zdaje mi się że widziałem ją w FJ za coś około 1000 zł, ale nie przyglądałem się czy do nikona i canona, czy tylko do nikona
X
-
-
-
Fundusze już są, czekam tylko aż gdzieś się pojawi... a tu cisza :/Komentarz
-
Niestety nie miałem czasu czekąć...kupiłem pewniaka ex580. Mimo to będę śledził opinie na tema di866Komentarz
-
czy ktos juz moze kupil ta lamke? jesli tak, bardzo prosze o pierwsze wrazenia, na nissina juz mam ale zastanawiam sie czy lepiej nie pozbierac na metza 58, pozdroKomentarz
-
Nie wiem jak się sprawuje Nissin, ale spośród producentów niezależnych to właśnie Metz cieszył się opinia producenta nr 1. Nie sądzę, aby to się zmieniło. Miałem w ręku Metz'a 58 i przyznam, że zrobił na mnie duże wrażenie. I przyznam, że jeśli bym dziś miał kupić jakiegoś flash'a, to wybrałbym właśnie Metz'aKomentarz
-
Metz to świetna firma z tradycjami, zaprawdę powiadam - stoi równo z Canonem!
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8Komentarz
-
Metz... to Metz.
Nissin jest stosunkowo młody ze swoją ofertą ,
więc trudno tu coś wyrokować.
Jedno można powiedzieć - lampki ciekawe, zobaczymy jak wypadną w użytkowaniu.
Dobrze jest że rośnie ciekawa konkurencja.
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
zdaje sobie sprawe ze metz jest dobry, ale o ile nissin wiele mu nie ustepuje to wole dolozyc te 5 stowek do jakiegos sloika, tak wiec wciaz czekam na opinie o nissinie, pozdrowkiKomentarz
-
Komentarz
-
kazdej firmie zdarzaja sie wpadki, wazne zeby rozwiazywali te problemy z korzyscia dla klienta (szybka i sprawna wymiana na nowa, moze z jakims gratisem:P). o ile wiem ta usterke metz usuna, ale moze sie myle?Komentarz
-
na prawde nikt sie jeszcze nie skusil na ta lampke, bardzo mi zalezy na kilku informacjach, bo w tej mojej dziurze nie mam gdzie obejrzec wersji do canona, juz nie mowiac, ze nawet metza 58 u nas nie ma i ciezko mi podjac jakakolwiek decyzje. widzialem wersje do nikona i wyglada to bardzo obiecujaco, nienajgorsze materialy, czytelne menu (choc troszke wolne ale da rade z tym zyc) ale nie mialem okazji poblyskac a informacji w necie tez nie wystarczajacoKomentarz
-
Ostatnio jak się kontaktowałem z dystrybutorem to się dowiedziałem, że wersji dla canona jeszcze nie ma? coś się zmieniło w tej materii?Komentarz
-
chyba faktycznie sie pospieszylem, bo zobaczylem, ze w sklepach juz sa ceny, ale nie zwrocilem uwagi na dostepnosc a raczej jej brak :/ eeeechKomentarz
-
Test Nissina 866 ukazał się właśnie w październikowym numerze Digital Foto Video. Nie jest to powalająco dokładny test, ale generalnie bardzo polecają. Ja mam hiperprostego 622 i choć to nie ta półka też polecam (proste porównanie z 430EX zamieściłem w "testach" na CB: http://canon-board.info/showthread.php?t=52529 )Komentarz
Komentarz