X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bako
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 27

zawsze w studio mam 1/160..to sie zdarza co ktores zdjecie.
    Mam wyzwalacz radiowy
    Musze wiedziec czy migawa

Komentarz

• zabol
      Uzależniony
      • 2005
      • 643

wygląda na walniętą migawkę. miałem podobnie w 20d. migawka nie trzyma czasów

Komentarz

• diablotom
        • 2008
        • 3

...z tego co widać na focie to na 99% opóźnienie wyzwalacza, jest tak zawsze jak ustawisz czas za krótki (u mnie jeśli synchro puszki 250 to w chińskim wyzwalaczu dobrze się sprawuje na 160) , spróbuj jeszcze w CF zerknąć na synchronizację z kurtyną migawki (jeśli jest na 2 zmień na 1), migawe sprawdź w dzionek z krótkimi czasami

Komentarz

• bundy
          Uzależniony
          • 2006
          • 760

Sprawdź synchro na zwykłym kablu do jednej lampy a pozostałe przez fotocele. Możliwe, że radyjko może powodować ten problem (przy normalnie działającym radiu czas 1/160 nie jest żadnym problemem - też w studiu lecę na takim czasie).
          1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• werek
            Początki nałogu
            • 2007
            • 404

zgodze sie z przedmowcami, moja piatka synchronizuje sie na phottix'ie na 1/160 (blysk na pierwsza lamelke), jezeli sa slabe baterie w odbiorniku to tez mozesz lapac pewne opoznienia. radze sprawdzic dlzsze czasy, vide 1/125
            Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

Pracuję...