X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rewddd
    • 2009
    • 14

jeszcze jak bym mógł prosić, jaka lampka?
    Komentujesz zdjęcie powiedz co ktoś źle zrobił żeby robił coraz lepsze

Komentarz

• Mojlo
      Bywalec
      • 2009
      • 116

Światłomierza nie mam, a błyskam 580 i 430 więc generalnie sporo straty jest na samej budowie palnika. Myślę ,że mały BD 42cm będzie lepszy jako doświtlenie walka z cieniami itp. natomiast jako główne źródło światła 70 powinna ładniej świecić. Ostatnio używałem BD 42cm gołego + 580 w pomieszczeniu i dla mnie była tragiedia, za ostre światło niestety 70 nie miałem pod ręką.
      ...

Komentarz

• MORFu
        Coś już napisał
        • 2009
        • 51

Mojlo, ale na zewnątrz w plenerze 42cm powinien być OK ? Czyli dawać miękkie światło?

Komentarz

• rewddd
          • 2009
          • 14

pokazałem przykład, więcej jest w moim wątku tu akurat lampa z białym dyfuzorem z linku, bez jest niewiele ostrzejsze w plenerze zależy czy lampy wystarczy, nie wiem ale jeśli chodzi o małą, przenośną może być odczuwalny brak mocy
          Komentujesz zdjęcie powiedz co ktoś źle zrobił żeby robił coraz lepsze

Komentarz

• Mojlo
            Bywalec
            • 2009
            • 116

Zamieszczone przez MORFu
            Mojlo, ale na zewnątrz w plenerze 42cm powinien być OK ? Czyli dawać miękkie światło?
            Przy portrecie z dyfuzorem powinno być ok, ale wiadomo im dalej tym bardziej twardo. Do miękkiego światła lepsze parasolki w plener według mnie. Sam BD srebrny jest dość twardy, bez żadnego dyfuzora.
            Tutaj np. błyskałem 580+parasolka biała: http://500px.com/photo/3525404
            ...

Komentarz

• Raziel
              • 2010
              • 4

Zamieszczone przez rewddd
              jeszcze jak bym mógł prosić, jaka lampka?
              fomei panther 600 mini
              Foty

Komentarz

• MORFu
                Coś już napisał
                • 2009
                • 51

Dzięki za rozwianie wszystkich wątpliwości, o dziwo po wielu testach wybrałem zwykłą parasolkę

Komentarz

Pracuję...