X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • winiarro
    Bywalec
    • 2007
    • 156

Finalne spolszczenie do wersji 49 Allbesta - http://www.zshare.net/download/990485472a4c94/
    R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
    https://500px.com/pwiniars/galleries

Komentarz

• BaGRoS

Pobrałem dzięki!
      Mam nadzieje, że coś da się zrobić z odczytem kart z dwoma partycjami pod Vistą... Bo w Windzie w "Komputer/Canon PowerShot A650 IS/Magazyn wymienny/DCIM/100CANON/" widać tylko JPGi a RAWów już nie :/ Jadę do tunezji i nie będę mógł ich zgrać, laptop ma Vistę :/

EDIT:
      Napisałem, że pobrałem, staram się pobrać już wyklikałem kilka pobrań mimo, że pliku wciąż nie mam. :/
      Ostatnio edytowany przez Gość; 2842.

Komentarz

• BaGRoS

Czy ktoś z nas ma kontakt z autorami Allbest?
        Mam małą sugestie i nie wiem jak im to przedstawić.
        Chodzi mianowicie o dodanie opcji zgrywania poprzez aparat w VISTA zdjęć w formacie RAW. Niestety gdy są zdjęcia JPG i RAW nie chcą się zgrać. W czytniku nie widać natomiast drugiej partycji na karcie SD.

EDIT:
        karta przygotowana zgodnie z http://chdk.setepontos.com/index.php...0.html#msg2150

Komentarz

• Kociałko
          Coś już napisał
          • 2007
          • 98

propozycje można zgłaszac TU: (faeature request)

a maila bezpośrednio do Allbesta nie znam -na forum nie podaje

Komentarz

• BaGRoS

Jeśli ktoś z was zechciałby skomentować:

oraz

było by fajnie.

Komentarz

• Kociałko
              Coś już napisał
              • 2007
              • 98

Allbest v50

parę dni temu pojawiła się wersja 50 CHDK wersji Allbesta
              dodano w niej kilka rzeczy
              m.in pojawiła się w końcu obsługa canona S5,obsługa diód LED ze skryptu w Canonie 710...(pełnego changelogu jeszcze nie widziałem)

z ciekawszych nowości na forum angielskojezycznym-
              pojawił sie skrypt "Fast MD with burst/preview mode"

oraz "Anti-Motion Detector script"

Komentarz

• zonk
                Bywalec
                • 2007
                • 203

Witam. Mam pytanie odnośnie usuwania nieudanych zdjęć. Czy da się jakoś ustawić ten soft żeby razem z usuniętym JPG usuwało również RAW z karty pamięci?
                Obecnie mam wersje 63 tego softu do A540.
                Pozdrawiam
                >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

• BaGRoS

Mi usuwa RAWy z karty, niestety nie mogę ich zgrać do kompa. Chyba, że gdzieś WinXP postawię :/

Komentarz

• Juriko
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 485

Zamieszczone przez zonk
                    Witam. Mam pytanie odnośnie usuwania nieudanych zdjęć. Czy da się jakoś ustawić ten soft żeby razem z usuniętym JPG usuwało również RAW z karty pamięci?...
                    Pozdrawiam
                    Aparat musi zobaczyć te rawy, a zobaczy je dopiero po restarcie, czyli po zrobieniu zdjęć zrestartuj aparat i dopiero wówczas kasuj pojedyncze zdjęcia.

Komentarz

• zaxxxon

Nie wiem jak Wy uważacie, ale zoom cyfrowy w filmach to porażka na maxa - słuchać wyraźnie odgłos silnika. Nie dziwie sie, ze opcji tej nie ma oficjalnie.

Komentarz

• BaGRoS

Jeszcze nigdy przy zoomie cyfrowym nie działał mi silnik, może powinieneś odesłać aparat do serwisu??

Komentarz

• Juriko
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 485

Kolega Zaxxxon się pomylił, rumot to jest przy zoomie optycznym. Fakt, zaimplementowany zoom w sofcie CHDK niestety jest ograniczony przez konstrukcję paratu. Hałas to pół biedy, można wyedytować w programie, gorzej, że nie ma ostrzenia ciągłego i trzeba kombinować ze skryptami i ostrzeniem ręcznym, co biorąc pod uwagę, że trzeba to robić na LCD bez lupy, jest sporym wyzwaniem.

Komentarz

• zaxxxon

tak, pomyłka - chodziło mi o optyczny oczywiście

Komentarz

• BaGRoS

Dlatego dla filmów mam kamerę SONY z 30GB HDD, wystarczająco jak dla mnie.

Komentarz

• KrzychS

Nieudana instalacja CHDK

Witam Koleżanki i Kolegów,

Dałem chyba ciała. Kolega opowiedział mi o CHDK - ściągnął wersję 1.0g na swojego S2 IS. Zachwalał. Ściągnąłem tą 1.0g (być może nie właściwą - nie sprawdziłem wersji mojego firmware).
                                Rozpakowałem pliki > zgrałem na kartę > aparat nie uruchomił się.
                                Podejrzewałem, że to akumulatory > naładowałem.

Dalej się nie uruchamia. Pliki usunąłem. Próbowalem uruchamiać z kartą (już bez CHDK) i bez. W trybie robienia zdjęć i ich przeglądania. Nic.

Czy to możliwe, że zepsułem aparat niewłaściwą wersją CHDK? Wydawałoby się, że zepsuć nie powinienem, bo soft ładuje się chyba do pamięci aparatu tymczasowo i po wyłączeniu zasilania, usunięciu plików z kary i ponownym włączeniu aparatu nie powinno być chyba po nim śladu (?)
                                Co byście radzili? Spotkaliście się z takim przypadkiem? Szukałem na Forum opisu podobnego przypadku, ale nie udało mi się nic znaleźć.
                                Ostatnio edytowany przez Gość; 6707.

Komentarz

Pracuję...