X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gall_Anonimowy
    Bywalec
    • 2006
    • 186

Odp: YN-568 EX mark II

Chyba musisz coś sprzedać, albo YG i kupić Mitrosa TTL albo sprzedać Odina i wejść w system YG na całego.
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Komentarz

• malwes
      Coś już napisał
      • 2007
      • 74

Odp: YN-568 EX mark II

Z takich drobiazgów, albo coś przeoczyłam...ta lampa nie wyświetla dystansów flasha (w metrach albo stopach zasięg flasha dla danej mocy w M). Tabela jest tylko w instrukcji. Mnie to nie przeszkadza ale dla osoby początkującej informacja o dystansie w trybie Manualnym może być bardzo pomocna. Chyba, że coś całkowicie mi umknęło....
      Pozdrawiam,
      Gosia
      Moja pasja
      Facebook

Komentarz

• r_m
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 2418

Odp: YN 568 EX mark II

Zamieszczone przez HieronimDWed
        Witam podłącze się do tematu zastanawiam się nad zakupem lampy do a350 .
        Myślałem właśnie nad Nissin Speedlite Di622 Mark II czy warto kupić ?
        ktoś może posiada/ posiadał to lampę ?
        Ograniczają mnie pieniądze a jej cena jest atrakcyjna używana ok 300-350zł
        Używałbym jej głównie urodziny , 18 itp.
        Wyjaśnisz, co wspólnego ma lampa Nissin Di622 Mk II do lustrzanki a350 z tematem tego wątku (Yn 568 II, do lustrzanek C)?
        Dobra cena za używaną Di622 II do C to okolice 200zł, do lustrzanek na "a" nie wiem, nie oglądałem.

Komentarz

• josephcom
          Coś już napisał
          • 2011
          • 84

Odp: YN 568 EX mark II

[QUOTE=HieronimDWed;1264968]Witam podłącze się do tematu zastanawiam się nad zakupem lampy do a350 .
          Myślałem właśnie nad Nissin Speedlite Di622 Mark II czy warto kupić ?
          ktoś może posiada/ posiadał to lampę ?
          Ograniczają mnie pieniądze a jej cena jest atrakcyjna używana ok 300-350zł
          Używałbym jej głównie urodziny , 18 itp.

--- Kolejny post ---

Co do nissina 622 M II to dobra lampa na aparat, ja ją będę wymieniał ze względu na brak możliwości zmiany nastaw zdalnie poprzez nadajnik. Można ją zdalnie ustawiać poprzez inną lampę z trybem master ale to rozwiązanie nie jest dla mnie. Mam również Nissina 866 M II (ma tryb master) na tej się zawiodłem potrafi bez zmiany nastaw błyskać na 100% po wyjęciu baterii wraca do normalnej pracy. Tak więc 622 M II polecam. Jeśli będziesz Szczecinie to możesz podjechać i po błyskać nissinem, sam stwierdzisz czy tobie pasuje.

Komentarz

Pracuję...