X
-
-
Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
-
Odp: Konwerter do EOS R
Ale tu nie chodzi o to, że darmowy serwis - też korzystałem kilka razy z Canona i było ok na gwarancji - tu chodzi o to, że można się było normalnie dogadać i załatwić coś sensownie - odpadła śrubka, to mi ją po prostu przysłali (z kawałkiem bagnetu zresztą), a adapter cały czas miałem u siebie i dalej mogłem z niego korzystać (brak tej śrubki nie powodował istotnych problemów).
W Canonie - i w większości innych serwisów - rozmowa zaczyna się od 'proszę przynieść/przysłać sprzęt' i 'nie mamy szklanej kuli żeby zdalnie ocenić/wycenić' naprawę.
I Ty musisz się bujać z pakowaniem, wysyłaniem i funkcjonowaniem kilka dni/tygodni bez danego urządzenia.
Dlatego właśnie polecam Foto-Technik za ten konkretny mój przypadek sensownego zadziałania.
pozdro.,
m.
zdarza się - miałem podobnie ze statywem velbona - własciwie mogę powiedzieć że sam rozwaliłem plastikowy pierścień pomiędzy kolumną a nogami - poproszono mnie o zdjęcie elementu i element po prostu przysłano - wymieniłem i działa do dzisiaj - nic nie zapłaciłem.Ale tu nie chodzi o to, że darmowy serwis - też korzystałem kilka razy z Canona i było ok na gwarancji - tu chodzi o to, że można się było normalnie dogadać i załatwić coś sensownie - odpadła śrubka, to mi ją po prostu przysłali (z kawałkiem bagnetu zresztą), a adapter cały czas miałem u siebie i dalej mogłem z niego korzystać (brak tej śrubki nie powodował istotnych problemów).
W Canonie - i w większości innych serwisów - rozmowa zaczyna się od 'proszę przynieść/przysłać sprzęt' i 'nie mamy szklanej kuli żeby zdalnie ocenić/wycenić' naprawę.
I Ty musisz się bujać z pakowaniem, wysyłaniem i funkcjonowaniem kilka dni/tygodni bez danego urządzenia.
Dlatego właśnie polecam Foto-Technik za ten konkretny mój przypadek sensownego zadziałania.
EOS 3, 5D, R5Komentarz
-
Kupiłem pierścienie pośrednie Viltroxa do bagnetu RF. Są beznadziejnie luźnie i niestety bezużyteczne. Kupiłem na Aliexpresie więc jest pozamiatane.
Widać, że lepiej było kupić to samo w Polsce.https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
-
witaj w klubie - kupiłem kilka lat temu jakieś pierścienie EF polecane u nikoniarzy - miały być wysokiej jakości wg jednego z użytkowników - ale wysoka jakość to pojęcie bardzo względne - jeden czasem działa a czasem nie, wszystkie dramatycznie ciężko spasowane, a po podpięciu trzech wyginają się na kształt ogórka - czyli mam obiektyw z pochyłami w cenie
- ogólnie rzeczywiście wysoka jakość
EOS 3, 5D, R5Komentarz
Komentarz