Witam, jako że mam mały zamęt w głowie odnośnie 1 lampy pod C 40D, szukam i szukam i czytam i tak znalazłem ww lampę, czy macie jakieś doświadczenia z tym modelem? generalnie szukam czegoś z TTL'em oraz czytelnym dużym cyferblatem, LP 40+...zastanawiam się czy kupię lampe z ttl za 350 zł ;] i czy TTL będzie mi tak bardzo potrzebny na początek, bo jeśli nie to kupie 560II za grosze.
X
-
-
Odp: Tripo tr-980
czesc... kolega kupił sobie triopo 980 , zrobiłem kilka fotek... całkiem fajna lampa...Witam, jako że mam mały zamęt w głowie odnośnie 1 lampy pod C 40D, szukam i szukam i czytam i tak znalazłem ww lampę, czy macie jakieś doświadczenia z tym modelem? generalnie szukam czegoś z TTL'em oraz czytelnym dużym cyferblatem, LP 40+...zastanawiam się czy kupię lampe z ttl za 350 zł ;] i czy TTL będzie mi tak bardzo potrzebny na początek, bo jeśli nie to kupie 560II za grosze.
wyświetlacz czytelny świeci ładnie na zielono, łatwa w obsłudze... wydawała mi sie trochę słabsza od mojej yn-565 ale może to subiektywne odczucie..
ps. na początek lampa koniecznie z TTL -em...
pozdro... -
yhm - widzę że bez TTL'a to nie ma co kupować, tak też poczytałem jeszcze i widzę YN 500EX wydaje sie być w moim zasięgu $ ;] Z tego co forumowicze piszą to warto dołożyć niż zmieniać co chwila... a ta 500ex to powiedzmy mieści się w mojej górnej granicy max 600 zł, aczkolwiek planowałem wydać 300-400zł ale jednak zdecydowałem się dołożyć trochę. No i dodatkowo HSS to wg mnie spory + dla tej błyskotki....Always Look on the Bright Side of Life[40D + T17-50 2.8F]...and nothing else mattersKomentarz
-
500ex to ma ttl, ale tylko jako slave na podczerwieni canona (przez stopkę nie ma ttl) to 560 z modułem infrared wirelless. TTL masz w yn565ex(bez hss) lub yn568EX (z hss), pierwszą możesz mieć za 550PLN drugą za 700PLNyhm - widzę że bez TTL'a to nie ma co kupować, tak też poczytałem jeszcze i widzę YN 500EX wydaje sie być w moim zasięgu $ ;] Z tego co forumowicze piszą to warto dołożyć niż zmieniać co chwila... a ta 500ex to powiedzmy mieści się w mojej górnej granicy max 600 zł, aczkolwiek planowałem wydać 300-400zł ale jednak zdecydowałem się dołożyć trochę. No i dodatkowo HSS to wg mnie spory + dla tej błyskotki.Komentarz
-
oo dzięki za info, nie ma jak to fachowa porada
czyli będę celował w 565ex, 550zł to jeszcze mogę dać jak na początek, 700 to już trochę dużo. Dzieki
...Always Look on the Bright Side of Life[40D + T17-50 2.8F]...and nothing else mattersKomentarz
-
taki opis ma aukcja A... czyżby ten opis był nieprawdą?albo to jakas zmyłka?
...
Lampa może pracować zarówno na stopce aparatu w systemach E-TTL, E-TTL II (lub manualnie), jak i bezprzewodowo za pomocą sterowania zgodnego z systemami Canon Speedlite....
hmm to sam już nie wiem czy na stopce ma ten TTL czy nie ma?
link do aukcji z opisem: http://allegro.pl/yongnuo-yn-500ex-l...204412219.html
a na tym filmiku widac na 3 min 48 s jak owa lampka zamontowana na body wyswietla ETTL'a http://www.youtube.com/watch?v=YTvtl5rqu1IOstatnio edytowany przez zamiatin; 28603....Always Look on the Bright Side of Life[40D + T17-50 2.8F]...and nothing else mattersKomentarz
-
Coś za dużo tych modeli wypuszcza YN i już się pogubiłem. Przepraszam za wprowadznie w błąd. Różnica do 568 to mniejsza moc, to przy hss (który i tak zmniejsza moc) może mieć dość duże znaczenie. Na plus jest wbudowany odbiornik radiowy kompatybilny z YN622, ciekawe czy włożą go do następcy 568.Ostatnio edytowany przez Usjwo; 24688.Komentarz
-
YN to taki złoty środek jak widzę, bo kupując systemowe C' lampy to można zbankrutować a ja na początek zanim będę wiedział czy wejdę w konkretną działkę fotografii pobłyskam na czymś co za wiele nie odbiega od systemowych.;] a jest spoooro tańsze....Always Look on the Bright Side of Life[40D + T17-50 2.8F]...and nothing else mattersKomentarz
Komentarz