X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zdebik
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 4065

Odp: Konwerter do EOS R

Zamieszczone przez mxw
    Informacyjnie: serwis Viltrox, czyli Foto-Technika (https://foto-technika.pl), po krótkiej rozmowie i wymianie maili (fotka, skan dowodu zakupu) właśnie przysłał mi brakującą część i mój adapter Viltrox EF-R2 znów działa jak nowy.

Także jestem zadowolony i polecam.
    Już widze jak Canon coś wysyła za free... niech się ucza dziady obsługi klienta od Chińczykow.
    https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• marfot
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 4568

Zamieszczone przez zdebik
      Już widze jak Canon coś wysyła za free... niech się ucza dziady obsługi klienta od Chińczykow.
      Na gwarancji nie miałem problemów z darmowym serwisem Canona. Korzystałem 2 razy.
      Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.
      https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
      EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• mxw
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2315

Ale tu nie chodzi o to, że darmowy serwis - też korzystałem kilka razy z Canona i było ok na gwarancji - tu chodzi o to, że można się było normalnie dogadać i załatwić coś sensownie - odpadła śrubka, to mi ją po prostu przysłali (z kawałkiem bagnetu zresztą), a adapter cały czas miałem u siebie i dalej mogłem z niego korzystać (brak tej śrubki nie powodował istotnych problemów).

W Canonie - i w większości innych serwisów - rozmowa zaczyna się od 'proszę przynieść/przysłać sprzęt' i 'nie mamy szklanej kuli żeby zdalnie ocenić/wycenić' naprawę.
        I Ty musisz się bujać z pakowaniem, wysyłaniem i funkcjonowaniem kilka dni/tygodni bez danego urządzenia.

Dlatego właśnie polecam Foto-Technik za ten konkretny mój przypadek sensownego zadziałania.
        pozdro.,
        m.

Komentarz

• mirror
          Pełne uzależnienie
          • 2018
          • 1446

Zamieszczone przez mxw
          Ale tu nie chodzi o to, że darmowy serwis - też korzystałem kilka razy z Canona i było ok na gwarancji - tu chodzi o to, że można się było normalnie dogadać i załatwić coś sensownie - odpadła śrubka, to mi ją po prostu przysłali (z kawałkiem bagnetu zresztą), a adapter cały czas miałem u siebie i dalej mogłem z niego korzystać (brak tej śrubki nie powodował istotnych problemów).

W Canonie - i w większości innych serwisów - rozmowa zaczyna się od 'proszę przynieść/przysłać sprzęt' i 'nie mamy szklanej kuli żeby zdalnie ocenić/wycenić' naprawę.
          I Ty musisz się bujać z pakowaniem, wysyłaniem i funkcjonowaniem kilka dni/tygodni bez danego urządzenia.

Dlatego właśnie polecam Foto-Technik za ten konkretny mój przypadek sensownego zadziałania.
          zdarza się - miałem podobnie ze statywem velbona - własciwie mogę powiedzieć że sam rozwaliłem plastikowy pierścień pomiędzy kolumną a nogami - poproszono mnie o zdjęcie elementu i element po prostu przysłano - wymieniłem i działa do dzisiaj - nic nie zapłaciłem.
          EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• marfot
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 4568

Kupiłem pierścienie pośrednie Viltroxa do bagnetu RF. Są beznadziejnie luźnie i niestety bezużyteczne. Kupiłem na Aliexpresie więc jest pozamiatane.
            Widać, że lepiej było kupić to samo w Polsce.
            https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
            EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• mirror
              Pełne uzależnienie
              • 2018
              • 1446

Zamieszczone przez marfot
              Kupiłem pierścienie pośrednie Viltroxa do bagnetu RF. Są beznadziejnie luźnie i niestety bezużyteczne. Kupiłem na Aliexpresie więc jest pozamiatane.
              Widać, że lepiej było kupić to samo w Polsce.
              witaj w klubie - kupiłem kilka lat temu jakieś pierścienie EF polecane u nikoniarzy - miały być wysokiej jakości wg jednego z użytkowników - ale wysoka jakość to pojęcie bardzo względne - jeden czasem działa a czasem nie, wszystkie dramatycznie ciężko spasowane, a po podpięciu trzech wyginają się na kształt ogórka - czyli mam obiektyw z pochyłami w cenie - ogólnie rzeczywiście wysoka jakość
              EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• cauchy
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2595

Ja czekam na konwerter do sony FE, tylko po to by podłaczyc 200-600 do R6. Ale chyba sie nie doczekam [emoji30]
                EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                Flickr | YT

Komentarz

Pracuję...