać do serwisu czy szukać tego mikroprocesora i na własną rękę wymieniać:/

Komentarz

• mkwiek
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 862

mam to samo w moim 30D, czasami jest ok, a czasami wciskasz na siłę. tylko czytając te wszystkie opinie o Żytniej po prostu boję się wysyłać tam sprzętu
                      I am FX

Komentarz

• satyr

dzwoniłem do serwisu i chciałem sie dowiedzieć ile będzie kosztowała naprawa tej usterki ale zbyli mnie tekstem, że ekspertyzy wydaje się z dnia na dzień:/ jak się zapytałem czy w przybliżeniu może mi podać koszt naprawy to mi powiedziano, że trudno to określić, że musi zobaczyć to technik. I się nie dowiedziałem ile będzie kosztowała mnie naprawa:/ ale w poniedziałek wybieram się na żytnią i mam nadzieje że się dowiem, a jak już będę wiedział to wam tu napisze:/
                        A może ktoś już wie ile kosztuje naprawa spustu migawki??
                        jakby ktoś wiedział to proszę pisać, przynajmniej będę wiedział czy jechać czy nie:/
                        Pozdrawiam!

Komentarz

• lukasz_mar
                          Dopiero zaczyna
                          • 2005
                          • 38

Na żytniej faktycznie nie chcą powiedzieć ile. Natomiast w innych serwisach od 150 do 300 zł. Jak dzoniłem po kilku to w tle rozmowy usłyszałem żę sam mikroprzełącznik to cena 20 zł reszta to robocizna. Natomiast jest proble z dostępnością tej części. Jeden magik powidział mi że można ją regenerować.

Komentarz

• satyr

hmmmm,,, no tak, tylko jak regenerowac? a co do deny to strasznie duzo za robocizne biora. Czyżby aż tak trudno się ta część wymienia?
                            miałem jechać do serwisu jutro ale zauważyłem że mój spust migawki sam się zregenerował w aparacie, a że nie mam zbyt dużo kasy to nie jade:/ poczekam jeszcze troszkę, jak uda mi się więcej kasy zebrać to wtedy pojade, a narazie puki działa to będę focił

Komentarz

• lukasz_mar
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 38

Też już byłem zdesperowany i miałem oddać aprat do serwisu. Zastanawiałem się czy nie wgrać orginalnego softu, bo mam w tej chwili Wasiaware (300D). Wczoraj jednak porobiłem trochę zdjęć z lampą gdzie ustawienie ostrości przy gorszym oświetleniu i z kitem zajmuje apratowi trochę czasu i nieoczekiwanie spust od czasu do czasu działał poprawnie. W miarę dalszego focenia było jeszcze lepiej. W końcu okazało się żę spust działa już należy. Można powidzieć żę sam się zregenerował , nie wiadomo na jak długo.

Komentarz

Pracuję...