X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jinks
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2178

Canon Speedlight EL-1

Pojawiła się nowa flagowa lampeczka Canon Speedlight El-1 https://www.dpreview.com/news/338033...eative-options

Sugerowana cena na wejściu to jedyne $1099. Uszczelniona, z odpowiednim chłodzeniem umożliwiającym bardzo szybie strzelanie w serii i stety/niestety...nowym zasilaniem LP-EL. Fajnie, bo można korzystać z tej samej ładowarki co do akumulatorów LP-E6. Niefajnie, bo większość fotografów ma już torbę świetnych eneloopów.
    Jest światło modelujące LED o regulowanej temperaturze i jasności. Zobaczymy jeszcze jakiej jest mocy i jakości, ale na pewno sporo osób tego oczekiwało w nowej serii choćby do wspomagania AF-a, bo podczerwień w ML-ach już nie działa.

EL-1 to nowa seria. Canon wyraźnie odcina się od starych linii nie tylko w obiektywach, ale również w lampach. Sprytny ruch z zasilaniem pozwoli dodatkowo zarobić na ogniwach. Ceny niestety też są nowe

--- Kolejny post ---

Acha, jeszcze jedno. Pojawił się czerwony pasek. To L-ka wśród lamp. Żarty się skończyły
    Miłego dnia
    moja www
  • parman
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 45

Odp: Canon Speedlight EL-1

Sugerowana cena na wejściu to jedyne $1099.
    Tanio. Chyba sobie kupię jak będzie dostępna. Dla czerwonego paska
    Canon R5, Canon RF 24-105/4, grip Canon BG-R 10.

Komentarz

• zdebik
      Pełne uzależnienie
      • 2013
      • 4065

https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

Polska cena pewnie coś koło 5500 zł. Totalne szaleństwo.
        Moje wątki na forum: sport | fashion
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• jinks
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2178

Pomijając cenę to prędkość ładowania może otwierać całkiem nowe możliwości w sporcie gdzie strzela się seriami, szczególnie zdalnie. A tak serio to staram się znaleźć jakiś pozytyw w tym całym szaleństwie
          Miłego dnia
          moja www

Komentarz

• sebcio80
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2655

W sporcie zawodowym nie można nigdzie używać lamp. Zresztą zdjęcia bez lamp wyglądają lepiej.

Do zabawy w strobist i sesje czas ładowania nie ma aż takiego znaczenia. Zresztą są do tego lepsze i mocniejsze lampy z hss.

To lampa typowo reporterska dla fotoreporterów obsługujących większe wydarzenia i fotografujących na ściankach.
            Moje wątki na forum: sport | fashion
            | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• tombas
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2195

Ktoś posiada? używa? generalnie ciekawi mnie realna ilość błysków z aku np. w ettlu(info o ilości w M tez chętnie poznam)
              Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
              (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• tombas
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2195

Cze ktoś widział/kupił/używa zamiennia aku. lp-el? Bo oryginał "u Niemca" to ponad 150 ojro, czy może jestem jedyny głupi w PL,który się skusił na to "świecidełko" bo w wątku raczej cisza...
                Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.
                Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

Pracuję...