X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • januszP.
    Uzależniony
    • 2006
    • 634

Chciałem kupic te osłone w B&H w USA ale okazało sie, że po przeliczeniu kosztuje tyle co u nas. Bo 49,99$ + tax t.j. ok. 54$ x 3 zł = 162 zł.
    I doszedłem do wniosku, że używanie osłony od Sigmy 105/2,8 wyjdzie mi taniej. Bo takową Sigmę mam. A jak wiadomo Sigma sprzedaje razem z osłona.
    ( O pięknym pokrowcu nie wspomnę). A ponieważ używam do tego obiektywu i innych polara 62mm z redukcją "zanabyłem" osłonę "gumnianą" i mam do kilku obiektywów jedną. Fakt! nie ma napisane canon i kosztuje 26 zeta! Ale za to w torbie sie fajnie mieści!

Komentarz

• p_lar
      Początki nałogu
      • 2006
      • 287

Zamieszczone przez muflon
      W kwestii formalnej: osłona przeciwsłoneczna (przynajmniej w moich 4 obiektywach) to nie jest tak do końca "kawałek plastiku" - ma od wewnątrz warstwę jakiegoś matowego materiału, który pomaga lepiej eliminować odbicia :-) Także tego, że coś takiego będzie sprzedawane za 20PLN raczej bym się nie spodziewał ;-)
      A te 4 obiektywy to nie eleczki przypadkiem? W większości przypadków wewnątrz są zwykłe nacięcia lub matowy "zamsz" (sigmy). To przeca ma tylko przed światłem padającym na obiektyw chronić a nie łykać promienie jak poszycie "stealth" w F-117
      Can-on, can-off...

Komentarz

• beachcomber
        Początki nałogu
        • 2005
        • 271

Zamieszczone przez Diego
        Zaintrygowałeś mnie Czy to ta firma: http://www.jaguar-solingen.com/en/pr.../scheren.shtml
        yes sir!

Komentarz

• Tytus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1358

Zamieszczone przez muflon
          W kwestii formalnej: osłona przeciwsłoneczna (przynajmniej w moich 4 obiektywach) to nie jest tak do końca "kawałek plastiku" - ma od wewnątrz warstwę jakiegoś matowego materiału, który pomaga lepiej eliminować odbicia :-) Także tego, że coś takiego będzie sprzedawane za 20PLN raczej bym się nie spodziewał ;-)
          mi to raczej na coś do zbierania kurzu wygląda i na pewno drogie nie jest...
          20Dset
          maj łeb...

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez p_lar
            A te 4 obiektywy to nie eleczki przypadkiem?
            Przypadkiem tak ;-)
            Zamieszczone przez p-lar
            To przeca ma tylko przed światłem padającym na obiektyw chronić a nie łykać promienie jak poszycie "stealth" w F-117
            Nie, no ja nie mówię, że cenę kilkaset PLN uważam za w pełni usprawiedliwioną, wręcz okazyjną itp. ;-) Tylko chciałem skromnie zauważyć, że nie można tego sprowadzic (no dobra, wychodzi na to że w L-kach) do kawałka plastiku. Jakby nie patrzeć w hurcie u Chińczyka Canon musi za to zapłacić całe pół dolara więcej
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Jac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4813

to ja moze swoje 5 gr ;-) .... motoryzacyjne

byl taki czas kiedy Porsche, nowke sztuke mozna bylo kupic za jakies 5000 DM, byl to swietny samochod za normalne pieniadze na owczesne czasy - ale pozniej kierownictwo stwierdzilo ze jesli to ma byc super samochod to musi kosztowac super i tak z dnia na dzien Porshe podrozalo dziesieciokrotnie i wtedy narodzila sie legenda SUPER SAMOCHODU ;-)
              Instagram

Komentarz

• Driver
                Zablokowany
                • 2005
                • 786

Zamieszczone przez Jac
                to ja moze swoje 5 gr ;-) .... motoryzacyjne

byl taki czas kiedy Porsche, nowke sztuke mozna bylo kupic za jakies 5000 DM, byl

Taaaa. Było to 20 lat temu i za te 5000 DMów kupowałeś 10 opli

I dziś jest tak samo 10 astr vide 25 000 zł szt = 250 000 = boxter

Komentarz

• swiderski
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 338

Zamieszczone przez Driver
                  10 astr vide 25 000 zł szt
                  Niestety, ale cena astry jest 2x większa (ponad 55k zł)(http://www.opel.com.pl/site/local_im...pdf/astra.pdf), więc chyba proporcja jest nie do końca zachowana
                  350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• Diego
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 251

Boxter to taki entry-level
                    911 kosztuje sporo wiecej. http://www.porsche.com/germany/

Komentarz

• Jac
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4813

Taaaa. Było to 20 lat temu i za te 5000 DMów kupowałeś 10 opli

I dziś jest tak samo 10 astr vide 25 000 zł szt = 250 000 = boxter
                      Chodzi o zasade - z dnia na dzien zdrozal 10x i to jest wazne, poza tym na poczatku mogl je miec kazdy (tak jak teraz Astre ;-) ) a w chwili obecnej jest jak jest....

mam wymieniac dalej? prosze bardzo -
                      Lusterko zewnetrzne z elektronika ;-) do Renault Clio koszt okolo 1000zl z polakierowaniem i montazem - a caly samochod wart tyle co jakies 35 lusterek
                      Instagram

Komentarz

• Driver
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 786

swiderski jak dorzuce wszystko co można dokupić to i za pande zapłace 60 000

ale to wątek o osłonach , tak mi się przypomniało teraz

Komentarz

• swiderski
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 338

swiderski jak dorzuce wszystko co można dokupić to i za pande zapłace 60 000
                          Ale 55k kosztuje podstawowa wersja z tego co wyczytałem.
                          Ok, kończymy ten OT
                          350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Komentarz

• Arek Piekarz
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 334

Co to jest OT?
                            40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
                            Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
                            Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
                            Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Komentarz

• Jac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4813

Zamieszczone przez Arek Piekarz
                              Co to jest OT?
                              Instagram

Komentarz

Pracuję...