Jeżeli kupować tablet, który ma być naprawdę dobry, to tylko Wacom Cintiq 21 UX
! Na tanie rozwiązania po prostu szkoda kasy.
X
-
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
tablet
mam zamiar kupic tablet , do obróbki zdjec . Na co mam zwrócic uwage? moze cos polecacie? jestem w tym temacie kompletnie zielony...Komentarz
-
Zwróć uwagę na to, by był to Wacom Intuos A6
Komentarz
-
-
Volito2 jest świetny. Do obróbki zdjęć to więcej chyba nic nie potrzeba, a i rysować można na nim spokojnie. Myślę że najwygodniejszy jest format A5. Ale moim zdaniem 230 PLN za Volito2 to świetny stosunek jakości do ceny.Staram się, ale za mało...Komentarz
-
witam użytkowników tabletu i windowsa 7
wie ktoś może jak wyłączyć te cholerne kółka przy klikaniu? jak łapię za jakiś suwak to zaraz mi się kreśli kółko dookoła i ch może człowieka trafić.Komentarz
-
Ja polecam tablet PENTAGRAM Virtuoso SE P 2501. Zarzyczyłem sobie takiego na ur.) i jestem bardzo zadowolony. Ma przyciski reagujące na dotyk. Szybko można przybliżyć obiekt. Powyżej szybki dostęp do gumki, rączki, próbnika. Na piórku jeden przycisk (albo dwa musiałbym sprawdzić ale to w domu
, którym zmieniamy wielkość "pędzla". Ma również wymienne końcówki. Jakościowo nie odstaje od Wacoma. Bawiłem się tylko Bamboo i wolałem jednak Pentagrama. Wiadomo, że powyżej 1k wybór jest jeden
Ja jestem zadowolony i mogę śmiało go polecić do rysowania, a tym bardziej do retuszowania fociszy.
Komentarz
-
Komentarz
-
Polecam Pentagram QuadPen z obszarem pracy A6. Aczkolwiek porównując tablet i myszkę pod względem pracy z fotografiami-praktyczniejsza, wygodniejsza i szybsza jest myszka.Komentarz
-
ROTFL. A tablety wszyscy stosują bo lubią sobie życie utrudniać, są mniej wygodne, wolniejsze i w ogóle dają gorsze efekty... Robiłeś kiedyś w ogóle jakiś retusz w PS za pomocą tabletu ?Komentarz
-
Nie śmiej się. Nie pamiętam juz w którym Computer Arts czytałem o kolesiu (koreański ilustrator, głównie kobiety), który wymiata używając do tego nie tableta tylko właśnie MYCHY, hyhKomentarz
-
Retusz to specjalistyczne zastosowanie. kupowanie tabletu, aby lepiej pracować w PS stawiałbym pod znakiem zapytania. Ponadto autor watku ani słowem nie wspomniał, ze właśnie do retuszu potrzebuje tabletu.Komentarz
Komentarz