X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nomek
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 38

Nowa chińska błyskotka ??

Czyżby nowy wynalazek naszych skośnych przyjaciół ? Co prawda wujek google twierdzi, że coś takiego nie istnieje, ale może źle szukam. Wygląda jak SB 900 ( przynajmniej mi to przypomina ). Niby ma wspomaganie AF, niby ma GN 35 ( nie wiem dla jakiego ISO ).
    Wygląda ciekawie, jak na taką cenę. Co prawda nikt tego na razie nie kupi, bo info o modelu zerowe, ale może kiedyś ...

Pozdrawiam
  • damon
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 15

Ja się podłącze do tematu i zapytam czy ktoś słyszał coś o tym:http://www.hkyongnuo.com/e-detail.php?ID=288
    Oczywiście bardziej pod kątem dostępności etc niż konkretnych opinii.

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Zamieszczone przez damon
      Ja się podłącze do tematu i zapytam czy ktoś słyszał coś o tym:http://www.hkyongnuo.com/e-detail.php?ID=288
      Oczywiście bardziej pod kątem dostępności etc niż konkretnych opinii.
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Kelpie
        Dopiero zaczyna
        • 2011
        • 28

Hmm, może jednak nie warto ryzykować? Niespecjalnie to popularny sprzęt w kręgu polskich fotografów, ja do tej pory nie spotkałam się z nim na żywo. Chyba lepiej sprawdzi się Fomei od naszych czeskich sąsiadów

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

Spójrzcie na testy tych wszystkich chińskich g#wien. One mają połowę mniejszą moc niż analogiczne Metze czy Canony. Co z tego, że kosztuje 300 czy 400 zł. Lepiej dopłacić do Metza 44 Af1 chociażby i mieć porządną lampę z porządnym błyskiem. No i gwarancją w PL.
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• tadpaw
            Coś już napisał
            • 2010
            • 56

Zamieszczone przez Cichy
            Spójrzcie na testy tych wszystkich chińskich g#wien.
            No i się wypowiedział... Pan Sprzedawca. Wolę jak robisz testy, niż jak wpisujesz mądrości.
            TAD
            Digart Modelarstwo

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7443

Zamieszczone przez tadpaw
              No i się wypowiedział... Pan Sprzedawca. Wolę jak robisz testy, niż jak wpisujesz mądrości.
              TAD
              Czytasz testy sprzedawcy ?
              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• aligator16
                Początki nałogu
                • 2008
                • 457

Zamieszczone przez tadpaw
                TAD
                Jak ci padnie taka chińczyzna przed ważną sesją, to zrozumiesz, nawet jak naprawią ci na gwarancji - ile będzie to trwało? Amatorzy wybiorą tani sprzęt, bo wydaje im się że to dokładnie to samo co EX'y, PRO wybiorą sprzęt drogi, ale będą pewni że ich nie zawiedzie, a jak zawiedzie to znaczy że mieli strasznego pecha.

Komentarz

• michal_sokolowski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1159

A ja kupilem dwa chinskie gowienka, 2x yongnuo 460 II. Moc jest nieznacznie mniejsza od 580 ex, zamierzam czasem tym doblysnac w plenerze. Jak padnie jedna to jest druga. Kupno systemowki canona do plenerow to pomylka, jesli nie uzywamy ettl. CHYBA ZE KTOS JUZ MA SYSTEMOWKI.
                  moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Zamieszczone przez Cichy
                    Spójrzcie na testy tych wszystkich chińskich g#wien. One mają połowę mniejszą moc niż analogiczne Metze czy Canony.
                    Nie ma "analogicznych Metzów czy Canonów". To są inne lampy, mają inne cechy. Jeśli, ktoś próbuje je porównywać, to znaczy że nie ma świadomości tematu.
                    Co z tego, że kosztuje 300 czy 400 zł.
                    200 PLN

Zrobiłem domowy test tych g#wien, g#wnianym światłomierzem. Można go znaleźć tu: http://www.canon-board.info/showthre...598#post965598
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• michal_sokolowski
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1159

Twoj test potwierdza ze yongnuo 460 II nieznacznie slabsza od 580ex.
                      moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Panowie. Proszę skończcie w z tymi krzyżykami "#" - na prawdę nie ma innych słów ?
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                          Panowie. Proszę skończcie w z tymi krzyżykami "#" - na prawdę nie ma innych słów ?
                          Starałem się wpisać w trynd Cichego. Normalnie napisałbym przez "o" z kreską
                          Obiecuję poprawę, przy najbliższej okazji

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• nomek
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 38

To nie kupuj Nikt nikogo nie zmusza - chcesz, kupujesz, niechcesz, nie kupujesz - to takie proste

Komentarz

• KUBAwo
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 449

Zamieszczone przez kabu71
                              Osobiscie bałbym się nawet 100zł za taką lampę zapłacić, strzał w wielką niewiadomą ...
                              A jak dla mnie za takie pieniądze to był strzał w dziesiątkę i dla tysięcy osób z całego świata sądząc po wpisach na forach również. Mam kilka tych lamp i hulają aż miło a za tę cenę nawet jednej 480tki bym nie miał Za śmieszną kasę dostałem mega frajde. peace
                              5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Komentarz

Pracuję...