Witam !!! czy wie ktoś jak przeprogramować adapter - Metz SCA 3102 M4 i inne adaptery firmy Metz do lamp błyskowych. Proszę nie pisać "wyślij do Foto-Technika" w Gdańsku" bo to akurat wiem. Interesuje mnie zrobienie przeprogramowania samemu
Pozdrawiam i liczę na konstruktywne odpowiedzi.
X
-
Tagi: Brak
-
Szybkie poszukiwanie zdradza, że... nikt chyba jeszcze tego nie zrobił (bo by się pochwalił...).Witam !!! czy wie ktoś jak przeprogramować adapter - Metz SCA 3102 M4 i inne adaptery firmy Metz do lamp błyskowych. Proszę nie pisać "wyślij do Foto-Technika" w Gdańsku" bo to akurat wiem. Interesuje mnie zrobienie przeprogramowania samemu
Pozdrawiam i liczę na konstruktywne odpowiedzi.
zdRAWkiFotograf platoniczny
-
W Foto technice chcą za to 50 zł o ile lampa jest na ich gwarancji,w przeciwnym wypadku krzyczą 100-wkę,zdziercy.Komentarz
-
Komentarz
-
ODWAGI PANOWIE - zapraszam do dyskusji na ten temat może jakoś znajdziemy metodę na programowanie kostek SCA. Ludzie łamią hasła, kody, PIN-y i inne dobrze zabezpieczone rzeczy to myślę, że i na to znajdzie się recepta

Komentarz
-
-
zapytam z ciekawości ... czy kostka SCA 3102 M4 ma jakies ograniczenia jeżeli chodzi o pracę z lampy metz z canonem ?
Zastanawiam się czy wogóle warto adoptować lampkę metza (podpinaną wcześniej do innego systemu).7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200Komentarz
-
Witam.
Jak będzie wyglądać współpraca tej kostki z: Metz 40 MZ-2 i Canon G6?
Korzystam od dwóch lat z lampy Canon Speedlite 299T i jestem bardzo zadowolony ale chcę mieć mniejszą lampę i jak sądzę o większej sile błysku. Czy da się w tym układzie wykorzystać bogatszą automatykę tej lampy? A może do tej konfiguracji lepsza będzie inna kostka, jeżeli tak to która? Ciekawy jestem też odpowiedzi na pytanie kolegi HuleLam.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bardzo proszę o Wasze opinie za które z góry dziękuję.Witam.
Jak będzie wyglądać współpraca tej kostki z: Metz 40 MZ-2 i Canon G6?
Korzystam od dwóch lat z lampy Canon Speedlite 299T i jestem bardzo zadowolony ale chcę mieć mniejszą lampę i jak sądzę o większej sile błysku. Czy da się w tym układzie wykorzystać bogatszą automatykę tej lampy? A może do tej konfiguracji lepsza będzie inna kostka, jeżeli tak to która? Ciekawy jestem też odpowiedzi na pytanie kolegi HuleLam.Komentarz
-
Niestety nie udzielę Ci autorytatywnej odpowiedzi, ale jeśli MZka zadziała prawidłowo z G6 (niestety, nie znalazłem żadnych linków na za/przeciw) - to podstawową różnicą będzie TTL kontra Automatyka lampy (299T działa tylko w Auto lampy). Jeśli możesz spróbować, to spróbuj i daj znać w wątku
zdRAWkiFotograf platoniczny
Komentarz
-
Witam.
Czy mógł by ktoś wstawić zdjęcie wyprowadzeń stopki SCA 3102 (wersja M2). Z ciekawości zajrzałem do środka przy okazji rozsypując blaszki i sprężynki.
pozdrawiam,Komentarz
Komentarz