X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • M@riusz
    Początki nałogu
    • 2006
    • 348

Zamieszczone przez jotes
    Radiowe wyzwalanie fajna rzecz, ale zasięg mógłby być ciutkę większy.
    Zamieszczone przez SimOn!
    Wiecie co, zastanawiam sie po co wam taki duzy zasieg ?
    Ano, jak widać, wszystkim nie da się dogodzić...
    Dla jednego za mało, dla drugiego za dużo, dla trzeciego zbyt proste, a dla innego zbyt skomplikowane :wink:
    No cóz... Jednemu wystarcza 80 cm, a drugiemu 5 m będzie za mało. Są tacy, którzy chcieliby móc zdalnie zwalniać migawkę i z 200 m (np. zdjęcia zwierząt z ukrycia).
    Wszystko zależy od tego, do czego używasz aparatu. Jak robisz zdjęcia np. turystyczno rodzinne, to do autoportretu z rodzinką 1 m wystarczy. Jak robisz np. przyrodę (szczególnie zwierzątka, owady i inne "ruszające się"), reporterkę "wścibską" ;-) lub zdjęcia detektywistyczne - to nigdy za mało zasięgu :-D .

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• moregun
      Początki nałogu
      • 2006
      • 351

a czy moze ktos z was robi takie wezyki do 20d w domu - manufaktura i chcialby jeden upchnac za mala cene?
      zrobic nieoficjalna konkurencje dla zastepczych firm!

Komentarz

• Tomasz1972
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3042

Zamieszczone przez moregun
        a czy moze ktos z was robi takie wezyki do 20d w domu - manufaktura i chcialby jeden upchnac za mala cene?
        zrobic nieoficjalna konkurencje dla zastepczych firm!

Komentarz

• moregun
          Początki nałogu
          • 2006
          • 351

wiem wiem widzialem ale trzeba miec zdolnosci do dlupania i cas wiec pytam czy ktos ma na zbyciu jais zrobiony juz w miare nie paskudny.

Komentarz

• JaBlam
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1304

Przyszla dzisiaj paczuszka z wyzwalaczem! 193 zl (przesylka za pobraniem). Malutkie leciutkie i dziala bez zastrzezen. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. W koncu kable sie nie beda pod nogami platac. sprawdzalem na odleglosci 10 metrow i dziala naprawde dobrze. Moze Janusz cos wiecej napisze bo powinien tez dostac. ja w kazdym razie POLECAM! Mysle ze rozmyslanie czy wydac 180 na to czy na oryginalny wezyk 80cm Canona jest niepotrzebna

Dodatkowo przetestowalem sygnal stojac w jednym pokoju a aparat w drugim gdzie na drogdze byly 2 sciany ceglane i drzwi. Sygnal dociera bez problemu. Af poprawnie ustawiony
            Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

----------------------------------------
            Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

Phi.. tyle bylo chetnych do opini i nikt nie zaglada )

Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Janusz Body
                Moderator
                • 2004
                • 5757

Zamieszczone przez JaBlam
                ... Moze Janusz cos wiecej napisze bo powinien tez dostac. ...

Jeszcze nie dojechało. Szczecin = prowincja a ja mieszkam dodatkowo na prowincji Szczecina

Janusz,
                Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

Dobrze ze jest tyle kombinacji (mozna 16 aparatow wyzwolic jednym pilotem pamietajac ustawienia do kazdego) bo jakby byl jeden to bysmy sobie w zasiegu 20 metrow nawzajem migawki wyzwalali ))

Komentarz

• Janusz Body
                    Moderator
                    • 2004
                    • 5757

No doszło - z przedpłatą na konto było więc sprzedawca jest niby OK, tylko że

NIE DZIAŁA !!! .

Plastik z bateryjki w odbiorniku zdjąłem - napięcie sprawdziłem voltomierzem bateria jest OK ale odbiornik jest DEAD - nic nawet dioda się nie świeci

Ciekawe jaki będzie "ciąg dalszy"

Janusz,

Komentarz

• suchyHc
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 504

Czyli 50% pilotów jest wadliwe
                      Skasowali mi ;(

Komentarz

• Janusz Body
                        Moderator
                        • 2004
                        • 5757

Radio-wężyk jednak działa

OK narozrabiałem popsułem opinię sprzedawcy zupełnie niechcący - już próbuję naprawić.

Kontakt ze strony sprzedawcy był błyskawiczny (mailowy). Proponował wymianę lub zwrot kasy. Na szczęście poinformował mnie też jak się toto włącza. Więc niniejszym przepraszam za błąd.

W życiu bym nie wpadł na to żeby "ten" guzik potrzymać trochę aż dioda zacznie migać. Raczej podejrzewałem guzik o funkcję lokalnego wyzwalania.

Czyli minus jeden jest - brak instrukcji

Poza tym jest OK. Chińszczyzna wprawdzie ale nawet przyzwoity plastik. Drugi minus to przełączniki kanałów tak zupełnie na wierzchu. Rozumiem, że producentowi chodziło o minimalizację rozmiaru pilota i odbiornika ale chyba ciut przesadził. Micro-switch raczej powinien być pod czymś - już se poprawiłem - taśma samoprzylepna. Wykonanie dość porządne - wtyczka taka sama jak w wężyku oryginalnym. Konstrukcja ogólnie na tak - nie jest to samoróbka "klepana w garażu".

Zasięg - całkiem przyzwoity - tak na szybko w ogródku udało mi się wyzwolić migawkę na ok. 25 metrów czyli nawet ciut więcej niż podaje sprzedawca.

EDIT: Już wszystkie sprzedane - widać trzeba było się spieszyć
                        Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,

Komentarz

• suchyHc
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 504

Zamieszczone przez Janusz Body
                          Już wszystkie sprzedane - widać trzeba było się spieszyć
                          Będzie więcej i taniej... jest popyt będzie podaż - nie tak jak w Canonie :wink:
                          Skasowali mi ;(

Komentarz

• fotohobby

Witam Canonierów

Będze, będzie więcej.

Pierwsza partia to było 5 egzemplarzy na zasadzie przetestowania i zapoznania się z nowym produktem.

Jutro składam nowe zamówienie.
                            Za 2-3 tygodnie będzie ich więcej, bo jak widać sprawdzają się w boju.

Komentarz

• suchyHc
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 504

Witamy na forum i czekamy na dostawy
                              Skasowali mi ;(

Komentarz

• jotes25
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 3608

Zamieszczone przez fotohobby
                                Witam Canonierów

Będze, będzie więcej.
                                I fajno Aby szybko się rozeszły, proponuję zrobić jakąś promocję dla forumowiczów
                                Firmy często nie doceniają siły tego forum jeśli chodzi o propagowanie nowych produktów, a z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że jest ona spora
                                Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

Pracuję...