X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RTB
    Dopiero zaczyna
    • 2016
    • 24

AF 5D mark III

Pytanie do posiadaczy 5d3 o praktyczne zastosowanie rozbudowanego AF, ilość ustawień w porównaniu do mk2 jest spora. Ilu w praktyce używacie punktów AF, będę wdzięczny za praktyczne rozwiązania/ ustawienia których używacie.
    5DmkIII, 5DmkII · 16-35 mm f/4L IS · S35 f/1.4 · 85mm f/1.2L II · 135mm f/2L · 580EX II · YN-622C
  • zdebik
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 4065

Odp: AF 5D mark III

W wiekszosci przypadkow uzywam skrajnych, ale i czasem cos srodkowym zlapie.
    https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• Mojlo
      Bywalec
      • 2009
      • 116

Wszystkich krzyżowych, na płytkich GO pojedynczy punkt, ze względu na lepszą precyzje.
      ...

Komentarz

• zdebik
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 4065

Grupy to tylko w servo

Komentarz

• RTB
          Dopiero zaczyna
          • 2016
          • 24

Dzięki, a czy użyteczne są tryby AF w menu? Czy korzystacie z pierwszego uniwersalnego?
          5DmkIII, 5DmkII · 16-35 mm f/4L IS · S35 f/1.4 · 85mm f/1.2L II · 135mm f/2L · 580EX II · YN-622C

Komentarz

• zdebik
            Pełne uzależnienie
            • 2013
            • 4065

Zamieszczone przez RTB
            Dzięki, a czy użyteczne są tryby AF w menu? Czy korzystacie z pierwszego uniwersalnego?
            Serwo uzywam tylko gdy robie zdjecie coreczce i powiem szczerze, ze nawet nie pamietam ktory mam case. Reszta to one shoot.

Komentarz

• RTB
              Dopiero zaczyna
              • 2016
              • 24

Dzięki, po pierwszych testach spoko, w porównaniu z 5d2 jest moc, teraz trochę praktyki i zabawy z ustawieniami, na chwilę obecną najlepiej czuję pojedynczy punkt na krzyżowych (fajna opcja z osobnym ustawieniem do poziomu i pionu) Grupy raczej do szerszych kadrów, case 1 na początek, mam nadzieję że z czasem będzie można wykorzystać kilka ustawień.

Komentarz

• 1glider
                Bywalec
                • 2011
                • 160

Zamieszczone przez RTB
                Pytanie do posiadaczy 5d3 o praktyczne zastosowanie rozbudowanego AF, ilość ustawień w porównaniu do mk2 jest spora. Ilu w praktyce używacie punktów AF, będę wdzięczny za praktyczne rozwiązania/ ustawienia których używacie.
                Jest w tym temacie instrukcja Canon'a. Kiedyś można było ściągnąć ją z e strony Canon'a jednak po zmianie wystroju strony nie mogę tej instrukcji znaleźć. Mam jednak taką instrukcję w PDF dla 1DX. Waży ~20MB. Jeżeli chcesz mogę wysłać na Twojego priva. Nie wiem jednak czy taki duży plik przejdzie przy wysyłce z tego forum(?)

Komentarz

• RTB
                  Dopiero zaczyna
                  • 2016
                  • 24

Dzięki, już się zapoznałem z teorią, sprawdzam teraz w praktyce

Komentarz

Pracuję...