X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maki1000
    Bywalec
    • 2008
    • 148

PocketWizard Flex TT5 - kabel do lampy studyjnej

Witam

Witam szukam już od godziny i nie mogę się doszukać. Jaki kabel powinienem dokupić do Pocket Wizard Flex TT5 tak żeby podłączyć lampę studyjną Quantum R+ Dual Power.

Quantum R+ Dual Power ma wejście na dużego jacka. Flex tt5 na małego.
    Niby wszystko jasne mały jack <---> duży jack, ale nie wiem jak się fachowo te końcówki nazywają, a nie chciał bym zamówić niewłaściwej
  • acjel
    • 2011
    • 5

u pocketow sie nazywa MP1, pewnie kupisz tam gdzie kupowales flexa

Komentarz

• maki1000
      Bywalec
      • 2008
      • 148

Zamieszczone przez acjel
      u pocketow sie nazywa MP1, pewnie kupisz tam gdzie kupowales flexa
      Znalazłem taki http://www.stopfoto.pl/Pocket-Wizard...8,9550%29.aspx tylko cena z kosmosu. Jak mi w elektroniku osiedlowym zrobią kabelek mono jack - mini jack to też będzie śmigał ?

Komentarz

• janmar
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3468

Będzie śmigał .Można kupić tańsze kabelki mono-mono.mini-mini,itp. oraz redukcje w miarę potrzeb.Lub redukcje do posiadanych już.

Komentarz

• sylwek2k
          Początki nałogu
          • 2009
          • 352

Zamieszczone przez maki1000
          Jak mi w elektroniku osiedlowym zrobią kabelek mono jack - mini jack to też będzie śmigał ?
          W dluzszym okresie czasu, lepiej darowac sobie 'robienie' kabli Lepiej kupic chinczyki z przejsciowkami - wbrew pozorom, dziala to skuteczniej niz recznie zrobione kabelki...

np taka kombinacja:

i

choc moze to bedzie pasowac od razu:

Komentarz

• maki1000
            Bywalec
            • 2008
            • 148

Dzięki panowie !

Komentarz

• Jacek_Z
              Administrator
              • 2005
              • 2694

Zamieszczone przez sylwek2k
              W dluzszym okresie czasu, lepiej darowac sobie 'robienie' kabli Lepiej kupic chinczyki z przejsciowkami - wbrew pozorom, dziala to skuteczniej niz recznie zrobione kabelki...
              Niby dlaczego chińskie ma być lepsze od Made in Poland ? Drut to drut. W dodatku ten chiński będzie pewnie z miedzi z KGHM ;-)
              Kable zrobiłem sobie kilka lat temu i ciagle działają. Tu naprawdę nie ma wielkiej filozofii.
              Ostatnio edytowany przez Jacek_Z; 4025.
              Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• Maggot
                Początki nałogu
                • 2008
                • 286

Po za tym przejsciowki bywaja bardzo kiepskiej jakosci. Mam kilka szt i tylko 1 jest 100% pewna.

Komentarz

• sylwek2k
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 352

Zamieszczone przez Jacek_Z
                  Niby dlaczego chińskie ma być lepsze od Made in Poland ? Drut to drut. W dodatku ten chiński będzie pewnie z miedzi z KGHM ;-)
                  Kable zrobiłem sobie kilka lat temu i ciagle działają. Tu naprawdę nie ma wielkiej filozofii.
                  Nie chodzi mi o fabrycznie robione kable, tylko o RECZNIE LUTOWANE WTYCZKI DO KABLA.

Roznica jest taka, ze kable robione fabrycznie, maja zalane wtyczki (sa one nierozbieralne) co sprawia, ze sa one TRWALSZE

Komentarz

Pracuję...