X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bubiczek7
    • 2012
    • 11

Sądzę że nie, ale zdziwiło mnie że ma 8 mpx.
    Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.

Komentarz

• jacek_73
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2587

Tymi 8 MPx bym się nie przejmował, da się pociągnąć odbitkę 20X30 i to całkiem spokojnie. Co prawda nie zachęcam do nabywania 'zabytków', ale jeśli bokeh ma być celem samym w sobie to ON z połączeniem z 50/1.8 da radę :-)
      Jestę fotografę
      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• bubiczek7
        • 2012
        • 11

Dzięki za pomoc, rzeczywiście jest dobry bo oglądałam przykładowe zdjęcia wykonane 350D.

Komentarz

• Bffist
          Coś już napisał
          • 2011
          • 97

Tudzież coś nowszego pokroju 20/30d lub 400/450d + właśnie wcześniej wspomniana przez kolegów 50mm/1.8. Na początek świetny zestaw, a zmieścisz się w 1200-1500zł z wszystkim. A reszta przyjdzie z czasem (;

Komentarz

• Mike7
            Początki nałogu
            • 2010
            • 445

Osobiście nie wziąłbym "dziadka" 350D z nieznanym przebiegiem i stanem, poszukaj lepiej 450D z 18-55 IS + 50 1.8, wyniesie Cię ten zestaw MAX 1500zł. Swój Canon SX20 IS spokojnie sprzedasz za jakieś, hmmm... 700zł Chociaż ja nie wiem po ile chodzą kompakty Dołożysz i będziesz się cieszyć takim sprzętem jaki chcesz
            / Canon /

Komentarz

• tomeh
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 37

Kadr dobry ale ostrość jest dobra ale nie najlepsza. Co do foto na 1 stronie. Czy sx są złe ogólnie ?
              Ciekawostki

Komentarz

• Gwido33
                • 2011
                • 7

Witam
                Co do rozmycia tła przy kompaktach, to według mojej wiedzy nie jest istotny zoom.
                Technika zrobienia zdjęcia z ładnym bokehem jest prosta.
                Nie jest istotne Twoje duże oddalenie od obiektu fotografowanego i zoom, ale ważna jest jak największa odległość obiektu od tła (czyli np. drzew ale tak, żeby te drzewa gdzieś tam były ) no i oczywiście jak koledzy radzili duży otwór przesłony, czyli jak najniższa wartość. Nie trzeba od razu uderzać w lustrzanki - choć oczywiście one są nieporównywalnie lepsze od kompaktów...
                Uczyć się, jeszcze raz uczyć... i podglądać najlepszych...
                Aktualnie żółty system.

Zobacz mój fotoblog

Komentarz

Pracuję...