X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mr_Black
    Bywalec
    • 2005
    • 186

Czy któryś z kolegów kręci profile do drukarki w warszawie i okolicach?

Komentarz

• Zbylu_z
      • 2011
      • 1

Witam. Jestem tu nowy . Mam takie pytanko - jaką drukarkę polecacie drukarkę do zdjęć , zależny mi na bardzo dobrej jakości zdjęcia i nie za drogiej eksploatacji cena to tak do 1000zł , bardzo proszę o jakieś propozycję . Będę bardzo wdzięczny.

Komentarz

• krzychul
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 38

Czy ktoś z szanownych kolegów, widział może wydruki z drukarki laserowej kolorowej Canon i-sensys LBP7200Cdn na papierze foto: np. na takim: http://allegro.pl/papier-foto-blyszc...447007180.html , niestety u mnie w sklepach nawet próbnych wydruków nie mają. Może mógłby ktoś, wrzucić skan lub fotke wydruku.
        troche tego, troche tamtego.....

Komentarz

• kandp
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 17

zastanawiam się nad kupnem pixmy ip 4850. Ewentualnie myslę też o modelu wcześniej ip 4700. Czy ktoś korzystał z tych dwóch drukarek? Każda opinia na pewno pomoże mi podjąć decyzję.

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1565

A jak to wygląda w sensie opłacalności. Taki R800 niby miód malina ale ile zdjęć można na tych tuszach wyciągnąć, jakie koszty papieru ? Kiedyś sobie robiłem taką kalkulację do zupełnie innej drukarki foto to mi wyszło ponad 3 zł koszt druku jednego zdjęcia. To od tamtej pory dałem sobie spokój z takimi wynalazkami

Komentarz

• ryszard_p
              Coś już napisał
              • 2008
              • 50

Epson stylus photo px720wd.
              Czy ktos z szanownych kolegow urzywa zamiennikow odnosnie atramentu do w/w drukarki ?
              Ewentualnie zna "zrodlo" zakupu orginalnego atramentu po korzystnych cenach ?
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              ...uzywa...(nie urzywa)
              Ostatnio edytowany przez ryszard_p; 22549. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• skoku
                Bywalec
                • 2008
                • 131

ja ostatnio kupiłem zestaw oryginałów na allegro po 40pln za komplet - do px700w - to te same tusze.

zamienników używałem na poprzedniej drukarce. byłem bardzo zadowolony - jakość wydruku, zgodność kolorystyczna - po prostu super.
                do czasu aż zobaczyłem zdjęcie wydrukowane rok wcześniej na zamiennikach - wszystkie kolory praktycznie zniknęły...
                od tamtego czasu tylko i wyłącznie oryginał.
                "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Komentarz

• ryszard_p
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 50

...dziekuje.
                  Cenna informacja.

Komentarz

• tadpaw
                    Coś już napisał
                    • 2010
                    • 56

Zamieszczone przez kandp
                    zastanawiam się nad kupnem pixmy ip 4850. Ewentualnie myslę też o modelu wcześniej ip 4700. Czy ktoś korzystał z tych dwóch drukarek? Każda opinia na pewno pomoże mi podjąć decyzję.
                    Mam tę pierwszą - sprawa wygląda tak: wydruk tylko na papierze Canona. Próbowałem na Kodaku i na jakimś tanim - zawsze lipa. Natomiast na Canonie rewelacja - i to nawet na tanich zamiennikach tuszy (oryginały już zeszły ze stanu). Nie umiem sobie ustawić profilu, więc z fotkami sporo kombinuję (mam problemy z zafarbem) - trzeba zwrócić uwagę, że tak prosto "z buta" to ta drukarka nie pojedzie odpowiednio.

