X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzbiet
    Bywalec
    • 2006
    • 180

Ja uważam, że jest to potrzebne. Do 100/2.8 planuję zakup pierścieni pośrednich, na końcu tej "lufy" wisiały będą głowice od EX24... Boje sie trochę o mojego C350D, co by się nie poluzowało mocowanie bagnetu, bo już teraz trochę to waży, i wyobrażam sobie co będzie po podpięciu kompletu pierścieni. I przy okazji spytam - czy to mocowanie od 70-200 będzie pasowało do 100/2.8? Jeśli tak dołączam sie do propozycji złożonej przez Biperka...

Komentarz

• Biperek
      Uzależniony
      • 2007
      • 593

Że mi wcześniej nie przyszło do głowy zajrzeć na ebay ? Tam to groszowa sprawa.

Zamieszczone przez zeber
      ale tak pomijając wszystko i to że jest drogie i to że metalowe i to że można to dorobić - to czy Wy naprawdę odczuwacie potrzebe posiadania tego???
      Na jakich ogniskowych fotografujesz? Czasem przydaje się podparcie i to w innym miejscu niż korpus aparatu, znacznie wygodniej się operuje zestawem na statywie.
      Pozdrawiam
      Marek/Biperek

Komentarz

• bogunio
        • 2007
        • 14

No to moje wrażenia i jakiś tam komentarz. Po co się męczyć w dorabianie jak rzecz idzie kupić za 70 zł. Pewnie niektórzy handlujacy tym towarem na allegro za około 150 zł się trochę gniewają, cóż. Nie miałem doświadczeń z oryginalnymi pierścieniami canona i pewnie tamte chodzą lepiej. Ten z ebay nie jest zły. Jeśli chodzi o mocowanie sztywne to nawet bardzo dobry, jeśli chodzi o lekki luz by dało się obracać to jest znośnie, tzn. da się. Ja właśnie tak fotografuję z monopodem gdzie raczej chodzi o foty bardziej dynamiczne niż ze statywem więc zmiana orientacji kadru dość często potrzebna. Zostawiam na pierścieniu minimalny luz i obracam całość trzymająć za nieruchome części 70-200L (to bardziej "humanitarne) niż używanie pewnej siły do obrotu trzymając za korpus (350d). No i co do wyważenia - na pierścieniu o niebo lepiej niż by do monopodu przykrecić korpus.

Komentarz

Pracuję...