X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adrenag
    Coś już napisał
    • 2012
    • 96

Jaka lampa?

Panowie, potrzebuje pilnie dokupić lampę błyskową - wymagania to mozliwosc odbicia od sufitu (nie musi się obkręcać) + wbudowana dioda wspomagająca AF + możliwie najlżejsza i tania. Moc nieistotna bo ma mi doświetlić scenę o dodatkowe max 1-2 EV
  • Usjwo
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1055

Odp: Jaka lampa?

Zamieszczone przez adrenag
    P Moc nieistotna bo ma mi doświetlić scenę o dodatkowe max 1-2 EV
    Moc jest istotna, bo to zalezy z jakiej odleglosci te 1-2EV. Popatrz na Yongnuo, dobre lampy, w jeszcze lepszej cenie.

Komentarz

• Bechamot
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 2512

Odp: Jaka lampa?

Zamieszczone przez adrenag
      Panowie, potrzebuje pilnie dokupić lampę błyskową - wymagania to mozliwosc odbicia od sufitu (nie musi się obkręcać) + wbudowana dioda wspomagająca AF + możliwie najlżejsza i tania. Moc nieistotna bo ma mi doświetlić scenę o dodatkowe max 1-2 EV

jesli zastosujesz druga lampe tej samej mocy co pierwsza z tej samej odleglosci to uzyskasz 0,5 EV

zeby uzyskac 1- 2 EV wuiecej , to potrzebujesz lampe zdecydowanie mocniejsza , lub oswietlac z mniejszej odleglosci - ona musialaby sie stac ta zasadnicza .

liczby szacunkowe ukladu lamp sumuja sie geometrycznie, pierwiasztek z sumy kwadratow
      Wszyskie zdjecia, za wyjatkiem 087, 088 mozna dowolnie, nieodplatnie kopiowac , powielac nawet bez podania zrodla.

Komentarz

Pracuję...