X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Magus
    Bywalec
    • 2007
    • 110

Zamieszczone przez sven
    Nie bardzo wiem po co zamieściłeś twoje zdjęcia, skoro mówiłeś wcześniej o rewelacyjnych zdjęciach twojego fotografa ślubnego. Tym bardziej, że sam twierdzisz, że zdjęcia robisz takie sobie, z czym wypada się zgodzić :-)
    Vide post Kaliny
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 + 85 f/1.2 mkII + Sigma 150 f/2.8

Komentarz

• sv

"Odbieram w tym tygodniu (NARESZCIE) 5D + 24-70L + 85L + 135L " - no popatrz, a jednak będziesz mieścił się w tych 90%.

I po co było wypisywać te pierdoły o d70 (nie sprzęt, lecz fotograf .... itd)?

Komentarz

• Magus
        Bywalec
        • 2007
        • 110

Zamieszczone przez sven
        "Odbieram w tym tygodniu (NARESZCIE) 5D + 24-70L + 85L + 135L " - no popatrz, a jednak będziesz mieścił się w tych 90%.

I po co było wypisywać te pierdoły o d70 (nie sprzęt, lecz fotograf .... itd)?

Tak będę się mieścił w tych 90% .... ale ja sobie zdaję z tego sprawę i nie piszę, że jak będę miał 5d to będę profii

Będę profii jeśli kiedyś moje zdjęcia takie będą, bez znaczenia czym zrobione.
        Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
        Canon 24-70 f/2.8 + 85 f/1.2 mkII + Sigma 150 f/2.8

Komentarz

• sv

Czyli po dłuższej chwili doszedłeś mam nadzieję do konkluzji, ze twoja wypowiedz o 90 % użytkowników 5d i mk III była niesprawiedliwa i stanowiła spore uogólnienie. Nie możesz twierdzić nic takiego nie znając zdjęć tych 90%. Jako prawnik chyba się zgodzisz? Po co więc było pisać coś takiego?

Komentarz

• energia_ki
            Początki nałogu
            • 2007
            • 291

Zamieszczone przez Magus
            PIszę "tchnięty" mądrością z tego wątku:
            "Ale chyba m.in. po tym można odróżnić amatora od profesjonalisty."
            a teraz wróć, proszę, do postu Krzysztofa Bielińskiego i przeczytaj, o co naprawde mu chodziło z tym profesjonalizmem

podpowiem: o to, że profesjonalne podejście do sprawy to podejscie powazne - fotograf przewidująco zabezpiecza się na wypadek róznych ewentualności [ma zapasowe body, akumulatory, etc.], podczas gdy beztroskie podejście do zlecenia [wszystko jedno czy płatnego czy nie] to oznaka amatorszczyzny

to własnie napisał Krzysztof, a Ty rozpętałeś burzę w szklance wody, bo coś Ci się wydawało...

nikt piszący tu o piątkach i jedynkach nie onanizował sie sprzętem, zapominając o zdjęciach - jak to zarzucasz - tylko dyskutowano o kwestii zawodności sprzetu, nic więcej

na drugi raz może czytaj uwazniej i nie zarzucaj dyskutantom prostackiego uwielbienia sprzętu, bo nikt tu niczego podobnego nie napisał

Komentarz

• sv

" ale ja sobie zdaję z tego sprawę i nie piszę, że jak będę miał 5d to będę profii "

profi to będziesz jak ktoś za twoje zdjęcia zapłaci, a ty będziesz w stanie z tego wyżyć.

Komentarz

• Eddie
                Coś już napisał
                • 2005
                • 82

Zamieszczone przez sven
                " ale ja sobie zdaję z tego sprawę i nie piszę, że jak będę miał 5d to będę profii "

profi to będziesz jak ktoś za twoje zdjęcia zapłaci, a ty będziesz w stanie z tego wyżyć.
                Profi to bedziesz, gdy po Twoich zdjeciach bedzie widac profesjonalne podejscie do sprawy i wykonanie.
                Regulamin pkt 8.
                Moje zdjęcia na www.obiektywni.pl
                Mój DigArt

Komentarz

• sv

Jeszcze nie widziałem zdjęć na których widać "profesjonalne podejscie do sprawy", ale widocznie w kołach użytkowników systemu "E" takie normy obowiązują

Komentarz

• Eddie
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 82

Zamieszczone przez sven
                    Jeszcze nie widziałem zdjęć na których widać "profesjonalne podejscie do sprawy", ale widocznie w kołach użytkowników systemu "E" takie normy obowiązują
                    Moze sformulowanie faktycznie niefortunne troche. Zamien sobie na "rzetelne" lub cokolwiek w podobnym znaczeniu, zeby tylko sens zachowany zostal.
                    Regulamin pkt 8.
                    Mój DigArt

Komentarz

• TOPOL
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 321

Wracając do tematu: Ktoś się orientuje co Canon podaje ile wytrzymuje (albo ma wytrzymać ) migawka w 5D?
                      http://www.topol.pl

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez Eddie
                        Moze sformulowanie faktycznie niefortunne troche. Zamien sobie na "rzetelne" lub cokolwiek w podobnym znaczeniu, zeby tylko sens zachowany zostal.
                        rzetelności na zdjęciach też nie widuje. zamiast pisać, żeby pisać, przemyśl co chcesz powiedzieć, albo sobie odpuść
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        Zamieszczone przez TOPOL
                        Wracając do tematu: Ktoś się orientuje co Canon podaje ile wytrzymuje (albo ma wytrzymać ) migawka w 5D?

też mnie ten temat nurtuje; myślę, że podobnie jak 30, czyli 60.000
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 827. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• TOPOL
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 321

Zamieszczone przez sven
                          Mogę się mylić, ale o ile dobrze pamiętam Canon podawał oficjalnie wytrzymałość migawki w 30D na gwarantowane 100 tys.
                          http://www.topol.pl

Komentarz

• Eddie
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 82

Zamieszczone przez sven
                            rzetelności na zdjęciach też nie widuje.
                            Nie?
                            A panowanie nad swiatlem?
                            A kompozycja i kadrowanie?
                            A umiejetny postprocessing?

Ogolem, starannosc wykonania wskazujaca na to, ze wiesz co robisz i widac, ze robisz to dobrze - to nie rzetelnosc?
                            Regulamin pkt 8.
                            Mój DigArt

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez TOPOL
                              Mogę się mylić, ale o ile dobrze pamiętam Canon podawał oficjalnie wytrzymałość migawki w 30D na gwarantowane 100 tys.
                              może masz rację. ja już zdecydowałem się sprzedać 5d i przesiąść na 1d mk III, z migawką będę miał więc raczej spokój :-)

Komentarz

• energia_ki
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 291

Zamieszczone przez sven
                                rzetelności na zdjęciach też nie widuje. zamiast pisać, żeby pisać, przemyśl co chcesz powiedzieć, albo sobie odpuść

dżizas, i kto tu pisze, żeby pisać?
                                nie myśl, tylko sprawdź, bo wprowadzasz ludzi w błąd

i 30 i 5 po 100 tys

Komentarz

Pracuję...