X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • turnau
    Coś już napisał
    • 2013
    • 51

wyzwalacz radiowy

Witam.
    Zwracam się z prośba o doradzenie w kwestii doboru wyzwalacza radiowego do canona 430exII.
    Zastanawiam się nad YONGNUO YN-622C. Macie jakieś doświadczenia z wyzwalaczami w podobnym przedziale cenowym, jakieś za, lub przeciw?
    Zależy mi krótkich czasach synchronizacji i dobrej jakości w stosunku do ceny.
  • tlustyx
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1304

Odp: wyzwalacz radiowy

6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• turnau
      Coś już napisał
      • 2013
      • 51

może zamknijcie to forum, bo wszystko można już znaleźć w tematach sprzed 5 lat z ponad 100 stronami do wyświetlenia...

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez turnau
        może zamknijcie to forum, bo wszystko można już znaleźć w tematach sprzed 5 lat z ponad 100 stronami do wyświetlenia...
        Ogłoszenia - Dla początkujących

Zasady forum, punkt 3:

Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
        "szukana_fraza site:Canon-Board.info")
        Podkreśliłem najistotniejszy fragment.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

No niestety jest to nierozwiązywalny problem wielu for. Z jednej strony nowi użytkownicy oczekujący rozwiązania problemu i z drugiej stali bywalcy którzy już rzygają tysięcznym pytaniem o to samo. Trudno się dziwić frustracji obu stron.
          Może się trafi jakaś dobra dusza i Ci pomoże, ja niestety nie siedzę w temacie więc jedyne co mogę polecić to cierpliwość i jednak przeglądnięcie linka który Ci zapodał kolega .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• zdebik
            Pełne uzależnienie
            • 2013
            • 4065

Witam.
            Zwracam się z prośba o doradzenie w kwestii doboru wyzwalacza radiowego do canona 430exII.
            Zastanawiam się nad YONGNUO YN-622C. Macie jakieś doświadczenia z wyzwalaczami w podobnym przedziale cenowym, jakieś za, lub przeciw?
            Zależy mi krótkich czasach synchronizacji i dobrej jakości w stosunku do ceny.
            Kupuj, jeden z najpopularniejszych triggerow. Mozesz tez skusic sie na yn-e3-rt plus na lampy yn-e3-rx (tak sie to chyba nazywa). Bedziesz mogl wyzwalac 600ex-rt i nowe 430.
            https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• tlustyx
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1304

Wątek został założony w 2004 roku i ma 158 stron. Przez ponad 10lat forumowicze z tego korzystają dopisując nowe pytania i informacje, a Ty jeden masz problem.
              Jeśli nie chce Ci się poszukać w kilku ostatnich stronach wystarczyło dopisać nowy post.
              Gdyby każda osoba zakładała nowy wątek to twój byłby już pewnie na 10 stronie podforum - kto by go tam odnalazł, przeczytał i odpowiedział?
              Pisałem już na takim forum (odnośnie komputerów) po 3 - 4 dniach udało mi się go znaleźć po zalogowaniu się i odszukaniu w postach napisanych - był po koniec 3 strony - zgadnij czy dostałem odpowiedź. Na takim forum jeśli ktoś nie odpowie ciągu 1 dnia to twój watek ginie w gąszczu innych na którejś stronie z kolei i nikt tego później nie czyta.
              Ostatnio edytowany przez tlustyx; 17268.
              6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
              Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• turnau
                Coś już napisał
                • 2013
                • 51

Co do regulaminu to biję się w pierś.
                Ale kolega wyżej sam przyznaję że gdyby nie nowy wątek to temat zazwyczaj ginie w gąszczu podobnych, więc jeśli zależy komuś na uzyskaniu odpowiedzi, a nie zaistnieniu wśród 5 pytających i 1 pomocnym który odpowie, założenie nowego wątku jest praktycznie niezbędne.
                Mimo wszystko dzięki za odpowiedź

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Ale kolega wyżej sam przyznaję że gdyby nie nowy wątek to temat zazwyczaj ginie w gąszczu podobnych, więc jeśli zależy komuś na uzyskaniu odpowiedzi, a nie zaistnieniu wśród 5 pytających i 1 pomocnym który odpowie, założenie nowego wątku jest praktycznie niezbędne.
                  Nieprawda, zupełnie na opak zrozumiałeś odpowiedź tłustyx (tłustyksa?).
                  Przeczytaj to jeszcze raz, ze zrozumieniem. Ginie w gąszczu podobnych wątków.
                  Czyli to się zdarza w sytuacji, kiedy każdy świeżak zakłada nowy wątek zadając po raz kolejny pytanie o to samo. Jak ty.
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• tlustyx
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1304

...
                    Zastanawiam się nad YONGNUO YN-622C. ...
                    Skoro ten wątek i tak tu jest
                    Używam tych wyzwalaczy 3 szt z lampami C 430EXII, C580EXII, YN568EXII, oraz czasem z lampami manualnymi.
                    Najczęściej sale weselne, plener - wszystko śmiga bez problemu zarówno w ETTL, M, jak i mieszanym - na aparacie ETTL, a na statywach M.
                    Wcześniej miałem Pixel Kingi i nie byłem zadowolony.
                    Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

Pracuję...