X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • terrorizingTheCity
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 28

Odp: Zakup lamp - YN-600EX-RT & YN-E3-RT

Witam. Mam takie pytanie podpinajac się do tego wątku. Zakupilem YN-RT (transmiter) i lampe Yn600-RT. Do tego wszystkiego mam starsza Yn568EX II Istnieje jakis odbiornik do 568ex II ktory wspolpracowal by z nadajnikiem RT ??

Komentarz

• fristajlor
      Bywalec
      • 2007
      • 244

Poszukaj YNE3-RX, to chyba powinno byc rozwiazanie w Twojej sytuacji. Kosztuje około 50$ na ebay/aliexpress.

Wysłane za pomocą Tapatalk
      macrozone - forum o makrofotografii | flickr.com/maciejnielubowicz/

Pozdrawiam
      MAck

Komentarz

• katarzynka
        • 2015
        • 3

sprzedawca sie zna najlepieji doradzi
        biolovers.pl/pol_n_Produkty-zbozowe-855.html

Komentarz

• iras11
          Dopiero zaczyna
          • 2013
          • 19

Hej, kupiłem niedawno taką lampę na aliexpress. Czy poratowałby mnie ktoś polską instrukcją obsługi ?

Komentarz

• decznik
            • 2012
            • 7

Odgrzewam nieco temat.

Poszukuję informacji o współpracy YN-600EX-RT i YN-E3-RT z 5dmk3 i 7dmk2. Gdzieś po internecie hulała lista puszek z którymi zestaw w pełni współpracuje, ale średnio mogę ją zlokalizować. Może ktoś podzielić się wrażeniami, szczególnie ze współpracy z 7 dmk2? - Działa/współpracuje, ale nie w pełni/nie działa?

Pytam, bo przymierzam się do zakupu lampy+transmitera, a kiedyś, w odległej przyszłości do zmiany body. Obecnie pracuję na Canonie 60D.

Komentarz

• dreamstorm
              Uzależniony
              • 2009
              • 642

YN-600EX-RT i YN-E3-RT z 5dmk3 działa bez problemu.
              Nie widzę powodu aby z 7d mk2 miało nie działać.
              Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Komentarz

• ch4rli3
                Coś już napisał
                • 2010
                • 43

Mam pytanko: skąd zamawialiscie swoje lampy i transmittery? Może ktoś coś polecić? Jakieś Chińskie stronki?
                Z góry dziękuję

--- Kolejny post ---

Mam pytanko: skąd zamawialiscie swoje lampy i transmittery? Może ktoś coś polecić? Jakieś Chińskie stronki?
                Z góry dziękuję

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję za info

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję za info

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję za info

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję za info

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję za info

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję za info

--- Kolejny post ---

Z góry dziękuję za info

Komentarz

• suchyHc
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 504

Zakupilem w ostatnim czasie trzy sztuki Yongnuo 600ex-rt i totalnie wyleczylo mnie to z zamiarow kupowania chinszczyzny w przyszlosci. W pierwszej, ktora kupilem po dwoch tygodniach zepsul sie manualny zoom. W drugiej zepsul sie w dniu zakupu, ale tak na amen, krecil caly czas palnikiem z okrutnym dzwiekiem. Trzecia w pierwszym dniu uzywania zaczela ciagle wywalac alert przegrzania i wylaczala sie zaraz po wlaczeniu, zaczelo sie to dziac po ok. 5 zdjeciach na 1/128 mocy. Wszystkie lampy kupione w Eltecu w Warszawie.

Co do Yongnuo ogolnie. Mialem wczesniej trzy lamy 560, 568 i jakas jedną z nizszych serii. Tylko ta ostatnia przezyla gwarancje i dopiero wtedy nawalila.
                  Skasowali mi ;(

Komentarz

• r_m
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 2418

Zamieszczone przez suchyHc
                    Wszystkie lampy kupione w Eltecu w Warszawie
                    Szczęście w nieszczęściu. Wiele osób zastanawia się, czy nie warto zaoszczędzić kupując z Chin, to może być pewna wskazówka, że nie zawsze niższa cena jest korzystniejsza (reklamacje w kraju powinny być szybsze niż w Chinach).

Komentarz

• wp210
                      • 2011
                      • 3

Testuję właśnie nową YN-600EX-R i zauważyłam dziwną rzecz aparat w trybie TV czas 1/500 lampa HSS jest ok, lecz jak wyłączę lampę body ustawia czas synchronizacji błysku 1/200 raczej nie powinno tak być bo EX580 działa poprawnie, aparat nie wydłuża czasu.
                      też tak macie z tymi YN ?

Komentarz

• mayday
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 27

Zamieszczone przez wp210
                        Testuję właśnie nową YN-600EX-R i zauważyłam dziwną rzecz aparat w trybie TV czas 1/500 lampa HSS jest ok, lecz jak wyłączę lampę body ustawia czas synchronizacji błysku 1/200 raczej nie powinno tak być bo EX580 działa poprawnie, aparat nie wydłuża czasu.
                        też tak macie z tymi YN ?
                        u mnie to nie występuje, sprawdzane na 2szt. YN 600EX-RT i 5d mark III

Komentarz

• takpoprostu
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 394

Odkopię...

A czy np. można jakoś ten nadajnik połączyć kablem z body ? By na stopce była nadal lampa systemowa sterowana z aparatu - a pozostałe odpalane tym wyzwalaczem ?
                          *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Komentarz

• biodar
                            Początki nałogu
                            • 2011
                            • 255

co do grzania się to zrobiłem kiedyś krótki test mojej lampy - jest w tym dziale.
                            Parę fotek: http://biodar.flog.pl/

Komentarz

• marfot
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 4568

Zamieszczone przez takpoprostu
                              Odkopię...

A czy np. można jakoś ten nadajnik połączyć kablem z body ? By na stopce była nadal lampa systemowa sterowana z aparatu - a pozostałe odpalane tym wyzwalaczem ?
                              Lampa systemowa może przecież sterować pozostałymi lampami. Nie jest wtedy potrzebny nadajnik.
                              https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                              EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• takpoprostu
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 394

Zamieszczone przez marfot
                                Lampa systemowa może przecież sterować pozostałymi lampami. Nie jest wtedy potrzebny nadajnik.
                                Aha, bo posiadam dwie 430ex II Canona z czego jedna padła... Została mi tylko jedna i jakieś taniochy dwa manualne YongNuo 460II... Błyskałem sobie nimi na weselach, lecz wkurzało mnie częste podchodzenie i zmiany nastaw tych manuali.

Stwierdziłem że posprzedaje to wszystko, dołożę, i kupie 3szt. YN600EX-RT ... Czyli jak będą ją miał na body, będę mógł zmieniać nastawy pozostały lamp nie podchodząc do nich ? A czy może jest jakaś tańsza lampa od YN która również działa w tym systemie rt ? Czyli główna na body YN 600EX-RT + jakieś tańsze które się dogadają ?
                                *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Komentarz

Pracuję...