Jeśli nie przeszkadzają Ci te ograniczenia, to drukarka godna polecenia - szybka, cicha, wydajna. Zdjęcia naprawdę o jakości jak z fotolabu.
                    Digart Modelarstwo

Komentarz

• Volatile
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 20

Krótkie pytanie do znawców tematu: IP4850 czy HP 8000? Zależy mi na dobrej jakości druku i, oczywiście, mniejszych kosztach eksploatacji. E może któryś Epson z systemem IRIS (www.irisink.pl). Używał tego ktoś?

Komentarz

• czornyj
                        Zasłużeni
                        • 2006
                        • 2626

Hapka serii Officejet Pro to najlepsza drukarka do zastosowań biurowych jaką miałem. PIXMA natomiast bardziej nada się do fotografii - nieco lepsza jakość, druk na płytkach itp. Pytanie do czego toto planujesz chcieć?
                        Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Adso
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 310

Epson Stylus Photo R2880...jesli zdjęcia maja wyglądać jak zdjęcia...
                          galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• czornyj
                            Zasłużeni
                            • 2006
                            • 2626

Zamieszczone przez Adso
                            Epson Stylus Photo R2880...jesli zdjęcia maja wyglądać jak zdjęcia...
                            Jeśli zdjęcia mają rzucać na kolana, to liczy się tylko pigment Epson Ultrachrome K3 lub Canon Lucia. Niestety, nie są to rozwiązania budżetowe.
                            Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• Volatile
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 20

Drukarka będzie wykorzystywana do fotek. R2880 zdecydowanie wykracza poza mój budżet. Nie chcę wydać więcej niż 500-600zł. Nie zależy mi też na wydruku A3. Obecnie skłaniam się ku IP4850, chyba, że jakiś Epson z systemem IRIS - o ile ktoś wyrazi pozytywną opinię na temat tego ustrojstwa.

Komentarz

• KrzysiekT
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 141

Odświeżę trochę temat, ponieważ stoję u bram nieba zwanego "zadowalająca jakość wydruku".

Poczytałem trochę temat, i teoretycznie recepta jest prosta - Epson R800 + tusze Ultrachrome K3. Niestety, na razie nie chcę przeznaczać takich środków na zakup sprzętu - wolałbym swoją przygodę z drukowaniem rozpocząć z trochę niższej półki cenowej.

Myślę nad zakupem Epsona P50 + systemu CISS, konkretnie: http://allegro.pl/drukarka-epson-p50...573158828.html do tego papier http://allegro.pl/epson-papier-photo...565130331.html

Moje pytanie jest takie: czy to wystarczy na dobry początek?

Moje wymagania nie są chyba trudne do spełnienia Zamierzam drukować kotleciarskie zdjęcia do albumu rodzinnego, przynajmniej na początek. Format tylko jeden: A4 + 1,5cm białego marginesu po bokach. Nie cierpię małych odbitek, przyjemność z oglądania zaczyna się u mnie właśnie od formatu typu A4 czy 20x30. Dlatego rozważam system CISS. Następna sprawa to trwałość wydruku. Jaka jest realna trwałość zdjęcia wydrukowanego na takim zestawie? Zakładam oczywiście przechowywanie w albumie z kalką. No i najważniejsze na koniec. Jakość i wierność kolorów. Czy dysponując oprofilowanym NEC PA241W, do tego profil tuszu od gościa z aukcji (podobno jako jedyny udostępnia profil ICC na allegro ) + profil papieru ze strony Epsona jestem w stanie to wszystko ładnie spiąć kolorystycznie i nie mieć na przykład brązowozielonej papki na ciemnych włosach? Myślałem też o zakupie kalibratora który pomógł by kalibrować tusz i papier, ale to tak bardziej wishful thinkin.

Czy jednak olać to wszystko i oddawać zdjęcia jednak do labów albo inwestować w R800 i lepsze sprzęty

Powiem szczerze, że oddawanie do labów jest wkurzające na dłuższą metę. Zwłaszcza jeżeli robimy to wszystko tylko dla siebie i własnej satysfakcji. Sorry za przydługiego posta i z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
                                Pozdrawiam, Krzysztof

Komentarz

Pracuję...