Moze mieszka gdzies w poblizu Czarnobyla
swoja droga naprawde dziwne, bo rozne szkla, rozne puszki, bez karty... moze cos promieniuje jednak, sprawdz czy nie mieszka obok ktos arabskiego pochodzenia, itd
... w kazdym razie wykluczyles wszystko... poza otoczeniem otoczniem, bo tak jeszcze komputer i czytnik ale mignelo Ci na ekraniku bez karty, wiec i tu nie mozna sie przyczepic
X
-
-
Moze to dobry trop --> promieniowanie - moze trzeba jakos "odmagnesowac" matryce ?Moze mieszka gdzies w poblizu Czarnobyla
swoja droga naprawde dziwne, bo rozne szkla, rozne puszki, bez karty... moze cos promieniuje jednak, sprawdz czy nie mieszka obok ktos arabskiego pochodzenia, itd
... w kazdym razie wykluczyles wszystko... poza otoczeniem otoczniem, bo tak jeszcze komputer i czytnik ale mignelo Ci na ekraniku bez karty, wiec i tu nie mozna sie przyczepicKomentarz
-
tak jak napisał "jceel"
i potem ja zasugerowałem
zrób fotki z różnymi czasami naświetlaniaKomentarz
-
Jak juz napisalem. Zdjecia robie bez karty i to samo. Sprawdzalem na 2 obiektywach.
Za okolo 2 h bede w domu i zaczne znowu walke...
Caly dzien dzisiaj nie chodzi mi nic innego po glowie jak ten problem.
Przyszlo mi do glowy, ze to moga byc akumulatorki (ostatni raz ladowane okolo 3 tygodnie temu). Jezeli bede mial ten sam problem przy naladowanych akumulatorkach (co za 2 godziny sprawdze) to chyba --> serwis
Dzieki za wskazowki.- poprawna pisownia i ortografia w internecie
Komentarz
-
Wlozylem naladowane baterie do aparatow i wszystko dziala ok.
Prawdopodobnie akumulatorki byly na tyle naladowane, ze udalo sie robic zdjecia, ale przy 1/2500 s nie wystarczalo mocy baterii aby np. z wystarczajaca szybkoscia poruszyc lustrem/migawka.
To moje zdanie i moge sie mylic, ale ciezko wytlumaczyc mi to inaczej ...- poprawna pisownia i ortografia w internecie
Komentarz
-
A co pokazywal "super" wskaznik pomiaru naladowania akku?Wlozylem naladowane baterie do aparatow i wszystko dziala ok.
Prawdopodobnie akumulatorki byly na tyle naladowane, ze udalo sie robic zdjecia, ale przy 1/2500 s nie wystarczalo mocy baterii aby np. z wystarczajaca szybkoscia poruszyc lustrem/migawka.
To moje zdanie i moge sie mylic, ale ciezko wytlumaczyc mi to inaczej ...
Fajnie iz to odkryles - moze to spotkac kazdego i wowczas mamy "solution".Komentarz
-
hmm w obydwu body taki sam stan baterii....
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgiKomentarz
-
Komentarz
-
Proponuje wrzucic to info np takze do Canona - niech zolta brac inzynierow troche poglowi jak zadowolic tych, ktorzy im chleb funduja (no dobra - miske ryzu i sushi ;P)
A watek z tym tematem lub ogolnie info Problem -> Solucja przykleic
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
Komentarz
-
Nie, to raczej niemożliwe. O ile aparat w ogóle się odpalił to znaczy że było jeszcze wystarczająco dużo "mocy" by zrobić kilka zdjęć, a i zapasu trochę zostało. Firmware nie może pozwolić na to, by lustro albo migawka została gdzieś w połowie drogi - nawet podczas długiego naświetlania albo czyszczenia matrycy (kiedy migawka jest otworzona) to przy wyczerpaniu akumulatora "składa się" do pozycji wyjściowej przed wyłączeniem aparatu.Wlozylem naladowane baterie do aparatow i wszystko dziala ok.
To moje zdanie i moge sie mylic, ale ciezko wytlumaczyc mi to inaczej ...EN57D DIGITAL.Komentarz
-
Komentarz
-
Powtorzylem zdjecia w dokladnie takich samych warunkach i zdjecia sa ok.
Ja wiem na 100% ze to byly akumulatorki.
Jezeli uwazacie, ze Waszym zdaniem jest to niemozliwe, to nie probuje Was przekonac.
Jednak jak komus cos sie takiego przytrafi, to nie zalamywac sie, a ladowac akumulatorki
Pozdrawiam i proponuje zamknac temat.- poprawna pisownia i ortografia w internecie
Komentarz
-
zanim temat zostanie zamknięty to Podlinkuj jeszcze miejsce gdzie można ściągnąć tą ciekawą kartę testową.
Pozdrawiam- lustra, szkła i błyskKomentarz
-
Na wasze nieszczęście dam wam ten link
Komentarz
-
Pocoś to zrobił - będzie miał na sumieniu wielu userów
Komentarz
Komentarz