X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TomS
    Uzależniony
    • 2006
    • 880

A jak materiały w Tamracu bo oglądałem sobie kiedyś torby i wolałem Lowpro. Nie wiem jak plecaki ale torby wg mnie są z średniego materiału.
    A co do Katy to cenu niektórych plecaków czy toreb są porównywalne z Lowepro.

Komentarz

• Moris
      Początki nałogu
      • 2005
      • 302

Zamieszczone przez TomS
      A jak materiały w Tamracu bo oglądałem sobie kiedyś torby i wolałem Lowpro.
      Pewnie rzecz gustu ... jak dla mnie materiał nie do zdarcia ...

IMHO na trzech potentatów w tej dziedzinie miałbym taką klasyfikację :
      1. Kata
      2. Tamrac
      3. Lowepro
      | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | BLOG |

Komentarz

• TomS
        Uzależniony
        • 2006
        • 880

Ja na wiosne chyba coś kupie dużego bo chciałbym się zapakować w jeden plecak. I brał bym coś z tych trzech firm. Myślałem o takim jak ty masz. Z Lowepro: Nature Trekker, Photo Trekker. Albo z katy HB-207 lub http://www.allegro.pl/item155649844_...xpedition.html
        Tylko że Lowepro nie mieści laptopa.
        Ale te plecaki to moi faworyci.
        Ostatnio edytowany przez TomS; 5743.

Komentarz

• Pikczer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2578

Fajnie to wyglada i tez sie nad nim zastanawialem, ale cos mi sie wydaje, ze to nie za bardzo sztywny material i z ochrona chocby przed uderzeniem czy upadkiem nie ochroni tak jak np. Lowepro. W tym modelu postawili na design i logo NG... i chyba ta kase w polowie trzeba przeznaczyc na to

Komentarz

• TomS
            Uzależniony
            • 2006
            • 880

Możliwe. Ale chętnie bym sobie go obejrzał bo mieści dużo sprzętu a poza tym wygląda na takiego co dużo pomieści rzeczy i można jakąś np karimate doczepić a takie coś by mi pasowało bo na 2-3 dni nie będę brał 2 plecaków tylko jeden taki jak ten.
            Tylko tak jak piszesz czy to jest usztywnione to nie wiadomo jeszcze.

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

Tez mialem spory problem z wyborem plecaka i zdecydowalem sie ostatecznie na CompuRover AW. Na dol wchodzi mi body z gripem zalozona tokina 12-24 i oslona 3 dodatkowe szkla i lampa ze stofenem. Na gore mozna wladowac kupe sprzetu (badz jak w moim przypadku ciuchy, recznik itp) wlacznie z ladowarka do laptopa. Do kieszeni na laptopa spokojnie wchodzi 17" ... przy 15" mozna dolozyc jeszcze rozne dodatkowe zabawki. Z tylu plecak posiada mocowanie na statyw i dodatkowe kieszenie. Ponadto dochodzi AW cover na wypadek silnego deszczu.
              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• gregor40
                Coś już napisał
                • 2006
                • 65

Hmm, dolacze swoje pytanie do watku.

Niemialem okazji pomacac lowepro. Jak na razie mam Cobre (brak funduszy, a sprzet w czysm trzeba nosic), ale planuje zmiane na cos lepszego...

Wiec czas na pytanie - "przegrodki" w cobrze sa na rzepach. Problem w tym ze rzepy bardzo szybko sie wyrobily i sprzet, jesli sie go zle wlozy lata jak starozakonny po pustym sklepie. Czy "przegrodki" w Lowepro sa funkcjonalne?

Komentarz

• satriani
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 443

Bardzo funkcjonalne jak dla mnie oczywiście Posiadam Lowepro Mini Trekker AW Backpack a w nim kilka szkieł, aparat z gripem i podpiętą płytką do statywu, lampę i inne akcesoria, dzięki nim (przegródkom)można sobie to naprawdę bardzo fajnie zorganizować, dziś żałuję że nie kupiłem Lowepro Compu Trekker Plus AW bo w międzyczasie zakupiłem również laptopa i specjalnie dla niego inny plecak. Polecam lowepro.
                  Ostatnio edytowany przez satriani; 570.

Komentarz

• himi
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 2638

Dzisiaj odesłałem Fomei do sprzedawcy - wyprute podszewki. Waham się co do reklamacji lub zwrotu kasy. Muszę też niezależnie od wszystkiego kupić torbę i chyba postawię na mekko http://www.allegro.pl/item156096479_...sz_domke_.html. Zastanawiam się, czy za jednym razem nie wziąć też plecaka mekko C41 http://www.allegro.pl/item156075066_...pokrowiec.html.

Macał ktoś oba produkty? Opinie mile widziane.

Komentarz

• kanonier
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 100

Zamieszczone przez Pikczer
                      Bede sie sklanial do zakupu plecaka na swoj sprzet foto i... no wlasnie.

Zalozenia - aby sie wszystko ze stopki zmiescilo (wylaczajac statywy i torbe).

Jednak dobry Sw. Mikolaj w tym roku przyniosl mi laptopa i... wlasnie - chcialbym zeby jeszcze on mi sie tam zmiescil :rolleyes:

Macie jakies doswiadczenia co do firm, modeli itp.? Wszelkie rady mile widziane (czytane ;-) )

Pozdrawiam
                      pikczer

ps
                      ja myslalem nad Lowepro ale jak macie cos rownie solidnego i trwalego na mysli, to walcie.

Ostatnio kupilem Lowepro Computrekker Plus AW, to nawet jest jakby za duzy.
                      Spokojnie powinien Ci wystarczyc Lowepro Computrekker AW, chyba ze masz
                      wielki laptop.
                      Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Jesli na codzienne chodzenie to pewnie Lowepro CompuTrekker by sie nadawal.
                        Natomiast na nieco dluzsze wyjazdy to zdecydowanie moge polecic CompuRover AW 8) .

Komentarz

• Pikczer
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2578

Zamieszczone przez Vitez
                          Jesli na codzienne chodzenie to pewnie Lowepro CompuTrekker by sie nadawal.
                          Natomiast na nieco dluzsze wyjazdy to zdecydowanie moge polecic CompuRover AW 8) .
                          A co wg Ciebie jest "lepszego" w CompuRoverze?

Komentarz

• McKane
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2015

Zamieszczone przez Pikczer
                            A co wg Ciebie jest "lepszego" w CompuRoverze?
                            Ja czesciowo odpowiem za Viteza ... do CompuRovera mozna zabrac ciuchy, napoje, zarcie bo ma na to specjalna kieszen. W przypadku computrekkera pewnie na upartego tez mozna byloby cos upakowac ale to jednak inna filozofia.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Pikczer
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2578

Zamieszczone przez McKane
                              ...do CompuRovera mozna zabrac ciuchy, napoje, zarcie bo ma na to specjalna kieszen. W przypadku computrekkera pewnie na upartego tez mozna byloby cos upakowac ale to jednak inna filozofia.
                              No tak, ale chyba cos za cos bo w CompuRowerze mniej sprzetu foto wejdzie, nie prawda?

Komentarz

• McKane
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 2015

Zgadza sie aczkolwiek spokojnie zapakujesz do niego na dol cala swoja stopke

Komentarz

Pracuję...