X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kubiq
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 27

Odp: Lampa do 5D

Zamieszczone przez fleder
    Polecę również yn565. Używam z piątkami i 50d, jest bardzo dobrze. Po niecałych 2 latach błyskania padł palnik i tu miła niespodzianka, wymiana tylko 80zł z robocizną. Liczyłem się nie wiem, z 2 stówkami za serwis, ale pozytywnie mnie zaskoczono Ciekaw jestem ile taka przyjemność kosztowałaby w przypadku np. 580exII? Przypuszczam, że deczko więcej?
    Uzywałeś yn-565 z którą wersją 5d? Moja 5d mki odmawia posłuszeństwa z yn565 ii. Czytałem w internecie że tak już ma. Sam się teraz zastanawiam nad czymś w podobnej lub lekko wyższej cenie, czymś co zagra z 5d mki, i jestem w kreopce

Komentarz

• faraon20
      Coś już napisał
      • 2014
      • 75

To jak w końcu jest? Działa to z 5Dc czy nie działa? Bo sam się zastanawiam czy kupował yn565 II czy zbierać na yn568 ex II?
      6d | 5d mk2 | S35/1.4A | C85 1.8 | Z18 2.8 Fish | Metz 52 | YN 685

Komentarz

• kubiq
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 27

faraon20 - Podłączałem nową yn565 II na wszystkie możliwe sposoby, wygląda na to że nie działa. Co do yn568 to też mam wątpliwości, choć tej nie sprawdzałem. Póki co, ja czekam na jakieś sprawdzone informacje, bo w ciemno nie chcę kupować yn568.

Komentarz

• radiki
          Początki nałogu
          • 2014
          • 341

Używam trzech yongnuo 568ex ii z C5Dc i wszystko hula jak należy, żadnego problemu z błyskiem na drugą kurtynę itp. Mogę je zdecydowanie polecić, ich współpraca z piątką jest wzorowa.
          Ostatnio edytowany przez radiki; 51570.

Komentarz

• salas
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 3000

To bedzie trzeba zrobic spbie prezent na nowy rok!
            SONY

Komentarz

• cubbus
              Początki nałogu
              • 2014
              • 389

Ale ta 5D to na zapas puszka? Bo jako pierwsza to tak deko słabo. 6D i nie trzeba lampy

Yn 500 ex jest fajna przynajmniej na papierze, nie wiem jak w praktyce, bo kanuna mam od miesiąca i jeszcze lampy nie dokupiłem. Mam dwie manualne na radiówkę wyzwalane i chyba 3 dokupię z ttl i nawet wątek o sunpaku założyłem tym najwyższym modelu i on jest w cenie nieco ponad 600 za nówkę.
              Widzę ostrość na nieskończoności...!

Komentarz

• christoo
                Coś już napisał
                • 2012
                • 90

Panowie,
                Nie chce zakładać nowego tematu.
                Posiadam do 5dc +do tego voeloon v760.
                Zastanawiam się teraz nad wyzwalaczem.
                Pakować się w RF-603 czy jednak lepiej dołożyć trochę kasy i zakupić Zestaw YONGNUO YN-622C-TX + YN-622C ?

Komentarz

• cubbus
                  Początki nałogu
                  • 2014
                  • 389

Ja się też wepnę w temat.
                  Jaka tania lampa z 5d będzie wspomagać AF? yn 560 III ?
                  Widzę ostrość na nieskończoności...!

Komentarz

• kmphoto
                    • 2015
                    • 6

A ja używam lampy firmy Triopo, dokładnie takiej: Lampa błyskowa Triopo TR-980C Canon e-TTL (4955134859) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kupiłem ją kiedyś na ebayu nową za mniejszą kwotę niż obecnie chodzi, z Chin i służy mi bardzo dobrze. Pierw na 400D siedziała oraz na wyzwalaczu Yongnuo (nie pamiętam numerka :P), parę razy wyzwoliłem ją też z 5D II.
                    Z mojego doświadczenia więc, i okazji sprawdzenia YN z podobnej półki cenowej, Triopo jest świetne. Ja co prawda na wyzwalaczach w większości przypadków korzystam z M, ale i zdarzało się odpalać ją na TTLu. Błysk bardzo powtarzalny, ładuje się dość szybko, do tego niezłe wykonanie i dobra GN (54) jak na tą półkę cenową.
                    http://kmphoto.pl - moje fotografie, mój świat

Komentarz

Pracuję...