X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Czy wyslales mi zdjecie pelnej wielkosci? Widze ze jest 1035x937 czyli ok 1 Megapixela a A75 ma nieco wiecej.
    Na jakim ustawieniu jakosci robiles?
    Taki efekt moze byc zaszwankowaniem algorytmu pomniejszajacego/kompresujacego zdjecie i mogloby byc dowodem na stwierdzenie: zawsze robic w najwyzszej jakosci/rozdzielczosci.

Komentarz

• Kostek
      Coś już napisał
      • 2004
      • 71

Zdjęcie było robione w 1600x1200. Ale trochę je obciąłem przed wysyłką dlatego jest niewymiarowe. A te dziwne zakłócenia są widoczne na dziewczynie stojącej w środku kadru.
      Pozdrawiam
      Kostek

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Kostek
        A te dziwne zakłócenia są widoczne na dziewczynie stojącej w środku kadru.
        Nie tylko, na ziemi tez, zauwazylem je juz piszac poprzedniego posta. Jakosc miales Fine czy Superfine?

Komentarz

• Kostek
          Coś już napisał
          • 2004
          • 71

Jakość była ustawiona na fine. Robiłem tam jeszcze kilkanaście zdjęć z tymi samymi ustawieniami ale zakłócenia są tylko na tym jednym.
          Pozdrawiam
          Kostek

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Kostek
            Jakość była ustawiona na fine. Robiłem tam jeszcze kilkanaście zdjęć z tymi samymi ustawieniami ale zakłócenia są tylko na tym jednym.
            No to mozna to nazwa chwilowym zaszwankowaniem software aparatu - pewnie jakas *******ka zmylila parametry kompresji i tak wyszlo, albo wiatr sloneczny czy meteoryt zepsul zdjecie podczas zapisu

Komentarz

• Kostek
              Coś już napisał
              • 2004
              • 71

W sumie wysoko było. Przyjmuję wytłumaczenie z meteorytem
              Pozdrawiam
              Kostek

Komentarz

Pracuję...