X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2195

600ex jaki dyfuzor?

Ciekawi mnie czego używacie do zmiękczania światła, Stfena, Fonga (który) czy jeszcze inne? (a, i nie interesuja mnie wynalazki "typu") a może filtr biały do oryginalnej nasadki dostarczanej z lampą? czy to zadziała?
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
  • zdebik
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 4065

Odp: 600ex jaki dyfuzor?

Ogarnij definicje miekkiego swiatla i sam sobie odpowiedz .

Good luck.
    https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• tombas
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2195

Zamieszczone przez zdebik
      Ogarnij definicje miekkiego swiatla i sam sobie odpowiedz .

Good luck.
      chciałes pomóc tym postem, po 4 tygodniach?, myslisz, że własnie na taka rede czekałem cały ten czas?? jakos tego nie widze...
      dla jasności, kupiłem oryginalnego stofena.
      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Bechamot
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 2512

Zamieszczone przez tombas
        Ciekawi mnie czego używacie do zmiękczania światła, Stfena, Fonga (który) czy jeszcze inne? (a, i nie interesuja mnie wynalazki "typu") a może filtr biały do oryginalnej nasadki dostarczanej z lampą? czy to zadziała?
        ja uzywam taki:

Polaroid Universal Studio SoftBox Blitz Diffusor für: Amazon.de: Elektronik

jestem zadowolony , efekt zmiekczenia jest wyraznie lepszy od plastikowych nakladanych pudelek.
        zakladanie na lampe nie jest tak wygodne, ale za to wyglada to profi ;-)
        Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

• zdebik
          Pełne uzależnienie
          • 2013
          • 4065

Zamieszczone przez tombas
          chciałes pomóc tym postem, po 4 tygodniach?, myslisz, że własnie na taka rede czekałem cały ten czas?? jakos tego nie widze...
          dla jasności, kupiłem oryginalnego stofena.
          Soften nie zmieksza swiatla, jedyne co robi to je rozprowadza dookola. Odbijajac swiatlo od scian mozesz uzyskac dobre rezultaty.
          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• tombas
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2195

Zamieszczone przez zdebik
            Soften nie zmieksza swiatla, jedyne co robi to je rozprowadza dookola. Odbijajac swiatlo od scian mozesz uzyskac dobre rezultaty.
            soften?
            a co do stofena (omni bounce), to tylko rozprowadzanie swiatła dookoła (jak mówisz) mi wystarcza, zwykły pstrykacvz weselny jestem, i ogarnianie encyklopedycznych definicji niejednokrotnie przekracza granice mojej percepcji

Komentarz

• salas
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 3000

spróbuj to jak masz dostęp do ikei a nawet bez ikei na allegro są dostępne te folie
              DIY Gary Fong Lightsphere
              jak miałem lampę to dawało fajne rezultaty
              SONY

Komentarz

Pracuję...