X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Zamieszczone przez dan7770
    bzdura. to zaprzeczenie idei karty pamieci. dla zboczencow sprzetowych.
    No to są mocne argumenty . Z nimi z pewnością nie da się dyskutować .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• iczek
      Uzależniony
      • 2004
      • 711

Ominięcie wszelkiej mechaniki przy archiwizowaniu danych na jakimkolwiek nosniku jest moim zdaniem dobrym kierunkiem.
      Wszelkie wypalarki to (przy obecnym zaawansowaniu flash) przezytek.

Do dan7770 - naucz sie rozmawiac ! albo zamilknij na wieki
      FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
      Ptaki
      Portrety
      Pejzaż

Komentarz

• Jarek Jaworski
        Początki nałogu
        • 2005
        • 335

Jak dla mnie to kolejny etap rozwoju, ale dla przemyslu rozrywkowego to kolejna dojna krowa. Pomyslcie, jak juz format HD-DVD i inne Blue-ray sie zadomowi, to mozna bedzie sprzedac jeszcze raz to samo.
        Tym razem zamiast dyskow beda karty i jak to marketingowo bedzie mozna fajnie sprzedac i jakie DRM'y tam wpakowac
        Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

ciekawe ile kartonów z kartami bedzie za kilka lat w szufladzie ... wole chyba DVD i następców ....

Komentarz

• PrzemeS
            Początki nałogu
            • 2006
            • 310

Sam pomysl jest fajny. Taka karta bedzie sie nadawac do archiwizacji zdjec i to idealnie, pod warunkiem, ze bedzie w niskiej cenie. Jezeli trwalosc zapisu ma byc taka, jak zapowiadaja, to bedzie to bardziej oplacalne niz plyty, ktore potrafia "zgubic" zapis po roku... mediastory po miesiacu
            Ślubna
            No i niestety N.

Komentarz

• lempl
              Uzależniony
              • 2006
              • 684

Jeśli ten typ pamięci odniesie sukces to możliwe że za kilka lat płyty cd będą równie popularne jak winyle dzisiaj

Komentarz

• popmart
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1721

ta a swistak zawija w sreberka ... zobaczymy czy jakkolwiek zblizy sie do 50groszy za gigabajt.... choć oczywiście moge sie mylic ...

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez popmart
                  ta a swistak zawija w sreberka ... zobaczymy czy jakkolwiek zblizy sie do 50groszy za gigabajt.... choć oczywiście moge sie mylic ...
                  Ja myślę że to tylko kwestia czasu. Te pamięci były zapowiadane wiele lat temu jeszcze w okresie kiedy karta 64 MB kosztowała 300 zeta (sam pamiętam ). Tyle że "od pomysłu do przemysłu" droga daleka i trzeba było czasu żeby to weszło do produkcji. Myślę że jak się upowszechni to będzie bardzo tanie .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...