X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DarekPac
    • 2020
    • 6

Adapter EF-EOS R czas oczekiwania

R6 adapter mocowania EF-EOS R - gratis w programie CPS, jak długo czeka się na adapter? Ja to było dla R-ki?
  • jinks
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2178

Odp: Adapter EF-EOS R czas oczekiwania

Zamieszczone przez DarekPac
    R6 adapter mocowania EF-EOS R - gratis w programie CPS, jak długo czeka się na adapter? Ja to było dla R-ki?
    Z R-ką był po prostu w każdym zestawie, w pudełku. Trochę dziwne jest to działanie Canona przy tych nowych korpusach Życzę oby był jak najszybciej!
    Miłego dnia
    moja www

Komentarz

• mkamelg
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 1255

R6 adapter mocowania EF-EOS R - gratis w programie CPS, jak długo czeka się na adapter?

Jak klikniesz na "Informacje o zakupionym produkcie", to pojawi się treść regulaminu oferty a w niej m.in.:

3.3. Po otrzymaniu i zweryfikowaniu wniosku firma Canon zleci dostarczenie adaptera mocowania w ciągu 45 dni.

Komentarz

• Marcinus
        Początki nałogu
        • 2018
        • 444

Gdyby był tak jak w Rce w opakowaniu to nic by nie dało, a tak zobaczcie jakiej mocy nabiera. Trzeba go zamowic, poczekac aż zweryfikują i dopiero półtora miesiaca czekać aż przyjdzie. W ten sposób nabiera wiekszej wartosci niz dobry obiektyw RF
        Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Komentarz

• sv

W tym czasie Canon opchnął wszystkie adaptery zalegające w magazynach :-)

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez jinks
            Z R-ką był po prostu w każdym zestawie, w pudełku. Trochę dziwne jest to działanie Canona przy tych nowych korpusach Życzę oby był jak najszybciej!
            No lekka ujnia . Niestety cały Canon....
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• DarekPac
              • 2020
              • 6

Canon udowodnił że nie potrafi handlować, reklamą w necie strzelają, na Youtube wszyscy są zakochani w R5/6, a jak przychodzi do zakupu za 12 000 to im szkoda dac kawałek metalu za darmo ( 500zl) ba kupić też nie można. Zakochałem się Canonie wiele lat temu, kupiłem 5, parę L-ek, teraz kupiłem R6 i co? I kicha

Komentarz

• 4kwiatek
                Bywalec
                • 2006
                • 230

A ja myślę że potrafi handlować lepiej niż nam się wydaje.
                1. Dobro rzadkie jest bardziej pożądane
                2. Zbiorą bazę użytkowników topowych bezlusterkowców - tych co wystąpią o wysyłkę (a nawet zanonimizowana ma wielką wartość)
                3. Wujek g indeksuje dziesiątki postów o Rx.

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Canon udowodnił że nie potrafi handlować, ....
                  Jest zupełnie odwrotnie i oni o tym wiedzą i w związku z tym sobie pozwalają na takie zagrania niestety.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Marcinus
                    Początki nałogu
                    • 2018
                    • 444

Zbiorą bazę klientów którzy kupili najnowsze modele i w ramach dbania o najlepszego klienta będą tym ludziom wysyłać co jakis czas upominki, będą wśród nich losować cenne nagrody i zapraszać na różne imprezy.
                    Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Komentarz

• DarekPac
                      • 2020
                      • 6

No cóż Canon ma nas za idiotów, mamy wyrzucić szkiełka EF i rzucić się RF? Tu już nawet mi nie chodzi o kasę ( a jest to duża kasa) tu chodzi o lojalność, wręcz miłość do C, teraz schowali 3 adaptery ( żadenego nie można kupić- nie ma ich w sklepach) , kupię zamienniki Commlite, w przyszłości poczekam na Sigmy RF i mam ich w d#pie

Komentarz

• robertskc7
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 1485

Szkła RF są, jak wchodził R to ich nie było, więc dali adapter. Teraz nie muszą.
                        Ja mam jeden adapter EF/R, sprzedam za tyś zł. Jak by co od ręki.
                        www.robertzbiec.pl

Komentarz

• candar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 3366

w przyszłości poczekam na Sigmy RF i mam ich w d#pie
                          System RF jest od dwóch lat na rynku i jak na razie, ani Sigma , ani Tamron się nie kwapią się do tworzenia szkieł pod RF, czy choćby zmiany mocowania. Praktycznie w ogóle mało kto wypuszcza cokolwiek pod RF. Zapewne bardzo dobrze zabezpieczyli protokoły transferu danych i patenty dotyczące bagnetu RF. Strzelam w ciemno, że inżynierią wsteczną nie uda się uzyskać danych niezbędnych do poprawnego funkcjonowania AFa, przysłony , itp.

Za to Samayang "szaleje" z wypuszczaniem szkieł pod RF: https://www.samyanglens.com/en/produ...ount%5B%5D=211

BTW - ale faktycznie to niezła zabawa - kupić nowy samochód i czekać aż ktoś inny wyprodukuje silnik do niego.
                          Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
                          Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• marfot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 4568

No cóż Canon ma nas za idiotów, mamy wyrzucić szkiełka EF i rzucić się RF? Tu już nawet mi nie chodzi o kasę ( a jest to duża kasa) tu chodzi o lojalność, wręcz miłość do C, teraz schowali 3 adaptery ( żadenego nie można kupić- nie ma ich w sklepach) , kupię zamienniki Commlite, w przyszłości poczekam na Sigmy RF i mam ich w d#pie
                            Nie wierzę w jakiś przemyślany ruch Canona. System EF jest potężną siłą napędową ML FF u Canona i wiedzą to doskonale. Ludziska kupują szkła RF dopiero jak ich zacznie irytować adapter, gabaryt itp.
                            Wygląda, że zwyczajnie ktoś zawalił temat. Nie wiedzieli jakie adaptery się sprzedadzą to nie naprodukowali żadnych i jest kwas. Przy puszkach R i RP nie było problemu. Gołodupiec amator, który wszystko wpakował w body nie kupi szkła RF ani adaptera lepszego niż podstawowy. No to dali go gratis żeby w ogóle było co podpiąć do puszki.
                            Póki co wygląda, że sprawa się unormuje dopiero w październiku. A cena zwykłego adaptera nagle skoczyła do 999 PLN w niektórych sklepach . Myślę, że w reakcji na takie ruchy handlu Canon zrobił tą akcję z rozdawaniem darmo. To raczej rozpaczliwe ratowanie wizerunku a nie akcja zmuszania do zakupu RF czy zbierania bazy użytkowników.
                            https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                            EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Mohinder
                              Uzależniony
                              • 2019
                              • 560

Pozwólcie, że zapytam. Ten adapter o którym mowa jest taki sam jak do R czy inny?
                              Jeśli taki sam to są przecież dostępne w sieci. A jeśli nawet nie oryginały to są zamienniki. I nawet z Control Ringiem za 99 euro.
                              https://www.photographer-limerick.com/
                              Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano

Komentarz

Pracuję...