X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pietia46

Nie łączy USB :(

Witam.
    Jest to mój pierwszy post na tym forum więc chciałem się przywitać ze wszystkimi.
    Mam Canon`a A60 i następujący problem- nie łączy mi kabel USB w aparacie, musze go "ciągnąć" w strone obiektywu dopiero wtedy łączy. Niby zdjęcia da się zgrywać ale jest to nieco uciązliwe. Czy ktoś już takie coś miał u siebie??
  • Kuba C.
    Coś już napisał
    • 2004
    • 50

Podejżewam że jest uszkodzone gniazdo w aparacie. Ew. może kabel. Polecam kupić zwykły czytnik CF do kompa i po problemie. Chyba że aparat jest na gwarancji, wtedy kierunek serwis!

Pozdrawiam Kuba

Komentarz

• satriani
      Początki nałogu
      • 2004
      • 443

wszystko jest możliwe , ale zanim kupisz nowy czytnik czy coś podobnego to jeszcze raz sprawdź połączenie w kompie i aparacie, ewentualnie najpierw kup 2 przewód usb lub sprawdź u kogoś znajomego lub w jakimś zaprzyjaźnionym fotolabie a dopiero na końcu kupuj czytnik usb.
      Niestety czasami zdarza się że to może być gniazdo w aparacie ale osobiście bardzo w to wątpię.
      Jak to przewód to daj znać ;-)

Komentarz

• Pietia46

Zamieszczone przez satriani
        wszystko jest możliwe , ale zanim kupisz nowy czytnik czy coś podobnego to jeszcze raz sprawdź połączenie w kompie i aparacie, ewentualnie najpierw kup 2 przewód usb lub sprawdź u kogoś znajomego lub w jakimś zaprzyjaźnionym fotolabie a dopiero na końcu kupuj czytnik usb.
        Niestety czasami zdarza się że to może być gniazdo w aparacie ale osobiście bardzo w to wątpię.
        Jak to przewód to daj znać ;-)
        Jeszcze przed chwilą łudziłem się ze to kabel. Niestety na innym kablu to samo. Mam zamiar rozmontować aparat i sprawdzić czy moze jakiś kabelek się nie ogłączył ale ten aparat z zewnątrz wygląda tak... nierozmontowywalnie

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez Pietia46
          ale ten aparat z zewnątrz wygląda tak... nierozmontowywalnie
          Wez wiekszy mlotek

Komentarz

• satriani
            Początki nałogu
            • 2004
            • 443

Może link od niejakiego Bunia Ci pomoże:

Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.

ale jak masz gwarancję to lepiej nie eksperymentuj, chyba że jesteś przygotowany na ewentualna porażkę przy majstrowaniu, alo dobrze sie na tym znasz.

Komentarz

• Pietia46

Zamieszczone przez satriani
              Może link od niejakiego Bunia Ci pomoże:

Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.

ale jak masz gwarancję to lepiej nie eksperymentuj, chyba że jesteś przygotowany na ewentualna porażkę przy majstrowaniu, alo dobrze sie na tym znasz.
              Wielkie dzieki za ten schemacik... coś z nim pokombinuje

Komentarz

• satriani
                Początki nałogu
                • 2004
                • 443

podziękuj Buniowi ciekawe skąd on to przytargał

Komentarz

Pracuję...