X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rbng
    • 2019
    • 3

EOS 77d limit shutter speed w trybie Av

Cześć,
    Czy w lustrzance 77d w trybie z priorytetem przysłony (Av) jest możliwość ustawienia max czasu otwarcia przysłony?
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Odp: EOS 77d limit shutter speed w trybie Av

Co rozumiesz przez "max czas otwarcia przysłony"?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Rbng
      • 2019
      • 3

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Co rozumiesz przez "max czas otwarcia przysłony"?
      Nie wiem jak to poprawnie napisać, ale że ustawiam że przysłona ma być otwarta maksymalnie przez 1/100 sekundy i nie dłużej. W 80d którego mam w pracy w menu mogę to zrobić, a w 77d nie znajduje i nie wiem czy nie potrafię znaleźć, czy nie ma tej opcji w tym modelu.

Komentarz

• chester_jds
        Początki nałogu
        • 2015
        • 374

Czy czasem nie chodzi Ci o migawkę?

Komentarz

• Rbng
          • 2019
          • 3

Lepiej się poruszam po angielskich nazwach tych parametrów. Shutter speed - ale z tego co widzę to można tłumaczyć jako migawka, czas naświetlania, czas otwarcia przysłony itp. W każdym razie czy w trybie Av w EOS 77d mogę limitować czas migawki (shutter speed), ustawić np max 1/100s żeby mieć pewność w miarę ostrych zdjęć z ręki i jeżeli puszka uznaje, że nadal jest za ciemno to kręciła tylko ISO bez ruszania migawki powyżej tej ustalonej granicy?

Komentarz

• mkamelg
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 1255

Zamieszczone przez Rbng
            Nie wiem jak to poprawnie napisać, ale że ustawiam że przysłona ma być otwarta maksymalnie przez 1/100 sekundy i nie dłużej. W 80d którego mam w pracy w menu mogę to zrobić, a w 77d nie znajduje i nie wiem czy nie potrafię znaleźć, czy nie ma tej opcji w tym modelu.
            Nie ma tej opcji w tym modelu.

Komentarz

Pracuję...