X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ajma
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 47

Metz - przejściówka do Canona

Witam,
    posiadam lampę Metz 50 af1 ze stopką Nikona - czy istnieją jakieś przejściówki, pozwalające użyć ta lampę na aparatach Canona. Chodziłoby mi o użycie w trybie (nie tylko manualnym) eTTL-II itp.)
  • LYKAN
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 25

pewnie będzie to stopka SCA3102. albo coś w tym temacie.

Komentarz

• PawelB
      Uzależniony
      • 2005
      • 578

Lampa 50 AF-1 nie należy do systemu SCA. W tej lampie nie ma możliwości wymiany stopki, więc odpowiedź niestety brzmi nie.
      Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
      Moje gnioty 2

Komentarz

• LYKAN
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 25

przepraszam, pomyłka!!! przecież ta lampa nie ma wymiennej stopki. pewnie wymiana softu nie wiele pomoże.

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Nic nie pomoże bo jest inny rozkład styków w tych systemach. Jedyne co pomoże to allegro i kupić do Canona .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• ajma
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 47

Tak rozumiem, łudziłem się , że może jest jakiś wynalazek realizujący coś takiego - chociaż zdawałem sobie,że jest to mało prawdopodobne. Dziękuję za odpowiedzi.

Komentarz

• airhead
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2495

czasem jest tak, że styk wyzwalający lampę (duży środkowy) działa w innych systemach, więc albo lampa będzie działała w manualu, albo będzie zwarcie w puszce
              Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
              Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

Pracuję...