X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Canon Eos 200D

No to jest następca setki. Ultrakompaktowa lustrzanka .
    Canon EOS 200D - Canon Polska
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • ultimator
    Dopiero zaczyna
    • 2016
    • 34

Odp: Canon Eos 200D

Zamieszczone przez Kolekcjoner
    No to jest następca setki. Ultrakompaktowa lustrzanka .
    Canon EOS 200D - Canon Polska
    https://www.dpreview.com/news/203069...l-sl2-eos-200d
    I się jeszcze może finalnie okazać, że będzie ostrzył lepiej niż 6D MK II
    https://500px.com/ultimator

Komentarz

• r_m
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 2418

I może będzie robił ostrzejsze zdjęcia niż 6d mk II, ale na pewno 6d mk II będzie wygodniejszy
      Przecież wiadomo, że 100d, a teraz 200d to nie jest aparat o którym warto pisać, od dziś warto tylko o 6d mk II

Komentarz

• aptur
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3837

Logicznie jadą z numeracją. Jeszcze parę lat i dojdą do 300D i historia zatoczy koło

Komentarz

• tomfoot
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2277

Zamieszczone przez aptur
          Logicznie jadą z numeracją. Jeszcze parę lat i dojdą do 300D i historia zatoczy koło
          Czy to oznacza, że będzie koniec świata? Nie wiem jaką przyjąć wobec tego perspektywę.

Komentarz

• marcin90
            Dopiero zaczyna
            • 2016
            • 17

Zobaczymy ile przyjdzie zapłacić za niego w złotówkach. Gdyby cena oscylowała w okolicach np. 1999 za samo body to byłaby fajna alternatywa dla bezluster.

Komentarz

• ocean
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 39

Cena za body ustalona na 2660. Teraz mam dylemat, miałem zamienić 100D na nowszą wersję ale mocno się zastanawiam czy warto. 100D lubił sobie spudłować, szczególnie w pochmurne dni. 200D też ma 9pkt. AF, co prawda ma DP ale jakoś ostrożnie podchodzę do jego nieomylności bo szybkość a celność to dwie różne sprawy. Zaczynam zerkać z pewną nieśmiałością na 750D lub 760D. Cena podobna ale oba mają pewniejszy 19pkt. AF. Tylko dynamiki w 200D mi będzie żal. Właściwie to bym kupił 200D ale nie chcę być testerem :-) Poczekam do pierwszych recenzji użytkowników.

Komentarz

• r_m
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 2418

Zamieszczone przez ocean
                Poczekam do pierwszych recenzji użytkowników.
                off-topic
                Dziwnie się to czyta, w kontekście sąsiedniego wątku o 6d mk II - tam większość komentujących już "wie", jak działa AF, "wie" jakie są możliwości aparatu, a tu widać głos rozsądku

Komentarz

• jotes25
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3608

Zamieszczone przez ocean
                  Cena za body ustalona na 2660. Teraz mam dylemat, miałem zamienić 100D na nowszą wersję ale mocno się zastanawiam czy warto. 100D lubił sobie spudłować, szczególnie w pochmurne dni. 200D też ma 9pkt. AF, co prawda ma DP ale jakoś ostrożnie podchodzę do jego nieomylności bo szybkość a celność to dwie różne sprawy. Zaczynam zerkać z pewną nieśmiałością na 750D lub 760D. Cena podobna ale oba mają pewniejszy 19pkt. AF. Tylko dynamiki w 200D mi będzie żal. Właściwie to bym kupił 200D ale nie chcę być testerem :-) Poczekam do pierwszych recenzji użytkowników.
                  Polecam 800d. To zupełnie nowa jakość u Canona w tym segmencie (matryca, AF). Może jeszcze ciut drogi, ale pewnie dość szybko się to zmieni. W tej chwili w ciepłych krajach można już bez targowania się kupić poniżej 2500 PLN...
                  Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• ocean
                    Dopiero zaczyna
                    • 2011
                    • 39

