X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sitek
    Coś już napisał
    • 2006
    • 92

5D Mark II i error 20

Aparat nówka wyjęty z pudełka, wrzucam , podpięty 24-105, słychać jakby brzęki i buczenie w środku, a na wyświetlaczu komunikat err20, przeinstaluj baterie (wszystko w j.angielskim), wrzuciłem baterie do , ale nie sądzę, żeby to była przyczyna, a może? O co chodzi?
    Oto treść komunikatu:
    err 20, Shooting is not possible. Turn the power switch to <OFF> and <ON> again or re-install the battery
    Ostatnio edytowany przez sitek; 6549.

• sitek
    Coś już napisał
    • 2006
    • 92

Naładowałem aku do pełna, ale nic to nie pomogło. Zmieniłem obiektyw i to samo;-(

Komentarz

• arrow
      Uzależniony
      • 2009
      • 637

hmm dziwne nie spotkalem sie jeszcze z czyms takim podczas uzytkowania, mialem tylko raz sytuacje jak walilem na meczu seriami nagle wiartarka w tamronie o 50 % zwolnila i aparat przestal robic foto, nie pamietam kodu bledu i co sie pojawilo, odpielem szko i podpielem ponownie i bylo juz OK,
      Canon FF

Komentarz

• krisv740
        Bywalec
        • 2008
        • 195

wg.kolegi który miał podobny problem w 50d (po 10000) migawka i spust.
        canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Komentarz

• sitek
          Coś już napisał
          • 2006
          • 92

Ale ten aparat jest nowy, nieużywany, bo nie dał się odpalić. Próbowałem z różnymi szkłami, na mój nos to albo soft albo aku (może jakieś zwarcie w środku albo cuś), ale nie wiem czy coś w sofcie można grzebać jak aparat dopiero co ze sklepu wyszedł. Niestety nie mają narazie innego, żeby podmienić. Czyżby tylko Żytnia mi została??
          A może ktoś w Łodzi mógłby się ze mną ustawić i wrzuciłbym jego baterie i jeden czynnik jak coś byłby wykluczony. niech pisze na prv.

Komentarz

• vurt
            • 2005
            • 2

prawdopodobnie uszkodzona migawka lub mechanizm podnoszenia lustra, odeślij do sprzedawcy - niezgodność z umową.

Komentarz

• krisv740
              Bywalec
              • 2008
              • 195

Zamieszczone przez sitek
              err 20, Shooting is not possible. Turn the power switch to <OFF> and <ON> again or re-install the battery
              a co ma do rzeczy inna bateria?
              aparat prosi cię jedynie i wyjęcie/włożenie baterii celem zresetowania.
              możesz jeszcze wyjąc baterie podtrzymujacą, może to coś da , jeśli nie to serwis.
              canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Komentarz

• iktorn92
                Uzależniony
                • 2007
                • 605

Vurt dobrze mowi, oddaj i poszukaj gdzieś indziej wiem ze to problem ale co zrobisz ;/
                Flickr
                Portfolio Ślubne

Komentarz

• sitek
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 92

Rozmawiałem ze sprzedawcą, mają ściągnąć jak najszybciej następną sztukę.

Komentarz

Pracuję...