X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • merida
    Początki nałogu
    • 2010
    • 416

Odp: Dyfuzor LIGHTSPHERE II Cloud

Zachęcony pozytywnymi opiniami kupiłem dyfuzor i trochę się zawiodłem. Światło owszem rozprasza bardzo fajnie, idealny na bliskie odległości gdyż osłabia błysk. Ogólnie pewnie pomijając rozmiar chętnie bym go używał, jednak waga jest nie do zaakceptowania. Jest na tyle ciężki ,że nie palnik skierowany prosto do góry (ex430II) opada pod jej ciężarem nawet podczas delikatnego reportażu. Ustawienie palnika do góry i przekręcenie w prawo celu zblokowania częściowo likwiduje problem, ale i tak nie zaprzyjaźniłem się*z tym lampionem
    Instagram

Komentarz

• blackninja
      Początki nałogu
      • 2007
      • 378

Kupiłeś podróbę to masz kiszkę. Nawet dobre podróby nie powodują efektu o którym piszesz. Kiedyś miałem podróbę (jedną z pierwszych jakie się pokazały) i tak właśnie się działo jak piszesz. Potem były już oryginały. Najpierw Universal a potem Collapsible (bo zajmuje mniej miejsca w plecaku). Nawet energiczne ruchy aparatem nie powodują, że dyfuzor obróci lampę.
      Marki trzy.

Komentarz

• merida
        Początki nałogu
        • 2010
        • 416

Owszem, kupiłem podróbkę. Ale ogólnie teraz zastanawiam się*nad lepszą lampą, gdyż zaczynam coraz więcej błyskać.
        Instagram

Komentarz

Pracuję...