Zamieszczone przez jotes25
                    Polecam 800d. To zupełnie nowa jakość u Canona w tym segmencie (matryca, AF). Może jeszcze ciut drogi, ale pewnie dość szybko się to zmieni. W tej chwili w ciepłych krajach można już bez targowania się kupić poniżej 2500 PLN...
                    Brałem pod uwagę, ale DPP Canona który używam nie czyta mi rawów z 77D i 800D. Wciąga tylko te z 80D. A jpeg-i mnie jakoś nie przekonują. Swoją drogą ciekawe dlaczego w tak krótkim czasie po premierze użytkownicy w ciepłych krajach oddają je w tak zaniżonych cenach? Obecna cena tego aparatu w Polsce to jakiś żart. Jakbym miał do wydania ponad 3 koła to bez zastanawiania się dołożyłbym do 80D. A tak w ogóle to nie wiem kto odpowiada za składanie aparatów w Canonie. Mam wrażenie że gość jest trochę "rozgarnięty". Chyba mając do dyspozycji 1 komplet Lego Batmana potrafi zrobić z klocków dwie figurki... Potem wypuszczają aparaty - jednemu zakosimy wizjer, drugiemu system AF, a do 1400D może wsadzimy pryzmat bo patrz pan na stole został... I 4K też trzeba wsadzić bo przecież 80D jakoś się udało bez tego wykonać, co się będzie marnować... Oni tam chyba mają płacone od części - komu więcej zostanie to premia...

Komentarz

• Tom77
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2874

Zamieszczone przez r_m
                      off-topic
                      Dziwnie się to czyta, w kontekście sąsiedniego wątku o 6d mk II - tam większość komentujących już "wie", jak działa AF, "wie" jakie są możliwości aparatu, a tu widać głos rozsądku
                      Aparaty przed premierą są beznadziejne, po premierze takie sobie, po roku są OK, po 2 latach od premiery są już bardzo dobre a po 4 latach świetne. Kultowe są po 5 latach

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12158

Zamieszczone przez tomfoot
                        Czy to oznacza, że będzie koniec świata? Nie wiem jaką przyjąć wobec tego perspektywę.
                        juz bylo D30, D60 a potem 30D i 60D, a jeszcze w miedzyczasie Nikon mial D60...

obeszlo sie bez czarnej dziury

Zamieszczone przez ocean
                        Cena za body ustalona na 2660. Teraz mam dylemat, miałem zamienić 100D na nowszą wersję ale mocno się zastanawiam czy warto. 100D lubił sobie spudłować, szczególnie w pochmurne dni. 200D też ma 9pkt. AF, co prawda ma DP ale jakoś ostrożnie podchodzę do jego nieomylności bo szybkość a celność to dwie różne sprawy. Zaczynam zerkać z pewną nieśmiałością na 750D lub 760D. Cena podobna ale oba mają pewniejszy 19pkt. AF.
                        zamienilem 100D na 750D. dobra zmiana. to jest calkiem niedrogi korpus, duzo lepsza matryca i balans ze szkielkami typu 70-300 L.

200D IMHO jak chcesz koniecznie malutkie pod ten nowy 18-55 albo 24 STM.

Zamieszczone przez Tom77
                        Aparaty przed premierą są beznadziejne, po premierze takie sobie, po roku są OK, po 2 latach od premiery są już bardzo dobre a po 4 latach świetne. Kultowe są po 5 latach
                        chyba bardziej, ze przed premiera takie sobie, dopiero po premierze beznadziejne. ale reszta sie zgadza
                        www albo tez flickr

Komentarz

• pan.kolega
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2817

Zamieszczone przez akustyk

200D IMHO jak chcesz koniecznie malutkie pod ten nowy 18-55 albo 24 STM.
                          Ale jeśli ktoś chce mieć certyfikowaną* najlżejszą lustrzankę na świecie, radziłbym trzymać się z dala od wersji kolorowych. Canon tylko zlecił zważenie i rozpoznanie dla wersji czarnej. Wciąż nie wiadomo ile waży biały więc nie jest potwierdzone że również jest najlżejszy.

*Najlżejsza lustrzanka cyfrowa z matrycą APS-C i odchylanym ekranem. Stwierdzenie dotyczy modelu w kolorze czarnym: około 453 g, pomiar wg standardów testowania stowarzyszenia Camera & Imaging Products Association. Stan na 28 czerwca 2017 r., wg rozpoznania dokonanego przez firmę Canon, Inc.
                          I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• Martin87
                            Bywalec
                            • 2015
                            • 127

Myślałem, że 100D to jednorazowa akcja. Będą iść z tymi numerkami to się zapętlą ze starą 3 cyfrową serią Canona

Komentarz

• becekpl
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 4304

Zamieszczone przez akustyk
                              j

zamienilem 100D na 750D. dobra zmiana.
                              dlaczego zmieniłeś? mi cały czas chodzi po głowie coś małego...
                              Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                              Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

Pracuję...