X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • guti
    • 2013
    • 8

Opinie o wyzwalaczu Caler TR-C

Czy ktoś już testował Caler TR-C (WL-JB-TRCT)?

Nadajnik wyzwalacza radiowego TTL do Canon (2914584964) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
  • mk

Odp: Opinie o wyzwalaczu Caler TR-C

Rozumiem, że szukasz czegoś taniego, tu masz sam NADAJNIK. Firma jak dla mnie krzak więc nie wiem jak będzie się zachowywać. Według mnie jeśli chcesz mieć mieć coś do wyzwalania lamp i masz jedną lampę to zainwestuj w kabel, na początek Ci starczy, kupisz prosty długi kabel i będzie dobrze, jeśli zależy Ci na bezprzewodowym wyzwalaniu polecam firmę Pixel. Posiadałem Pixel Soldiery, bardzo fajne i tanie wyzwalacze, teraz śmigam na Pixel Knightach i jestem bardzo zadowolony z nich ; )

Komentarz

• guti
      • 2013
      • 8

Dzięki, nie szukam najtańszych, raczej optimum stosunku jakość-cena. Sugerowałem się raczej tym, że jest dedykowany do C1 i C5. Chcę wyzwalać 5 lamp, zależy mi na powtarzalności, no i żeby się to nie wieszało.

Komentarz

• dsp
        Dopiero zaczyna
        • 2011
        • 17

Znalazlem za 159 zł komplet odbiornik nadajnik. Wyzwalacz radiowy TTL + wężyk spustowy 2w1 do Canon Jinbei FreePower WL-JB-TRC - Wyzwalacze - Fripers.pl

miło było by gdyby ktos przetestował Najbardziej dreczy mnie pytanie jak to przenosi TTL ?
        Canon 5d mark II + C28 1.8 + Sigma 50 1.4 + C85 1.8 + Lampy i dodatki.

Komentarz

• Kuba1
          Uzależniony
          • 2010
          • 960

Zamieszczone przez dsp
          Znalazlem za 159 zł komplet odbiornik nadajnik. Wyzwalacz radiowy TTL + wężyk spustowy 2w1 do Canon Jinbei FreePower WL-JB-TRC - Wyzwalacze - Fripers.pl

miło było by gdyby ktos przetestował Najbardziej dreczy mnie pytanie jak to przenosi TTL ?
          Kup mi, to przetestuję..

A na poważnie - kluczową informacją wydaje się tutaj zapis:
          Do zasilania wyzwalaczy i odbiorników sugerujemy stosowanie baterii, akumulatory posiadają niższe napięcie i mogą powodować niewłaściwą pracę urządzenia!!!
          To ja podziękuję.

Komentarz

• Maver
            Początki nałogu
            • 2006
            • 397

Zamieszczone przez guti
            Dzięki, nie szukam najtańszych, raczej optimum stosunku jakość-cena. Sugerowałem się raczej tym, że jest dedykowany do C1 i C5. Chcę wyzwalać 5 lamp, zależy mi na powtarzalności, no i żeby się to nie wieszało.
            A koniecznie musisz miec TTL'a? Czy wystarcza na przyklad zwykle wyzwalacze do blyskania lampami w manualu?
            --
            Pozdrawiam
            Krzysztof Zagórski

Komentarz

• guti
              • 2013
              • 8

Na sali weselnej tak, w plenerze już nie.
              Nie mogę znaleźć pewnej informacji, czy aparat przekaże wszystkie informacje do lampy C 580 wpiętej w sanki nadajnika Yn 622 (czy będzie zachowywała się dokładnie tak, jakby była w sankach aparatu)?
              Jeśli nie to nadajnik chciałbym przypiąć do lampy i podłączyć go do aparatu za pomocą kabla PC (stracę wtedy możliwość korzystania z TTL) no i mały rozmiar nadajnika ma w takim układzie duże znaczenie.
              Jeśli chodzi o wymiary nadajnika to podobają mi się najmniejsze np.
              Radiowy wyzwalacz lamp błyskowych Powerlux10 kanałowy FW-2 - komplet RWKFW2 - Wyzwalacze - Przewody - FSFoto.pl
              ale to niestety tylko manual.
              Te przenoszą TTL, ale są dużo większe:

Najprościej byłoby wymienić wszystkie lampy na C 600 ale 5-6 lamp to ponad 12 tys. a moje są jeszcze w całkiem dobrej kondycji, tyle że mam do dyspozycji tylko sterowanie za pomocą błysku, co w plenerze bywa zawodne.
              Testował ktoś może podobny zestaw, albo przynajmniej ma pewne informacje jak jest z tą lampą na nadajniku Piksel lub Yongnuo wpiętymi w sanki.
              Ostatnio edytowany przez guti; 47631.

Komentarz

Pracuję...