X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzesiek_PL
    Uzależniony
    • 2008
    • 834

MeiKe Speedlite MK580

Znalazłem bardzo ciekawą lampę, wygląda na lepszą kopię od YN-565EX

Patrząc na obrazki można się domyśleć, że posiada tryb HSS i master E-TTL II.

Jeśli wierzyć tym tabelką - http://www.lightingrumours.com/spot-...ht-clones-2430
    To lampa jest mocniejsza od Canona 580EX II. Czas ładowania nie wygląda zbyt ciekawie 5s (miejmy nadzieję że to jakieś błędy w opisie).

Trzeba czekać na pierwsze testy, jak się to ma w praktyce. Cena w PL będzie pewnie w granicach 800-900zł.

Można też przypuszczać, że yongnuo pracuje nad lampą z trybem HSS, tutaj ich najnowsze wyzwalacze wspierające HSS i E-TTL II - http://www.hkyongnuo.com/e-detail.php?ID=305 Jeśli będą się sprawować lepiej niż pixel kingi, to będzie to bardzo ciekawa nowość.
  • grzegorzki
    Początki nałogu
    • 2009
    • 369

Tos przecie podal link gdzie pisze jak wol ze MeiKe nie ma HSSu.

The most significant difference is a lack of high speed sync (HSS/FP Sync) capability in the clone products.

No ale wlacznik i docisk cymes jak oryginal.
    No i ciekawonia, ze 580 EXII niedlugo zniknie ze sklepow, zeby 600EX sie zaczelo sprzedawac.

You can already find these copycat speedlights on eBay, both priced around US$180. The real Canon 580EX II and Nikon SB-900, meanwhile, have both been discontinued to make way for their respective successors, the 600EX and SB-910.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• Grzesiek_PL
      Uzależniony
      • 2008
      • 834

Hmm no tak, nie doczytałem do końca, w takim razie po co przycisk od HSS.
      Trzeba czekać na test lub chociaż opis produktu po angielski na stronie producenta.

Komentarz

• tameff
        • 2011
        • 7

Odp: MeiKe Speedlite MK580

Czy ktoś już ma jakieś doświadczenia z tą lampą? Znalazłem w Polsce taką za 619zł co jest bardzo zachęcające.

Komentarz

• Usjwo
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 1055

Odp: MeiKe Speedlite MK580

Zamieszczone przez tameff
          Czy ktoś już ma jakieś doświadczenia z tą lampą? Znalazłem w Polsce taką za 619zł co jest bardzo zachęcające.
          Jako lampa bez hss'a to chyba nie bardzo

Komentarz

Pracuję...