X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

Przysmazenia z okna?? To kwestia ekspozycji???????? Litosci...
    Oslona p. sloneczna? Widziales ta Sigme na oczy? .. no wlasnie.. to jak zobaczysz to pogadamy ;-) A teraz zerknij laskawie pod ten link pnizej... jak powiesz ze nie widzisz tych pieknych aberacji ktore powstaly od okien to chyba slepy jestes....

zebys mial latwiej zaznaczylem je w qleczkach :P

i blagam... nie mow juz nic o ekspozycji albo o oslonie p. slonecznej bo zaraz padne :P
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Czacha
      Oslona p. sloneczna? Widziales ta Sigme na oczy?
      Widzialem, przy mnie Jarek grabek uzywal jej z 10D.

A teraz zerknij laskawie pod ten linj pnizej... jak powiesz ze nie widzisz tych pieknych aberacji ktore powstaly od okien to chyba slepy jestes....

PS. zebys mial latwiej zaznaczylem je w qleczkach :P
      No powiedzmy ze sa... ale ja przy takiej okazji nie uzywalbym tej Sigmy. Owszem, ma ona te bliki, ale mi to nie przeszkadza - licze na farta ze przy tych wyjatkowych okazjach gdy bedzie mi potrzebna to unikne blikow/aberracji. A jak nie unikne to wyedytuje 8) . Potrzebny mi szeroki kat, to wiem. Rzadko, ale bedzie potrzebny.17-40 to za wasko i za ciemno, 16-35 to za drogo, 15-30 bardzo przyjemna szerokosc i cena. Wiecej zalet niz blikow dlatego prosze - skoncz mnie przekonywac jaka ta Sigma beznadziejna za pomoca az trzech zdjec , potrzebuje takiej szerokosci w takiej cenie i zdania nie zmienie, chyba ze znajdziesz mi 16tke albo 15tke lepszej jakosci a podobnej ceny, 17tki juz odpadaja :P (mowie o zoomach, moze jeszcze nad jakas stala 15tka pomysle ale cena... ).

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

Skoro widziales to wiesz, ze oslona daje cale g... Poza tym, zdejmuje sie ja tylko do pelnej klatki bo tam winietuje przy 15mm...

Jak przeczytalem te twoje "no powiedzmy ze sa" to az mi sie odechcialo dyskutowac... powodzenia w uzywaniu Sigmy
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Czacha
          powodzenia w uzywaniu Sigmy
          Dziekuje 8)

Wady jej znam. Wiele osob zna rowniez wady 300D a mimo to kupuje go. Coz - wszystko kwestia przeznaczenia i mozliwosci :P

Komentarz

Pracuję...