X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • canfan
    Coś już napisał
    • 2004
    • 75

Przemek - wytlumacze ci dokladnej o tym uszkodzonym pliku - chodzi o to ze tam, na serverze, pliki sa ok. Ale czasem zdarza sie ze ulegaja uszkodzeniu podczas sciagania - jakis blad transmisji itp. Szczegolnie gdy korzystasz z programow ktore sciagaja plik w kilku kawalkach. Takie uszkodzenie rzadko wystepuje, ale... Jezeli rozpakowujesz ZIP lub RAR tak uszkodzony, powinien zostac wyswietlony komunikat 'blad CRC' (sumy kontrolnej). Powinien, ale.... Jest bardzo male prawdopodobienstwo ze zostanie uszkodzony plik i wgrasz go do aparatu. No i wtedy moze byc problem. Prawdopodobienstwo moze 1/1000000, ale prawdopodobienstwo wygrania na loterii bywa jeszcze mniejsze, a ludzie graja)) Ja tak robie jak napisalem, kosztuje mnie to 5 min. a jestem pewniejszy przy wgrywaniu. Jak ktos chce, moge przeslac tego WinHexa (dziala bez instalacji).

Komentarz

• GRiD

można też porównać pliki total commanderem, albo wygenerować sumy kontrone przy pomocy freewarowego fsum - http://www.slavasoft.com/fsum/

pozdrawiam
      GRiD

Komentarz

• canfan
        Coś już napisał
        • 2004
        • 75

tez mozna

Komentarz

• Przemek Białek
          Uzależniony
          • 2004
          • 832

sciągalem flash getem - zrobił to bardzo szybko. transfer z mirrora był ok 95 kb

[ Dodano: 17-06-2004 ]
          no wreszcie zainstalowałem! : działa bez zarzutu, tylko troche się gubię przy robieniu na AI SERVO - czy to tak zostanie? dajcie mały kurs obsługi tego systemu AF,
          migawka zaskakuje nie zawsze co trzeba robić aby było ok!!!!!!!!!!!

Vasia odwalił kawał dobrej roboty : chłopaki z kanona pewnie szykują wannę z betonem _ a wsumie to oni są betony!!!!!!!!!!!!!!
          myśle że itak udostępnią go w odpowiednim czasie, albo nie będą musieli bo wszyscy już go będa mieli:
          Vasia pewnie teraz myśli jak z interpolować matrycę do 12mpix (ha ha ha)
          dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
          "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Tytus
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1358

[quote="novaczek"][quote="Vitez"]
            Zamieszczone przez novaczek
            jak juz będę miał D300 ;-) to będę wiedział że to jest 300D i marzył o 10D itd
            już nie warto
            20Dset
            maj łeb...

Komentarz

• canfan
              Coś już napisał
              • 2004
              • 75

a propo wężyka spustowego do 300tki - jakby ktoś chciał, mogę napisać jak zrobić za 10zl.

Komentarz

• Tytus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

Zamieszczone przez canfan
                a propo wężyka spustowego do 300tki - jakby ktoś chciał, mogę napisać jak zrobić za 10zl.
                niech zgadnę, z zestawu słuchawkowego do Noki?
                20Dset
                maj łeb...

Komentarz

• canfan
                  Coś już napisał
                  • 2004
                  • 75

nie)) z oddzielnych elementów))

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Tutaj jest wszystko opisane jak zrobic wezyk spustowy

Komentarz

• canfan
                      Coś już napisał
                      • 2004
                      • 75

to znaczy nie napisac za 10zl. tylko jak zrobic wezyk za 10zl. ))

macie fajne linki, a ja musze do wszystkiego sam dochodzic ale za to zrobilem sobie wezyk z mikroprocesorem - moge uzywac do BULB - od 1sek. do 99h, jako timer - po zaprogramowanym czasie aparat robi zdjecie (taki sam przedzial czasu), jako serial - ustawiam ile zdjec i w jakich odstepach (to chyba tez umozliwia oprogramowanie do PCta, ale nie musze brac PCta, zaden tez laptop nie wytrzyma np. 20 zdjec co 3h))

Komentarz

• DoMiNiQuE
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3548

o kurcze i to urzadzenie za 10 PLN umozliwia trzaskanie time-lapse'ow ?? WOW chetnie sie temu przyjze

Komentarz

• Tytus
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1358

Zamieszczone przez canfan
                          to znaczy nie napisac za 10zl. tylko jak zrobic wezyk za 10zl. ))

macie fajne linki, a ja musze do wszystkiego sam dochodzic ale za to zrobilem sobie wezyk z mikroprocesorem - moge uzywac do BULB - od 1sek. do 99h, jako timer - po zaprogramowanym czasie aparat robi zdjecie (taki sam przedzial czasu), jako serial - ustawiam ile zdjec i w jakich odstepach (to chyba tez umozliwia oprogramowanie do PCta, ale nie musze brac PCta, zaden tez laptop nie wytrzyma np. 20 zdjec co 3h))
                          STARY

instrukcję prosimy
                          20Dset
                          maj łeb...

Komentarz

• canfan
                            Coś już napisał
                            • 2004
                            • 75

no ja nie o tym za 10 zl. ale w 100 to by sie zmiescilo. Jak ktos potrafi lutowac to moge wyslac schemat i program do mikrokontrolera (PIC16F84) lub zaprogramowac mikrokontroler ))

Komentarz

• Przemek Białek
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 832

to niech ktoś w koncu mi wyjaśni czym teraz po wgraniu nowego hacka różni się od 10d?
                              ja swoim 300d robie sesje zdjęciowe klientom i widzę że są bardzo zadowoleni!!!!!!
                              bardziej bym powiedzial że szybkie szkło jest ważne.
                              ostanio razem z kolegą po fachu robilismy komunię, on poprzepalał zdjęcia na eos 3 z
                              metzem. a mój canon z 550ex i porzyczonym tamronem 2,8 ekstra nąświetlił nawet w silnym słońcu!!!!!!! ultrabounce - lumiquesta rządzi w takich warunkach.
                              Polecam //raysfoto.pl/, lub lumiquest.com
                              dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                              "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Paweł
                                Bywalec
                                • 2004
                                • 209

A tutaj łopatologicznie i po polsku jak wężyk sklecić http://www.stopa.cso.pl/technika/index.html

Pozdrawiam serdecznie
                                http://pawelkupczak.pl/

Komentarz

Pracuję...