X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PAWKA
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 31

Usterka w S1 IS :((

witam.
    Pisze odnosnie aparatu S1 IS.
    Ostatnio zlapala mnie ulewa w parku jak pstrykalem fotki, traf chcial ze jak uciekalem to troszke popadalo i na aparat.
    Pozniej okazalo sie ze aparat nie chce przelaczac sie na tryb podgladu zdjec.
    Czasami jak przelaczam po ok 20 razy pod rzad to sie przelaczy w tryb podgladu.
    Domniemuje ze jest to zwiazane z tym lekim popadaniem deszczu na niego.
    Co mam zrobic w takiej sytuacji, gwarancja juz minela.
    Gdzie mam go serwsisowac, bo nie chce tez isc do jakis pseudo elektronikow ze zamiast to naprawic to jeszcze cos zniszcza.
    Mieszkam w jeleniej gorze, moze ktos zna w bliskiej okolicy jakis dobry serwic a moze i nawet w samej jeleniej.
    co poradzicie?
    pozdrawiam
    paweł.
  • swiderski
    Początki nałogu
    • 2006
    • 338

Jeżeli jesteś w stanie rozebrać aparat na części - może pomóc wymycie płyty głównej i wspomnianego przełącznika w wanience ultradźwiękowej (w serwisach GSM powinni mieć takową) - tak czyści się telefony komórkowe po zalaniu. Jeżeli nie jest to spowodowane zalaniem, lub nie czujesz się na siłach i nie chcesz otwierać aparatu - pozostaje tylko wysłanie Canona na Żytnią
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• PAWKA
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 31

Zamieszczone przez swiderski
      taje tylko wysłanie Canona na Żytnią
      tzn??

sam go nie chce rozbierac bo sie nie znam na elektronice i elektronikiem niestety nie jestem.

pozdr.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez PAWKA
        tzn??

sam go nie chce rozbierac bo sie nie znam na elektronice i elektronikiem niestety nie jestem.

pozdr.
        google.pl , wpisujesz: serwis Canon Polska, pierwszy link.

Komentarz

• PAWKA
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 31

Zamieszczone przez Vitez
          google.pl , wpisujesz: serwis Canon Polska, pierwszy link.
          dzieki Vitez.
          a przy okazji mam pytanko:
          czy bezpiecznejest takie wysylanie aparatu do tak bardzo oddalonego serwisu.
          zapewne najlepiej jest oddac to serwisu firmowego. Myslisz zeby nie probowac oddawac do jakieos elektronicznego w moim miescie?
          pozdr.

Komentarz

• swiderski
            Początki nałogu
            • 2006
            • 338

Zamieszczone przez PAWKA
            dzieki Vitez.
            a przy okazji mam pytanko:
            czy bezpiecznejest takie wysylanie aparatu do tak bardzo oddalonego serwisu.
            zapewne najlepiej jest oddac to serwisu firmowego. Myslisz zeby nie probowac oddawac do jakieos elektronicznego w moim miescie?
            pozdr.
            Ja bym nie ryzykował z oddawaniem aparatu do jakiegoś "speca". Może on wyrządzić więcej szkód, niż naprawić.
            350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

Pracuję...