X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Theraphos
    • 2012
    • 7

Problem z połączeniem 500d i speedlite 430ex

Witam,

Mam do Was pytanie odnośnie połączenia Eos 500d i speedlite 430 EX.

Gdy chce w menu aparatu wejść w ustawienia C.Fn lampy wyświetla się komunikat : "Nie można wyświetlić tego menu, niezgodna lampa lub wyłączone zasilanie lampy"

Również mam problem ponieważ na ustawieniach zarówno M jak i Tv w aparacie oraz przy automacie (ETTL) w lampie robiąc zdjęcia w klubie uzyskałem niedoświetlone dolne części zdjęć. Jak to skonfigurować ? Był to koncert więc oczywistym jest że nie moge błyskać bezpośrednio na artystów tylko muszę odbijać od sufitu.
  • piast9
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3267

Odp: Problem z połączeniem 500d i speedlite 430ex

W tej lampie nie ma możliwości zmiany C.Fn z poziomu aparatu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• r_m
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 2418

Zamieszczone przez Theraphos
      Również mam problem ponieważ na ustawieniach zarówno M jak i Tv w aparacie oraz przy automacie (ETTL) w lampie robiąc zdjęcia w klubie uzyskałem niedoświetlone dolne części zdjęć. Jak to skonfigurować ? Był to koncert więc oczywistym jest że nie moge błyskać bezpośrednio na artystów tylko muszę odbijać od sufitu.
      Błyskanie na koncercie? Czy w hali na kilka tys. miejsc też będziesz odbijał od sufitu?
      Przeczytaj instrukcję obsługi swojego aparatu, sprawdź rozdział dotyczący współpracy z lampą błyskową, zwracaj uwagę na "czas synchronizacji".

Komentarz

• Theraphos
        • 2012
        • 7

Zamieszczone przez piast9
        W tej lampie nie ma możliwości zmiany C.Fn z poziomu aparatu.
        Z tym że eos 500d jest aparatem typu "A" wiec w Menu powinna się pojawić możliwość ustawienia lampy. 550 + 430ex też nie daje tej możliwości.

Komentarz

• r_m
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2418

Zamieszczone przez Theraphos
          Z tym że eos 500d jest aparatem typu "A" wiec w Menu powinna się pojawić możliwość ustawienia lampy. 550 + 430ex też nie daje tej możliwości.
          Jak menu ma taką pozycję, to doskonale będzie działać z lampami, które posiadają taką funkcję, np. 430exII, 580exII, ale nie będzie działać z lampami, kóre nie mają takich możliwości, jak np. 430ex.

Komentarz

Pracuję...