Tydzień temu odebrałem aparat 300 d, w którym wymienioną migawkę. Dziś, po tygodniu i 500 zdjęciach coś się stało ze spustem. Teraz spust migawki potrzebuje dużo większej siły nacisku Trzeba Dość mocno go wcisnąć i czasami robi od razu zdjęcie. Jest to dość kłopotliwe. Co to i od czego? Panowie pewnie wiedzą ;-)
X
-
Tagi: Brak
-
-
Komentarz
-
-
Aparat bez gwaranacji, z czego tydzień temu odebrałem go z Żytniej po wymianie migawki. Sam się chyba nie pokuszę... bo i skąd mikroprzełącznik wziąć ;-)Komentarz
-
Mi przy okazji czyszczenia matrycy w 350D sami na Żytniej wymienili spust bez prośby z mojej strony. Ponoć był już zużyty. Aparat był na gwarancji, więc nic nie zapłaciłem ale ponoć grosze to kosztuje.R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Komentarz
-
Sam koszt części to 20 PLN, natomiast nie wiem ile robocizna, bo wymieniali mi go przy okazji innej naprawy.
Jakby co, to ten mikroprzełącznik wygląda tak:Komentarz
-
Też mam ten problem
W moim 300 D podbna usteka się objawiła. Od razu chce robić zdjęcie, bez ustawiania ostrości. Obdzwoniłem kilka serwisów i dowiedziałem się żę naprawa ma kosztować w zależności od miejsca gdzie dzoniłem od 150 do 300 zł + przesyłka. Wychodzi sporo. Aparat po gwarancji możę jednak rozbiorę go i sam sobie wymienię. Warto spróbować. Gdzie można taki przełączniki zakupić?Komentarz
-
-
Witam!
A czy ktoś wymieniał spust migawki w serwisie na żytniej i nie była to wymiana gwarancyjna? jeśli tak to bardzo proszę o odpisanie za ile w canonowskim serwisie to robią. Właśnie mi padł spust migawki i mam dylemat czy jechać do serwisu czy szukać tego mikroprocesora i na własną rękę wymieniać:/Komentarz
-
mam to samo w moim 30D, czasami jest ok, a czasami wciskasz na siłę. tylko czytając te wszystkie opinie o Żytniej po prostu boję się wysyłać tam sprzętu
I am FXKomentarz
-
dzwoniłem do serwisu i chciałem sie dowiedzieć ile będzie kosztowała naprawa tej usterki ale zbyli mnie tekstem, że ekspertyzy wydaje się z dnia na dzień:/ jak się zapytałem czy w przybliżeniu może mi podać koszt naprawy to mi powiedziano, że trudno to określić, że musi zobaczyć to technik. I się nie dowiedziałem ile będzie kosztowała mnie naprawa:/ ale w poniedziałek wybieram się na żytnią i mam nadzieje że się dowiem, a jak już będę wiedział to wam tu napisze:/
A może ktoś już wie ile kosztuje naprawa spustu migawki??
jakby ktoś wiedział to proszę pisać, przynajmniej będę wiedział czy jechać czy nie:/
Pozdrawiam!Komentarz
-
Na żytniej faktycznie nie chcą powiedzieć ile. Natomiast w innych serwisach od 150 do 300 zł. Jak dzoniłem po kilku to w tle rozmowy usłyszałem żę sam mikroprzełącznik to cena 20 zł reszta to robocizna. Natomiast jest proble z dostępnością tej części. Jeden magik powidział mi że można ją regenerować.Komentarz
-
hmmmm,,, no tak, tylko jak regenerowac? a co do deny to strasznie duzo za robocizne biora. Czyżby aż tak trudno się ta część wymienia?
miałem jechać do serwisu jutro ale zauważyłem że mój spust migawki sam się zregenerował w aparacie, a że nie mam zbyt dużo kasy to nie jade:/ poczekam jeszcze troszkę, jak uda mi się więcej kasy zebrać to wtedy pojade, a narazie puki działa to będę focił
Komentarz
-
Też już byłem zdesperowany i miałem oddać aprat do serwisu. Zastanawiałem się czy nie wgrać orginalnego softu, bo mam w tej chwili Wasiaware (300D). Wczoraj jednak porobiłem trochę zdjęć z lampą gdzie ustawienie ostrości przy gorszym oświetleniu i z kitem zajmuje apratowi trochę czasu i nieoczekiwanie spust od czasu do czasu działał poprawnie. W miarę dalszego focenia było jeszcze lepiej. W końcu okazało się żę spust działa już należy. Można powidzieć żę sam się zregenerował , nie wiadomo na jak długo.
Komentarz
Komentarz