X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamek
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2265

powergrip c-400 firmy ansmann

witam
    jest to jakis fatalny wynalazek

a) zintegrowana bateryjka!!!!
    Jak CI sie rozladuje podlaczasz gripa do prądu. efekt - nie możesz dalej fotografować z gripem.
    Chyba, żeby mieć dwa griy.

b) na cholerę komu grip bez spustu migawki i kółka nastaw???
    Jest to tylko wielka, przerośnięta bateria jednym słowem.

link: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5202
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu
  • Peri Noid
    Uzależniony
    • 2006
    • 604

Dokładnie. Dodatkowy wielki akumulator. Cytat: " Podłączany od spodu battery pack nie ma niestety dodatkowego spustu ani kółka nastaw, co z pewnością nieco obniży jego funkcjonalność". Jak dla mnie, grip którego nie można złapać normalnie podczas robienia zdjęć to nie grip. W takim przypadku doczepione kilkaset gram bardzo psuje wyważenie aparatu. Jak dla mnie - zły pomysł. Natomiast fakt faktem, że akumulator ma 4x większą pojemność od standardowego - a to jednak robi różnicę.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• adamek
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2265

NO, ale jak rozładujesz, to podłączasz go do prądu.
      To ja bym jednak wolał normalnego gripa i wymieniąc bateryjki, niż kombinować z takim badziewiem.
      Miłego dnia
      adam jastrzębowski
      tu tu

Komentarz

• ripek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1486

"Uchwyt C-400 będzie dostępny w cenie 399 zł."

LOL
        Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Peri Noid
          Uzależniony
          • 2006
          • 604

Zamieszczone przez adamek
          To ja bym jednak wolał normalnego gripa i wymieniąc bateryjki, niż kombinować z takim badziewiem.
          Jak bateria siada to też ją trzeba podłączyć do prądu i naładować ;-) Tyle, że mniejsza jest. Drobiazg :-D
          Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• adamek
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2265

no, ale możesz ją wyjąć z gripa i włożyć kolejną. i fotografować dalej z gripem.
            A tak - wyjmujesz gripa wkładasz baterię i fotografujesz dalej bez gripa..
            Miłego dnia
            adam jastrzębowski
            tu tu

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              PREMIUM member
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez ripek
              "Uchwyt C-400 będzie dostępny w cenie 399 zł."
              LOL
              Przyłączam się . Nieźle zapełniają lukę, szczególnie foto-tipy sprzedające podróbkę z kółkiem i spustem za 250zł się z tego pośmieją.
              Digart

Komentarz

• czeczot
                Początki nałogu
                • 2004
                • 325

Zamieszczone przez adamek
                Ale rozładować 4 baterie to trzeba tym aparatem filmy kręcić Dla mnie grip od 20D jest trochę za duży, ja bym chciał taki z wbudowana baterią takiej pojemności, kółkiem i spustem i żeby był mniejszy od standardowego od 20D

iMAC
                www.czeczot.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez czeczot
                  Ale rozładować 4 baterie to trzeba tym aparatem filmy kręcić Dla mnie grip od 20D jest trochę za duży, ja bym chciał taki z wbudowana baterią takiej pojemności, kółkiem i spustem i żeby był mniejszy od standardowego od 20D
                  Dokładnie. Też uważam że ten grip do 20/30D jest po prostu za szeroki (jak dla mnie). Mógłby być zrobiony choćby tak jak w Pentaxie K10D (jeden akku w gripie drugi w body).
                  Co do tego wynalazku firmy ANSMANN to dla mnie jest to totalne nieporozumienie. Jak już nie mogli dać tego kółka i spustu. To co za problem wyprofilować przedłużenie uchwytu pionowego (żeby było na czym oprzeć mały palec) i dać wymienny wkład z bateriami. I wszystko razem nieco zmniejszyć.

Powiem szczerze że czasami to myślę, że w niektórych firmach pewne rozwiązania opracowują osoby, które nie mają zupełnie pojęcia o danym temacie - najdelikatniej rzecz ujmując.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Dokładnie. Też uważam że ten grip do 20/30D jest po prostu za szeroki (jak dla mnie).....
                    I ja :-)
                    Uogólniając - jeśli nie jest się "Pudzianem", to wszystkie gripy na BP-511 są za szerokie/za grube. Dla mnie idealny był grip od 50E.
                    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

Zamieszczone przez gwozdzt
                      Dla mnie idealny był grip od 50E.
                      Mam i ceniłem sobie bardzo (dopóki używałem ). Jeśli chodzi o kształt był świetny. Wadą było to że nie miał kólka. Canon po prostu zawsze wie jak "umilić" życie . Nic trzeba cierpliwie czekać na 3D .
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...